Irritationer i sociala medier

På senaste tiden har jag läst flera undersökningar om vad som irriterar oss mest i sociala medier. Bara det faktum att man gör undersökningar om detta är rätt fascinerande, eller hur?

Det som är allra mest irriterande är de som postar statusar för ofta. Check på den!

Jag har många gånger funderat och förundrats över dem som måste skriva om hur natten var, hur många gånger de snoozat, om bussen kom i tid, att det är dags för lunch, promenad, dammsugning, tvättstugan, när de kommer hem, vad det blir till middagen, vilket program de ska se på teve osv osv. Jag menar – hur kan man tro att man är så ohyggligt intressant? Åtta gånger om dan? Tips från coachen: skicka sms till de som är intresserade av denna information. Och se till att det är bra luftväxling runt mobilen eftersom den kommer att bli glödhet.

En annan liknande är de som måste lägga ut tio bilder om dagen på sina barn. Förlåt, jag menar förstås världens åttonde underverk. Och berätta vad barnet sa vid frukosten, på väg till skolan, när de kom hem, vid middagen, vid läggning etc etc. Sånt som mest bara mor- och farföräldrar är intresserade av. Tips från coachen: skicka mms till hugade. Och så det där med luftväxlingen.

En närbesläktad till den ovan är de som gör ungefär samma sak fast om sina djur. Coachen säger: mms. Plus kall luft.

Så har vi två kategorier av människor som gillar att posta statusar om sin hälsa. Dels de som inte har hälsan: här klagas det ofta och mycket. Och dels de som har börjat träna – de gör vad de kan för att glänsa. Coachen vrålar: Men va fan människa! Hur kan du tro att alla dina ”vänner” (varav bara en ytterst liten bråkdel faktiskt är dina vänner) vill läsa denna klagosång/egoboost?! Börja föra en egen journal istället.

Jag kommer inte att ta upp alla matbilder, för då måste jag nog finkräkas lite bredvid tangentbordet. Inte heller alla väderleksbilder. Orkar bara säga: hjälp.

Och ja, innan du vill hugga skallen av mig, jag har stängt av en massa på Facebook. Däremot är jag nybörjare på Instagram och därmed dränkt i höstbilder #höst.

Det är nog många som inte gillar det här inlägget. Och allt det här gillandet – det får bli ett annat inlägg.

Resumé: Åtta orsaker till irritation i sociala medier
DN: Så irriterar dina vänner dig

 

33 tankar kring ”Irritationer i sociala medier

 1. Gunnel

  Haha! Det är så sant det du skriver. Det hade varit enklare om de som var intresserade hade prenumererat på uppdateringarna precis som vilken annan skvallertidning som helst, så de inte gick miste om något sensationellt.

  Svara
 2. Rantamor

  Kan nog känna att det du skriver är sant, ävenom om tillåmed jag har skrivit vad jag bakade idag och bloggen under hur vi mår just nu….???
  Det kan väl inte vara min blogg du läst…väl????

  Men jag har iallafall ingen facebook eller sån där instagram…
  och det händer ju för tusan inte så mycket här uppe i norr heller,
  äh…jag fortsätter nog blogga om mig å Rantafar, om mat å gosaker, om väder å vind och om den envisate förkylning vi nånsin har haft.
  Och min blogg är ju bara att hoppa om den blir för tråkig.

  =) =)

  Näe jag fortsätter blogga , annars tror ungjävlan att vi har kolat vippen här på Maskrosvägen…

  Tjingelingen från Rantamor.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Bloggarna tror jag inte ingår, utan det är Facebook, Instagram och Twitter. Så fortsätt du!

   Svara
 3. Ann-Mari

  Enligt undersökningen skall man inte klaga för mycket och inte helller visa att allt är ”för” bra – den gyllene medelvägen gäller alltså 😀
  Det tror jag nog vi visste utan dessa undersökningar…fast vad som gillas vore mera intressant att veta 😉

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Sett av kommentarer och statusar är det nog många som inte visste det. Eller inte brydde sig. Ja, visst skulle det vara kul att veta! Hoppas jag ramlar över någon undersökning som visar vad vi vill läsa, istället för tvärt om.

   Svara
 4. Susanne P

  Oj….
  Nu tappar jag dej säkert som FB-vän, Instagramhjärta, InstaWeathergillare och Ruzzel-vän…
  Jag är ju liksom lite överallt, jämt.
  Hur var det med bloggvän? Det räknades inte? PHU…då kanske du är kvar ändå då? 😉 😉

  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nä du! Så lätt blir du inte av med mig 😉 Fast jag har inte kollat din Instagram än … 😉 Jag gillar dig på riktigt, inte bara artificiellt gillatryck alltså.

