Att sätta på

Stänga av är jag ganska bra på. Jag har ett selektivt hörande när det gäller radio. Jag stänger helt enkelt av öronen när det blir reklam. Är det tv stänger jag av både syn och hörsel. Mycket praktiskt – mycket skräp jag slipper höra och se.

Det är mest i bilen som jag lyssnar på radion. Ibland önskar jag att jag skulle vara en mera inbiten radiolyssnare eftersom det sänds så mycket bra och intressant. Det låter ju så himla kulturellt att säga, gärna med ett intellektuellt lyft ögonbryn: ”

”Lyssnade du på P1 i tisdags? Det var ett så OTROLIGT intressant program.”

Men det är bara att inse att jag inte är någon kulturnissa av den kalibern. Jag sätter mig i bilen, sätter på (men hoppsan!) radion på hög(sta) volym och så sjunger jag. Högt och fel. Men gärna. Med jämna mellanrum blir det reklam och då vandrar mina tankar iväg på små promenader. Vanligtvis handlar de om vad vi ska ha till middag eller vad jag ska göra när jag blir miljonär, typ.

Tills en dag nyligen. Då höll jag på att köra i diket. En radioreklam avslutades med ungefär:

” … gratis påsättning ingår!”

Lätt chockad fick jag bilen på rätt kurs medan jag undrade vad i hela friden den reklamen handlade om. Då kommer sista klämmen:

”Både fram och bak!”

Efter det har jag hört avslutningen flera gånger men inte lyckats höra första delen – då är ju öronen stängda. Jag har åtminstone fått bekräftat att jag hörde rätt, alltså är min fantasi inte alltför vild. Men jag kan inte låta bli att undra om det bara är jag som hör vad jag hör, eller är min fantasi alldeles galet livlig (läs: snuskig). Tänk om ALLA andra hör cykeldäck? Vad säger det om mig då?

30 tankar kring ”Att sätta på

 1. Decdia

  Haha, jag är också väldigt bra på att tolka saker till snuskiga. Men den där radioreklamen… alltså, de bjuder ju på det!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hahaha! Jaså, du har också reagerat över påsättningarna 😀

   Svara
 2. Marina

  Härligt att höra att det finns fler än jag som egentligen absolut skulle vilja lyssna på något kulturellt program för att kunna vara med i någon ”intellektuell diskussion om vad som diskuterades på P1 i morgonens debattprogram”, istället för ett krasst konstaterande att här var det Radio Rix som skvalade ur högtalarna vackert(?)och glatt ackompanjerat med en alldeles ny stämma i någon obestämbar tonart…

  Svara
 3. camilla

  Hahahaha…klart man tänker som du.
  Nja…om man har den sortens humor, vill säga.
  Jag har snuskig humor.
  Eller, vad då snuskig?
  Helt normalt,ju 😉
  Kram!

  Svara
 4. ansepanse

  hahahaha – men det är väl det första man tänker på 🙂 eller hur?
  jag ser heller aldrig på reklamen i tv, sänker ljudet direkt när det kommer reklaminslag också, då slipper jag ju det helt och hållet
  kramar

  Svara
 5. Bosse Lidén

  Reklampengar är bortslösade på mig. Jag går oftast iväg vid inslagen på TV. Läser inte¨annonserna i tidningen och stänger precis som du av vid radiolyssningar. Utom senast. När det var så bra reklam om cykeldäck. 😉

  Svara
 6. Mia

  hehe… tur att jag inte lyssnar på reklam… inte ens på slutet av den!

  P1-lyssnare är jag däremot, nästan ständigt och jämt när jag är vaken, i vart fall under dagtid. Precis av den enkla anledningen som du upptäckt, sååå många intressanta och informativa program där. Så undrar jag vad för intressant program du lyssnade på i tisdags, förmodligen hörde jag det också!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det var ju just det – jag lyssnar inte på P1. Bara vill det.

   Svara
 7. Susanne P

  Hahahahaha!
  Jag skulle nog reagerat som du. Nu har ju inte jag snuskig fantasi (eller…..) men jag har selektiv hörsel. 😉 😉 😉

  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Va?! Hur mår du? Jag blir lite orolig, börja hitta på saker så där bara.

   😉

   Kram

   Svara
 8. ergo sum

  *skrattar* Jomenvisst… Tänk att jag missat den reklamen! Men tack och lov att jag missar det mesta. I reklamväg. Det är rena rama döden. Reklamen alltså.

  Kram på dig

  Svara
 9. susan

  Det där är så typiskt att man bara hör slutet gång på gång….Jag blir lite nyfiken på vilken kanal du lyssnat…Eh ”harkel” inte för att jag vill veta vad man måste göra för att få en fri påsättning hmmm..Alltså bara lite nyfiken så;)

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Erkänn bara! 😉 Det var på MixMegapol. Gissar att den kanalen just fick en ny lyssnare…

   Svara
 10. Freja

  Hahaha, själv tänkte jag vinterdäck… Jag lyssnar bara på P3, orkar inte alls med reklamen. Och tycker att musiken är lite mer varierad oxå…

  Svara
 11. fialia

  Jag e en P1 lyssnare så slipper man reklamen, annars e det ”egen” musik på högsta.
  Boken har kommit, kanon,
  ha de Fia.

  Svara
 12. Åse

  fniss, här skvalar radion alltid i bilen men jag har oftast inte en susning vad som kommer ut ifrån högtalarna, tack för den söta boken, pengar sätts in i kväll. Kram

  Svara
 13. fialia

  Hallå! Har försökt att betala boken om Klara på det kontonumret du gav mig, men det funkar inte.
  Kan du kontakta mig?
  ha de Fia

  Svara
 14. Tjejsnackaren

  Haha, snacka om hög igenkänningsfaktor! Jag lyssnar också bara på radio i bilen. Och eftersom jag saknar körkort blir det bara de gånger särbon kör oss någonstans eller när jag åker taxi.
  Särbon pratar också hela tiden om hur fantastiskt P1 är, men jag klarar helt enkelt inte av att ha en röst malande nonstop i mitt hem. De ytterst få gånger jag har försökt lyssna fixar jag inte ens att få in rätt kanal – heter det så i radio? – utan kommer hela tiden till ”Deutsche Rundfunk” och andra underliga stationer 🙂
  Kommer nu att ligga sömnlös och grubbla över vad det vad för påsättning reklamen handlade om 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.