Leverfläckar och Dr. Fukushima. Del 2.

Om du inte har läst förra inlägget så rekommenderar jag dig att göra det först.

Du får ursäkta att det dröjde med fortsättningen, förkylning och julfixande kom emellan i helgen.

Fortsättning från del 1:

Och så hamnade jag i en sån där situation när man inte vet om det är läge att slänga på sig kläderna och dra snabbt som attan därifrån eller börja vrålgarva. Han har nämligen …

Men innan jag hann bestämma mig kom han tillbaka med en kamera i högsta hugg, lite triumferande så där. Det var bara att hoppa upp på britsen och fortsätta, fast nu som fotomodell. Det finns ju handmodeller, finns det ryggmodeller också?

Härdsmältan började om med sitt mumlande och tassande på min rygg. Klicken uteblev dock och ett mekande med kameran vidtog istället.
– BATTELIEL! skrek han efter en stund och försvann ut i korridoren.
När jag hade landat efter hans skrämselutrop, jag är faktiskt inte van att läkare vrålar BATTELIEL bakom min rygg, passade jag på att hoppa ner och titta på vad han hade gjort. Jodå, jag hade inte sett fel förra gången. På britsen låg ett antal meter britspapper uppfluffat – han har ritat min baksida i naturlig storlek på britspappret. Med pilar och mått och hej och hå. Flera gånger.

image

Min prickiga rygg.

Jag visste inte vart jag skulle ta vägen – fnittret bubblade i min prickiga kropp och hotade att tränga ut vilken sekund som helst. Framför mig såg jag min journal, tio gånger så tjock som alla andras, full med britspapper.

Dr. Fukushima kom tillbaka. Fotograferandet tog sin början. Men han kom på att han ändå måste ha med sina konstverk, storleken på fläckarna måste dokumenteras och hela kroppen ritas av.

Ja, vad kan jag säga? Det var det längsta läkarbesök jag någonsin har gjort. Där var det inte snack om några 7,85 minuter per patient inte. När jag väl blev utsläppt visste jag inte hur fort jag skulle komma därifrån. Folk ute på gatan fick se en ovanligt glad patient komma utstormande från vårdcentralen. Jag anar att det inte är så vanligt att man står och asgarvar alldeles ensam utanför.

Sen fortsatte Dr. Fukushima att ringa mig hemma. Han ville så gärna ge mig mera nypmassage på sin privata mottagning. Det ville inte jag.

En tid senare berättade jag om detta märkliga läkarbesök för mina kollegor varvid en utropade:
– Du måste ha varit hos Dr. Fukushima!
Det visade sig att hans fru arbetade som doktor på samma vårdcentral. De hade underhållning vid middagsbordet varje dag när hon berättade dagens Dr. Fukushimaanekdot.

Jag tror att det var denna upplevelse som har gett mig ett sorts motstånd mot att gå på flera leverfläckskontroller. Känslan av att inte veta om man är med i Dolda kameran eller inte är inte så mysig. Inte att vara krokimodell heller. Då får det vara på riktigt papper i så fall.

——————————————————————————————————————————–

Apropå kärnkraftsolyckor som har skett flera gånger trots att de sannolikt inte kan hända så planerar Finland att bygga ett nytt kärnkraftverk. Det är verkligen ett steg i galen riktning. Tycker jag.

21 tankar kring ”Leverfläckar och Dr. Fukushima. Del 2.

 1. Gunnel

  Hahaha! Jag kommer aldrig mer att kunna bli undersökt av en läkare utan att tänka på ditt besök. Ingen kommer tro att jag är sjuk när jag sitter och asgarvar. Hade inte den där doktorn hört talas om russingubben? Den där leken när ett barn ligger på golvet på ett stort papper och sen ritar man av kroppen. Sen kunde han legat på knä och ritat klart. Kram

  Svara
 2. Rantamor på näthinnan

  Ja vad ska man säga, kan förstå att skrattet bubblade i dig hela den dagen,
  men tänk så bra med en sådan läkare som gör en patient på så gott humör.
  Nu hoppas jag dina leverfläckar håller sig inom dom värden dom ska ha,
  och att din senilfläck inte ynglar av sig närmaste tiden.

