Nya rön: Godis är nyttigt!

Men HUR har jag kunnat missa det?! Att det har kommit nya rön som säger att det är nyttigt med godis. Som godisgris av stora mått borde jag ha snappat det, men icke. Undrar hur länge jag har varit ovetande om detta revolutionerande, glädjande, euforiframkallande forskningsgenombrott?

Upprinnelsen till detta är påsken med tillbehör. Godis, alltså. Det är ett av livets måsten och det som gör att jag känner ett obändigt behov att skriva ett blogginlägg trots att min nya blogg är långt ifrån färdig. Här vill jag passa på att tacka alla er läsare som fortsatt att titta in på min gamla blogg, trots att den inte visat något nytt under solen, ni är underbara, lika underbara som en tokfärsk punchpralin.

Men om jag skulle ta och komma till saken då någon gång kanske. Jo, så här var det: Jag stod och argumenterade med mitt samvete framför godisdisken:
Det är ju gott. Men onyttigt. Fast det är ju påsk bara en gång per år. Och knoddarna förväntar sig godis i sina påskägg. Jag kanske skulle ta mera choklad. Bättre än gummigodis i alla fall. Är jag en bättre mamma då? Njäe, det beror väl på ur vems synvinkel man ser det. Osv osv.
Vid godisdisken står även två killar, en på runt åtta och en som firar sin första finne, och fyller en påse. Inte en liten påse.
– Det räcker nu, säger kraxrösten.
– Bara nåra såna också, säger den yngre och lägger bestämt en hel skopa gröna hårda saker i påsen.
Så där håller de på en stund alltmedan påsen hotar att spricka i sina limningar.

Så kommer en kvinna och frågar om de har valt något godis. Aha, tänker jag. Nu blir det bassning.
Pojkarna visar med gemensamma krafter upp sin påse (bra träning för armarna) och fjortisen svarar:
– Vi har tagit jättemycket!
– Ta mera! säger kvinnan.
Jag stelnar till mitt bland hallon-lakritsdöskallarna. Men sen förstår jag. Hon är förstås barnvakt, mormor, moster eller så som ska ställa sig in hos killarna.
– Men mamma, vi har ju redan tagit hur mycket som helst!
Där föll den teorin.
– Ja, men ta mera. Ta så att ni riktigt kan frossa ikväll!
Nu föll även min hand en våning och hamnade bland geléhallonen och kände sig vilsen. Vilse i situationen var dock inte åttaåringen som raskt frågade om de fick köpa glass också.
– Jaja, gör det, svarar mamman och familjen Socker-Chock gick mot glassdisken.

Kvar vid skumbananerna står jag. Förbryllad. Vad i hela friden var det som hände? Säkert inget skumt utan så enkelt som att godis måste ha blivit nyttigt. Att jag har kunnat missa de nya forskningsrönen är märkligt men inte helt otroligt. Fast jäkligt tråkigt – jag har ju gått miste om en massa godisätande.

Jepp. Så måste det vara. Jag fyller min godispåse med några skopor till. En skopa för mamma, en skopa för … Och så inser jag att min skörd från Lakritsfestivalen häromveckan inte alls var så stor som jag har inbillat mig.

image

Den var ju fjuttig.

16 tankar kring ”Nya rön: Godis är nyttigt!

 1. Karin på Pettas

  Allting är relativt som synes:).
  Lika bra att gotta ner sig ordentligt när det ändå ska göras.
  Min tandläkare förklarade för mig en gång att det är bättre att äta mycket godis på en gång än att gå och småäta hela tiden. Så kör hårt Lotta! …det kan ju inte var nyttigt att hålla igen heller. Då får man frustrationer och andra svårartade symtom som kräver allra minst en psykoterapeut så småningom. Godis är billigare. Roligt att du är back to the basic.
  Påskkram!

  Svara
 2. Gunnel

  Äntligen! Vad jag har längtat efter dina inlägg. Och vilket inlägg sedan! Helt i min stil. Nu kan jag med gott samvete smaska i mig godis hela påsken………och efter påsk också, för jag antar att det är minst lika nyttigt då. Stor kram

  Svara
 3. Susan

  Två glada nyheter på samma gång…..Du är tillbaks och godis är nyttigt! HURRA HURRA !!!
  Vilken Påsk detta kommer att bli:)

  Svara
 4. Britt

  Hörde att socker är slemlösande. Rena medicinen. Bra vid förkylning och hosta. Bara att fortsätta med godis…åtminstone i förkylningstider.

  Svara
 5. camilla

  Jag visste det! Att en dag säger dom att det är farligt med motion, att sola är bra och att godis är nyttigt 🙂
  Tänk att jag alltid ska ha rätt 😉
  Kram!

  Svara
 6. Susanne P

  Nu är inte jag en gottegris på just godis men i påskhelgen har jag fullkomligt vräkt i mej godis.
  Kan ha nåt att göra med att Mr C inte fick köpa godissäcken utan jag tog kommandot. 😉

  Kram

  Svara
 7. Tjejsnackaren

  Så kul med nya blogglyan 😀 Jag har varit som mamman i ditt inlägg i hela mitt föräldraliv. Varje gång vi var i affären tjatade jag om att ”vill du ha ckoklad, glass, lösgodis…” Och ibland blev svaret ”ja tack” men nästan lika ofta blev det ”nej, jag är inte sugen”. Så jag tror INTE på lördagsgodis och restriktioner, bättre att ha en öppen, positiv attityd 🙂

  Svara
 8. Bosse Lidén

  Lotta Modin när hon är som bäst. Tack för det nyttiga tipset. Måste jag berätta för min diabetessköterska. Kan hon få din mejladress? Kram Bosse

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.