Marshmallowsodling och McDonald’smatematik

Naturliga ämnen – onaturligt sällsynta

Så här i förkylningarnas tider har jag i panik inhandlat en Coldy. Är i läget prova-allt-som-går. På förpackningen står det att den ”innehåller naturliga innehållsämnen”, lite lustig svenska där men nu ska jag inte vara sån. Jag gillar saker som är naturliga. Därför blir jag en aning förvånad när jag läser innehållsförteckningen.

Coldy

Vad FFA betyder har jag inte lyckats googla fram. Eller tror ni att de menar förkortningen för framför allt? Det mesta är inte naturliga ämnen, såvitt jag vet. Men mest förvånad blir jag över marshmallowsaromen. Varför? Är marshmallows nyttigt? Och är de naturliga? Om det finns en marshmallowsbuske skulle mina knoddar bli överlyckliga om vi hade en sån. Eller tre. Tror nästan de skulle kunna tänka sig att bli trädgårdsmästare på kuppen.

Jag inser att jag är lurad. Det står ju inte att den enbart innehåller naturliga ämnen. Så tolkningen blir att åtminstone ett ämne är naturligt. Tja, vatten anses väl naturligt, trots all skit i det.

McDonald’smatematik

Apropå naturliga ämnen (moahahaha) så meddelar McDonald’s idag att de kommer att ta bort åtta rätter från menyn bland annat för att ”ge konsumenter fler alternativ”. Den matematiken tycker jag är bra. Så bra att jag skulle vilja tillämpa den på min privatekonomi: jag tar bort åtta hundralappar ur plånboken och vips! så finns det mera kvar att handla för. Skulle passa bra så här i julhandeln.

DN: McDonald’s bantar menyn

 

24 tankar kring ”Marshmallowsodling och McDonald’smatematik

 1. Gunnel

  Det klagas på den svenska skolan och att eleverna är dåliga i matte i jämförelse med andra länder. Ingen fara. De som har svårt för matte kan börja jobba på McDonalds. Hojta till om du hittar en Marshmallowsbuske. Den ska jag vårda ömt. Ha det gott i det här gråtrista vädret.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Du är rolig du. Än har jag inte hittat någon. Det kanske är en lökväxt?

   Tack det samma!

   Svara
 2. Marina

  Suck! Det där med tolkningar av text kan ju vara lite sådär, men jag måste säga att ordvalet ”består av” känns ju inte som att det skulle ha innehållit så mycket mer än de ”naturliga innehållsämnen” som utlovades. Och med tanke på det som fanns så kändes plötsligt marshmallowsarom riktigt naturligt! (Det känns ju om det är precis det man behöver för att bli av med halsont!)

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det kanske är en urgammal amerikansk huskur? Vid begynnande halsont: ät genast en påse marshmallows!

   Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   🙂 Bosse, det tar jag som en komplimang! Tack! Jag kan i alla fall lova att jag inte kommer ta någon längre bloggpaus i år.

   Kram

   Svara
 3. Susanne P

  Om man tokäter marshmallows så borde ju effekten bli dubbelt så stor….eller?
  Jo, enligt matematiken så ska de bli så! Så nu ska jag inhandla den största förpackningen av marshmallows och jag återkommer med resultatet. (om jag nu inte åker på en sockerchock!)

  Kram

  Svara
 4. yvonne

  Är störtförkyld men, Jag tror att jag håller mej till varmt honungsvatten och vitlök .Men skulle du hitta en Marshmallowsbuske. så meddela mej Jag har inga småbarn längre Men vi tycker alla om godis! Kram!

  Svara
 5. Decdia

  Jag vill bli en sån person som hittar på namn på ämnen, som FFA. Men också de där namnen man hör i tv-reklamen när det typ är hudkrämer och sånt -hydroproactivatagelanginus var nåt som poppade upp i huvudet.

  Svara
 6. Ama de casa

  Jag är ganska säker på… Jodå. RIKTIGT övertygad om… Att då när det regnade manna från himlen på Moses (eller vem det var) så var det egentligen dom där helnaturliga mashmallowsen som Gud (eller vem det var) släppte ner.
  Jodå.
  Så var det.
  Mashmallows växer normalt på buskar, om du inte visste det.
  😀

  Svara
 7. Freja

  När företag marknadsför sig med att de använder enbart naturliga ingredienser undrar jag alltid vad de annars skulle använt? Onaturliga? De kan bara använda sig av sånt som finns på jorden, och allt som finns på jorden kommer från jorden, så allt vi har runt om oss ÄR naturligt. Om än riktigt farligt i bland. Numer eftersom vi människor har en förmåga att bryta ner och blanda om i det jorden en gång skapat så att det nu blir farligt för oss, men även utan vår inblandning kan det naturliga vara farligt. Som flugsvamp och pilgiftsgrodor…

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nja, naturligt betyder sånt som skapas utan människans inblandning. Till exempel så är cyklamater inte ett naturligt ämne.

   Svara
 8. Musikanta

  Jag föreslår att du går in på Vårdguiden 1177 så du får lite korrekt information om ”halsont”. Det här verkar ju rena bedrägeriet. Där brukar det också finnas exempel på vilka seriösa läkemedel man kan köpa. Jag antar att det inte var gratis heller!
  Ingrid

  Svara
 9. Pernilla

  Underbara reflektioner! De två första är dock inte så roliga utan mer allvarliga. Det skulle verkligen krävas en ordentlig förklaring. Det skulle förvisso Donken också men den bryr jag mig inte om för det låter så dumt så jag slutar skriva om det här.
  /P

  Svara
 10. Annika

  Oj…tack för tipset. Nu känns det inte så hemskt om jag skulle bli lite förkyld. Älskar ju mashallows. Fick tipset att kolla din blogg från Bosse och han har rätt. Kul läsning.
  Ha en fin kväll och kram på dig.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vad roligt att du gillar det du läst! Nu ska jag titta in hos dig.

   Ha en fin dag!

   Svara
 11. Veiken

  Det luktade lite som ett gråzonsbedrägeri, så jag kolldea på Orifarms hemsida, Coldy’s leverantör, och där stod:
  Orifarm är en snabbt växande leverantör av parallellimporterade och generiska läkemedel.
  Innebär det möjligen att man importerar Mashmallowbuskarna i par? Då måste man alltså köpa dom två och två – minst! Mums!

  Svara
 12. TantGlad

  Det här var en trevlig blogg med rolig läsning.
  Hittat hit genom Bosse.
  Ja text kan vara lite klurigt i bland.
  Nu måste jag kika vidare i din fina blogg.

  Kramiz.

  Svara
 13. Micke

  Jo fan..ge mig vad som helst brukar jag säga till farbror doktorn när jag vid enstaka tillfällen besöker vårdcentralen med halsont.
  Ska minnas namnet på denna produkt då med ”naturliga” ingredienser 😉

  Ha de gött. 🙂

  Svara
 14. Annelie, Fullblodsekologen

  Jag är verkligen anti mot mediciner och vill ha allt hypernaturligt. Men gud så patetisk jag blir när jag någon gång, typ 1 gång varje sekel, blir förkyld, skulle nog kunna dra i mig precis vad som helst, bara det hjälper. Gillar inte Masrschmallows men skulle kunna äta upp en hel odling inklusive bark och löv bara det tog bort förkylningen.

  Svara
 15. Tjejsnackaren

  Håhåjaja, allt vad man blir påprackad i miljöns och hälsosamhetens namn. För min del tror jag att det mest är försäljningstricks för hela slanten och att vi betalar dyra pengar för i princip ingenting.
  Krya på dig-kramar från miljönegativisten 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.