  Finland är nog av påtryckningar från Putin skulle jag tro,
  och i Finland får ju inte folket rösta om nånting, dom blir överkörda.
  Inte ens om dom ville ha euron fick dom rösta !!!
  Vill inte ha ett kärnkraftverk byggda av ryssar så nära vårt underbara hav,
  tänk när det varma spillvattnet, fylld av gift, börjar läcka ut i havet….

  Tjingelingen från Rantamor.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nej, det vore verkligen inte bra med ett kärnkraftverk där. Inte någonstans förresten. Varmvatten släpps väl ut vid normal drift?

   Svara
 3. Mia

  Härligt med läkare som är noggranna och dessutom får sina patienter på ett supergott humör… 😉

  Svara
 4. Karin på Pettas

  Sitter dubbelvikt och skrattar lungorna ner i sockorna.
  Aldrig någonsin kommer jag att kunna gå till sjukhuset mera
  utan att tänka på dig och din prickiga rygg…..

  Den där kärnkraften är inte alls kul. Hoppas ni svenskar
  säger emot, för jag har förstått att det har betydelse i
  sammanhanget. Säg nejnejnejnejNEJ!
  Du kan ju alltid hota med en viss doktor med kamela annars och
  batteliel…hahahaa…….
  Guuuuuuud….jag har ont i magen Lotta! Skrattskinnet är ömt

  Kramar!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Oj då. Upp med lungorna igen, vet inte riktigt hur det är att andas sockluft 😉 Nyttigt är det nog inte.

   Jag måste kolla om det finns någon anti-rörelse. Den som var på nyheterna var från Norrland, de orter som drabbas värst om något händer.

   Kram

   Svara
 5. Marina

  Hahaha! Du är underbar! Tack för dagens underhållning till morgonkaffet. Jag förstår att det var svårt att hålla fnittret kvar innombords. (Det äl lite svåt att ta dessa ”l-ande” pelsonel på allval ibland…)

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack för de orden! Fast jag har känt mig mera underbar än vad jag gör idag: senilfläckar, rinnande näsa och en hosta som inte går av för hackor. Häpp.

   Svara
   1. Marina

    Hoppas att den rinnande näsan och hostan släppt – senilfläckarna är det kanske inte så mycket att göra åt 😉
    Sv: Jag anser nog att julstrutsar borde finnas i varje välsorterat hem! Och när det gäller det där med ”nervärderingen”, så kan jag ju säga att det känns rätt ok att bli kallad för ”vanlig dödlig”.
    Krya på dig!

    Svara
 6. Veiken

  Nypmassage….. låter lite skumt, men är kanske boten mot allt. Hahaha!
  Nu har jag googlat på nypmassage och det reducerar tydligen celluliter bland annat! 😉 Det finns på riktigt alltså!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jodå, visst finns det. Fast dr. Fukushima kallade det något annat. Om jag kommer ihåg rätt så tyckte han att min hud satt för hårt fast och alla nypen skulle hjälpa. Celluliter hade jag inga 🙂

   Svara
 7. Bosse Lidén

  Jag hade tänkt fråga om några fläckar som antagligen är senilfläckar. Nu har du fått mig att ändra mitt beslut. Du kan verkligen underhålla. 🙂 Samtidigt hoppas jag att du fixar en remiss till hudmottagningen istället. Fast inte ens där är man säker. Nästa gång jag är på en vårdcentral och det kommer in en trevlig japan kommer jag antagligen att lägga benen på ryggen. Kram Bosse

  Svara
 8. Pernilla

  Underbar historia! Men lyckligt slut. Att ha fläckar med ”djävulceller” i är ingen höjdare. Har aldrig fått det själv men vad ska man säga? Pepper, pepper?
  /P

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.