Skyltsöndag? Nej, mera naket, tack!

Jahapp, söndag=fullt upp hela dagen (Vem sa att söndagar är en vilodag? Fnys!) och dags för skyltsöndag. Eller precis tvärtom. Jag känner mig väldigt mycket tvärtom idag. Ska nog sova som Pippi tror jag. Bara för att, liksom.

Det här med skyltsöndag har sin förklaring: För länge sedan drog en bloggare igång skyltsöndagen, något som bloggerskan BP-computerart har fortsatt med, med den äran.

Jag tänkte ta ett skutt ner till Rom. Där börjar vi med ett ej skylt hästarsle, modell äldre, som står i Colosseum till allmän beskådan. Inte ens en liten tanig svans har hästkraken att skyla sin väldigt gamla rumpa med.

IMG_8190

Hästarsle i Colosseum.

Vi tar oss vidare till Vatikanstaten. Där finns det guld och åter guld och konstskatter värda enorma summor pengar, så mycket att det är svårt att förstå att fattiga katoliker accepterar det. Bland annat finns där en världsberömd staty skapad av Michelangelo där inget är skylt. Det sägs att den här statyn av David blev förebild över hur manskroppar skulle komma att avbildas.

Titta bara på tantens ansikte. Fast hon spanar förstås in framsidan. Visst ser hon rätt nöjd ut?

DSC_0320

Själva förebilden för manliga rumpor.

Vi knallar vidare i Vatikanstaten och hittar mera som inte är skylt. Och mycket som fortfarande är skylt, av extremt kyska påvar som tyckte att det var för mycket snoppar och bröst och beordrade dit fikonlöv. Men en hel del är numera avlövat. Som till exempel de här:

IMG_6128

Små avlövade snoppar.

Jag kan väl tycka att de där små sakerna inte var mycket att slösa fikonlöv på. Som vi nyligen kunnat läsa i media har forskare vid King’s College i London undersökt penisars längd (Fanns det verkligen inget bättre att forska om, typ hur man botar ebola? Löser klimatproblemen? Ger vatten åt alla på jorden?) och kommit fram till att medelsnoppen i hela världen är 9,16 cm i slakt tillstånd. Vi kan alltså konstatera att dessa antika män inte hörde till normalbefolkningen. Eller så var det väldigt, väldigt kallt då.

Som du förstår har jag tolkat den här skyltsöndagen som något ej skylt. Vadårå? Jag sa ju i början att jag är tvärtom idag.

——————————————————————————————————————————

DN: Så lång är medelpenisen
AB: Normalsnoppens längd är avslöjad

 

 

22 tankar kring ”Skyltsöndag? Nej, mera naket, tack!

 1. BP

  Hahaha! Asgarvat genom hela inlägget och ska genast ta fram måttstocken;-)

  Japp, du har verkligen fattat det där med Skyltsöndags”idé” och innebörd. Du har skyltat på ett extremt fyndigt sätt – eller inte;-) Hoppas du fortsätter med det.

  Kan liksom inte sluta skratta – sorry.

  Å du – 1 000 tack för länken:-) Å du får gärna blogga dagligen om jag får säga så!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   NEJ! Lägg undan den igen. Om du inte är bergsäker på att det blir mer än 9,16. Du kan ju förstöra resten av livet för karln. 😉

   Vad roligt att du skrattar! Kul ska man ha. Tack för dina fina ord.

   Svara
   1. BP

    Okej då, jag lovar att stoppa undan den;-)
    Nästa gång du ser en tussilago (???) kan du väl åtminstone lägga upp blomman som bevis på bloggen;-)

    Svara
 2. Marina

  Nu fick jag mig mycket viktig kunskap till vis igen – tänk vad man lär sig mycket användbart i bloggvärlden!! (Helt underbart fångat på mittenbilden!)

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ja, visst är det så. Jag kommer till exempel alltid att förknippa dig med ingefära. Bara en sån sak 😉

   Svara
   1. Marina

    Undrar om jag ska ta det positivt… Fast det är klart hur många fler än jag kan stoltsera med en sådan knölig association 😉

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

     Det är fint att bli associerad med ingefära! Det både visar på dina breda kunskaper och så är den ju extremt nyttig 🙂

     Svara
 3. Gunnel

  Hahaha! Finns inget bättre sätt att börja en måndagsmorgon än att läsa din blogg. Den går i Astrid Lindgren-stil….du känner dig som Pippi och visar en bunke rumpnissar. Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Men ååå vad glad jag blir över din kommentar. Tack snälla rara du.

   Kram

   Svara
 4. Rantamor på näthinnan

  Här blev det ett hästgarv i världsklass när jag läste din tvärtemot pippiblogg.
  Varför ett hästarsel i colosseum ???

  Har mejlat Sveneric hela helgen om Borgastugan, men jag har inte fått något svar,
  är han bortrest ???

  Tjingelingen från Rantamor.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det finns en hel del statyer i Colosseum. Det här arslet, eller snarare hela kroppen, var det något speciellt med som jag har glömt.

   Du får sms:a Svempa.

   Svara
 5. Decdia

  Haha, du stal min kommentar där på slutet av inlägget! Men äsch, jag kör med den ändå.
  Det måste ha varit bra kallt i Rom när de gjordes… Sådär, nu var det gjort! 🙂

  Svara
 6. Tofflan

  Ha ha ha, underbart! Jag ser ju inte så många arslen och snoppar i min dar, nu har jag fått så det räcker och blir över för en låååång stund.

  Tack för ett gott garv! 😛

  Svara
 7. yvonne

  Tack för ett kul inlägg om en liten sak som kan bli större!! .Och jag gillar verkligen damens undrande min……..SVAR:Folk pratar överallt i sina mobiler ,så ibland vet man inte om det är mej dom pratar med. Kram!

  Svara
 8. Annelie, Fullblodsekologen

  Satt och halvsov över en kopp kaffe när jag hörde om denna för mänskligheten livsviktiga forskning om de 9,16 centimeterna. Man slutar aldrig att förundras över vad folk lägger tid och pengar på.
  Det jag undrar över är hur denna viktiga forskning egentligen gått till? En massa karlar och ett måttband eller???

  Skrattade mig igenom hela inlägget.
  Kram/Annelie

  Svara
 9. Pernilla

  Så härlig läsning!! Men en sak jag bara känner att jag MÅSTE säga är, att han Miche-killen, han kunde göra konstverk han. För håll med om att statyn är helt fantastisk, även fast vi inte fick se den framifrån, eller tack vare?
  /P

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.