Kluriga Klara blir Clever Clara

Nu har min och Elina Höglanders bilderbok ”Kluriga Klara kan själv” gått och blivit internationell! Den heter nu ”Clever Clara Can”.

Clever Clara CanClever Clara Can

När förlaget inte skulle förlänga kontraktet på grund av att det inte längre tänker satsa på böcker, bestämde vi oss för att Klara should go international. Det var en hel del pyssel med att göra om boken till e-bok enligt Amazon.coms riktlinjer. Det där att det ska ta fem minuter – nja, det vill jag inte hålla med om. Väldigt många femminuterspass i så fall.

Men nu finns den där. I tretton länder: Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Mexiko, Holland, Spanien, Storbritannien och USA. På engelska. Det känns stort. Eller som Kloker sa:
– Mamma, din barnbok, finns den över hela världen nu?
– Nej, men den finns på engelska i tretton länder.
– Det är fett cool va?

Ja, jag håller med om det. Inte för att jag tror att den kommer bli en kioskvältare modell bulldozer, men kanske den kan välta ett litet tält eller något. E-böcker är ju trots allt mycket vanligare i både USA och England.

Clever Clara Can i Japan

Undrar vad det står? Är e-böcker stort i Japan?

Nu hoppas vi på att många klickar hem den. Och ger den ett betyg på Amazon. Det är viktigt. Det kan vara bra att veta att man inte behöver ha en Kindleplatta för att läsa den, man kan ladda ner en Kindleläsare till sin vanliga läsplatta och dator.

Vilken julklapp! Jag är stolt och glad.

Merry Christmas!

24 tankar kring ”Kluriga Klara blir Clever Clara

 1. yvonne

  Grattis !!! jag ska kolla den!! ………………………..Undrar hur man möblerar ett sexkantigt hus??Ha en bra Helg!! Kram!

  Svara
 2. Rantamor på näthinnan

  Svar: jo jag läste om ditt julhandlande med kloker och krusidull,
  log rätt igenkännande.
  Du är då duktig på att få fram det mesta i dina krönikor….
  men så heter du ju inte Krönikören för ingenting heller.
  Grattis till ditt författarskap och hoppas du säljer många böcker,
  sist vi var ned hos småkillarna läste vi om Klara, och boken så väääl använd ut kan jag påpeka.

  Ha nu en fin fin julhelg.
  Kram Rantamor.

  Svara
 3. Mia

  Det är bara att gratulera dig och duktiga Clara att ni får glädja människor på många olika platser i världen. Jag är glad att jag kunde köpa boken… det är litet mer att ”ta i” för mig som är en boknörd. Jag hoppas att barnbarnen ska få en sådan ådra också… 😉 Det ger så mycket glädje och stimulans.

  Svara
 4. Bosse Lidén

  God fortsättning. Grattis till detta. Spännande att läsa. Antagligen mäter man inte tid på samma sätt. Fem minuter kan vara något annat. Tretton är mitt turnummer. Stort LYCKA TILL! Kram Bosse

  Svara
 5. Pernilla

  Wow, jag är jätteimpad, som min tonåring skulle sagt, typ.
  Jag visste inte, men jag har ju inte hängt här så länge. Jag vill också kunna skriva en barnbok. Jätte häftigt och jag skulle lätt nöja mig med svenska. Nej, jag är bättre på annat. Låter Er som behärskar det där, göra det. Men jag ska nog införskaffa en Klara, till mina Trollungar.
  /P

  Svara
 6. Micke

  Va kul..stort grattis.
  Har ännu ej laddat hem nån e-bok..talböcker däremot har det blivit en del. 🙂

  Än en gång..stort grattis 🙂

  Svara
 7. Annika

  Vilken julklapp!!! Grattis. Tror att du kommer att få ett toppen fint 2015 då detta år slutade så bra.
  Krammelikram

  Svara
 8. Marina

  Så härligt och kul – stort grattis!! Och jag vet ju att det är en bra och omtyckt bok, så jag håller alla tummar (och tår om det skulle behövas!) för att många fler ska upptäcka det 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.