Bokbloggsjerkan om julläsning

Det börjar närma sig färdigt med allt julfixande. Det känns konstigt. Jag brukar alltid stå natten innan julafton och slå in klappar – men allt är redan klart. Alltså måste jag ha glömt en massa saker. Jag bävar för att jag ska komma på dem på tisdag natt. Eller att jag ska få en repris av julnatten för två år sedan. Den står långt ner på priolistan, extremt avgrundslångt ner. Du kan läsa om den här så förstår du.

Men just därför är jag också förhoppningsfull att jag denna jul ska få MASSOR av lästid. Knoddarna är så pass stora nu att det liksom är dags. Tycker jag. Därför passar Annikas bokbloggsjerkas fråga extra bra: Snart är det jul och lite välbehövlig vila. Hur ser julen ut? Vad ska ni läsa?

Julen firas hemma hos min syster med våra familjer. Jag behöver bara ta med julgodis. Och Persson som är min vegetariska variant av Jansson. Tjoho! Knäcken gjorde jag igår, imorgon ska jag göra min julnougat special och kanske Strykande åtgång. Sen har jag tänkt sovmorgnar och lata dagar. Jo, optimist ska man vara.

Just nu läser jag ”Journal 64” av Jussi Adler Olsen. Jag har just börjat så den bör räcka ett tag till. Förhoppningsvis kommer tomten med Marie Hermansons senaste: ”Skymningslandet”. Jag älskar hennes sätt att bygga upp subtila spänningar. De senaste åren har jag försökt att bara läsa en bok av varje författare, men Marie Hermanson får dispens.

Skymningslandet

För ligga-i-soffan-med-paddan-tid har jag några e-böcker som väntar. Bland andra denna:

Okej. Det blir dispens igen. Jag är tydligen rätt generös med det.

Om jag känner mig pigg och sugen på att sätta ögonen i något lite mera mastigt har jag denna i läshögen:

Americanah

Nu hoppas jag på friska barn och mycket lästid. Och godis förstås.

 

 

12 tankar kring ”Bokbloggsjerkan om julläsning

 1. Helen

  Strykande åtgång låt ju onekligen intressant! Härliga böcker på din läslista! jag hoppas du får en riktigt härlig och fin jul!

  Svara
 2. A ROOM OF MY OWN

  Marie Hermanson är duktig på att skapa stämningar av overklighet. så också i Skymningslandet
  Americanah var också jättebra
  min vegetariska Jansson heter Jönsson och görs med soltorkade tomater i olja

  Svara
 3. Gunnel

  Läsning och julledighet hör ihop på nåt sätt. Ända sedan jag var barn har jag laddat upp med böcker inför julen. Inget dåligt sätt alls att tillbringa dagarna på. Ha det gott.

  Svara
 4. C.R.M. Nilsson

  Undrar om jag skulle gilla Persson bättre än Jansson? Är inbiten Jansson-hatare sedan barnsben.

  Ingen dålig julläsning du har framför dig 🙂 Låter som en mysig jul!

  Svara
 5. Freja

  Låter som att du kommer att få en fin jul. Den sista av dina böcker är jag nyfiken på, berätta gärna hur den var när du läst den!

  God jul och gott nytt år!

  Svara
 6. Bokdamen

  Härlig julläsning! Journal 64 gillade jag mycket, en favoritserie, och Marie Hermanson är en favoritförfattare, Skymningslandet var bra.

  Vad spännande det låter med Strykande åtgång…. 😉

  Svara
 7. Marina

  Hoppas du fick en härlig, lugn och skön julhelg! Här har den varit precis så, här hemma med båda tjejerna och ett ”mågämne”. Ha en riktigt bra fortsättning!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.