Jag vill också bli underhållen!

Här i Täby där jag bor har vi en kommunal, mobil underhållningspiketstyrka, typ. Flera gånger när jag har sett bilarna har jag ställt mig framför skjutdörren och väntat. Och väntat.

Jag måste alltid vara där vid fel tid för jag har aldrig fått se någon underhållning. Där står jag och hänger i väntan på att dörren ska slängas åt sidan och ut skutta någon stå uppare och dra världens nummer. Eller att After Dark-gänget ska göra en dramatisk och glittrig entré och sjunga och dansa en sväng. Tänk om det är kommunpolitikerna som är utklädda? Det skulle ju bli en hit.

Är den här bilen rolig?

Men icke. Ingenting händer. Jag har funderat på om jag ska börja applådera. Igår kväll på Icas parkeringsplats gjorde jag ett litet försök. Men de andra kunderna tittade så konstigt på mig, så jag smet in i bilen och åkte hem.

Då kom jag att tänka på att det kanske inte handlar om underhållning utan just underhåll, som det faktiskt står på bilen. Men inte har jag fått något underhåll av Täby kommun inte. Tvärtom, fakturor får jag men inget underhåll. Jag provade att ringa kommunen idag, men de hade visst någon sorts teleproblem för jag blev bara bortkopplad hela tiden.

Ja ja, jag får väl underhålla mig själv då.

————————————————————————————————————————————-

PS. Allt är inte sant som man läser.

22 tankar kring ”Jag vill också bli underhållen!

 1. Rantamor på näthinnan

  Hahahahaha ja du det där var en underhållande läsning.
  Och jag tycker nog att du ska stanna kvar i telefonkön och vänta på svar om underhållningen/underhåll och inte riskera att gå miste om något av dom.

  Tjingelingen från Rantamor.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tackar ödmjukast.
   Du tycker det? Ja, det vore ju trist att gå miste om något.

   Svara
 2. Ama de casa

  Haha! Fantastiskt att du kan få både underhåll och underhållning av kommunen!

  Men vad är det där sista du skriver… Är inte allt sant som man läser? Jag har då aldrig läst nåt osant, såvitt jag vet… 😉

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nejnejnej, allt som DU läser är naturligtvis sant. Speciellt det som står i skvallerpressen.

   Svara
 3. Tjejsnackaren

  Tycker verkligen att du har rätt till båda sorternas underhåll av kommunen – pengarna de fått kan ju då delvis betraktas som entréavgift till deras mobila scen 🙂
  Annars klarar du själv av att stå för underhållningen med den äran, tycker jag!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tycker jag med. Annars kan jag tänka mig en annan sorts underhåll. De kan få komma hit och fila fötterna och pyssla om mig en stund.

   Nu vet jag!!!! Man ska bergis gå in i underhållningspiketen och så har de fotbad och grejer där! Att jag inte har tänkt på det förut.

   Tack, sa hon till sist och rodnade en aning 🙂

   Svara
 4. Karin på Pettas

  Det är säkert teleproblemet som får underhållet…men nej, det är ju något helt annat.
  Underhåll ska det vara.
  Jag tycker för övrigt att du är en otrolig idékläckare.
  Tänk om man kunde få underhållning i förorterna och på andra ställen precis just så där som du förväntade dig?
  Livet skulle bli mycket roligare och folk skulle bara gå omkring och se glada ut och
  glömma bort att se ut som surgurkor.
  Psykologerna och terapeuterna skulle kanske förlora lite inkomst på kuppen, men
  å andra sidan så skulle artisterna få löneförhöjning så
  statsbalansen skulle ändå balansera.
  Borde du inte sadla om Lotta, lite grann på sidan om, sälja idéer dyrt till myndigheterna?
  Kram!

  Svara
   1. Krönikören Inläggsförfattare

    Jamenprecis. Och är det politikerna som står för underhållningen så får de kontakt med ”folket” på köpet! Jajamensan!

    Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det var det som jag (i min enfald) trodde att kommunen också insett och ville göra gott för sina invånare. Fel. Då blir det ju sånt tryck på äldreboenden och det har den här rika kommunen inte råd med.

   Svara
 5. Marina

  Kanske inte så troligt, men visst skulle det vara underbart om det plötsligt skuttade ut ett gäng NCC-grabbar/tjejer och underhöll der på parkeringen!!

  Svara
 6. Freja

  Om jag vore politiker skulle jag definitift införa ambulerande underhålling. Så kul med happenings lite här och var i vardagen. Ett sätt att få kulturen nära folket, liksom. påinner mig om en kväll i min ungdom när jag och några kompisra gjort lite containerfiske och gick genom stan med ett litet bord och två stolar. När vi mötte andra hittade vi på att vi var ett resande teatersällskap som var ute och gjorde reklam för en kommande teaterföreställning, satte ner vår ”rekvistita” och framförde ”scener” ur ”pjäsen”. Improvisation på hög nivå! Sånt skule jag gärna se mer av!

  Svara
 7. Ergo sum

  Ack vad man kan bedra sig ibland!! Attans dåligt med falsk marknadsföring… ;)) Hoppas helgen blir underhållande!

  Kram och en massa krya på till C.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.