   Kram

   Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hahaha! Du kanske till och med var tillfrågad i någon av undersökningarna? 😉

   Svara
 5. anneli

  Ha ha ha ha ha ha! Mitt i prick, precis som vanligt.
  Inte utan man känner sig lite träffad, fast jag måste hålla med, ibland blir det bara för mycket.
  Bäst att kolla om man är kvar på fejan, ha ha ha ha ha!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hoppsan! Ja, det här var tydligen en öm tå för en del. Tur att du är som du är, halvgalen och helskön 🙂 Och kvar – det är du.

   Svara
 6. Helena

  Jag håller helt med dig den här gången! 🙂
  Det värsta tycker jag är de som tror att Facebook är försäkringskassan eller sin arbetsgivare, eftersom de varannan dag lägger ut: ”och där kom första spyan” eller ”nu har vi fått ont i halsen IGEN, ska det aldrig gå över..” Mitt i natten så att det inte ska finns något tvivel om att det faktiskt är sant. Den här människan har jag inte på FB längre, men annars måste jag erkänna att vissa får vara kvar bara för att jag liksom gillar att bli lite uppretad och får tänka -men Herregud. Vilka människor det finns. 🙂 På Insta däremot, där lägger jag nog gärna upp lite barn och höstbilder. Då och då. 😉

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vi är olika – jag skulle aldrig komma på tanken att börja skriva om spyande mitt i natten. Då brukar man ju dessutom ha fullt upp med sanering och att trösta sjuka barn.

   Dina bilder på Instagram är vackra! Och inte är de speciellt många heller, inte ens en om dan. Så fortsätt!

   Svara
 7. Karin

  Puh, du undantar bloggarna, såg jag i kommentarerna. Tur för mig som just skrivit ett sjukdomsinlägg! Fast med lite annan vinkel, tycker jag nog själv: Tur att jag får uppleva ännu en influensa!

  Håller för övrigt med dig i princip om täta FB-uppdateringar, men besväras inte nämnvärt själv eftersom jag är en sådan gles FB-besökare.

  Svara
  1. Karin

   Sånt som kan vara intressant för andra, tycker jag. Funderingar, artiklar, bra bilder, begåvade citat… Och annat av det slaget.

   Svara
 8. Ama de casa

  Haha! Det var preciiiis därför jag startade en blogg. Tyckte att jag tog för stor plats på FB 😀 Vem var intresserad av detta, liksom?

  Nu får dom som vill gå in på min blogg och kolla mat, väder, status osv. Om dom går in där får dom skylla sig själva 😉

  Svara
 9. camilla

  Hahaha..ja,det är såå sant det du skriver.
  Vissa kan man verkligen bli irriterad på. Onödigt vetande,liksom.
  Jag är oftast inne på FB men skriver väldigt sällan.
  Kram!

  Svara
 10. camilla

  Oj,jag glömde att svara på din fråga 🙂
  Jo,dom har strutsarna ute hela året. Om dom fryser? Det vet jag inte. Men tydligen så klarar dom även Örnsköldsviks kyla 😉
  Kram!

  Svara
 11. Bosse Lidén

  För mycket skämmer. Där ingick mycket av orsakerna till att jag pratade skit om FB i flera år innan jag gick med förra året. Jag vidhåller att jag hade rätt i mycket, men rätt använt är det trevligt i små doser. Dessutom frivilligt både att gå in och läsa. Vänta lite. Du glömde galningar som lägger in frågor varenda dag. 🙂 Precis som om inte folk får ha sina novemberdepressioner i fred. ”Tävla gör jag i princiiiiip alllldrig.” Många använder FB och sin blogg som dagbok. Det var inte min tanke när jag startade ex. blogg. Därför tror oftast alla nya att det jag skriver är det jag upplevt eller känner just nu. Mitt personliga skriver jag fortfarande ner i min femårsdagbok. Bra inlägg Lotta.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack för det Bosse. Frågesportgalningar är ett kapitel för sig 😉

   Svara
 12. Freja

  Hahaha, jag har faktiskt börjat instagramma med bara bilder på mina katter, så får jag utlopp för det där… Och på facebook retar jag mig mest på de som är överperfekta (inte så många av mina ”vänner”, tack och lov) och de som lägger ut sina löprundor… Jag skiter i var du har sprungit, hur långt du har sprungit och hur länge du sprang…

  Svara
 13. ergo sum

  Jag har Instagramkonto – men låst och privat. Jag har FB (det vet du ju) men jag försöker låta bli att lusa ner den med en miljoner olika saker. *skrattar* Men säkert begår jag lite ooopppss, med jämna mellanrum. Men ett bra inlägg!

  Kram på dig!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack! Det gör nog de flesta av oss, bilder på mat till exempel – där är jag skyldig, hahaha!

   Kram

   Svara
 14. Tjejsnackaren

  Haha, känner mig lite träffad där med tanke på min kattblogg 🙂 Men jag har ju skapat egna sidor för katten Frasse på Facebook – de kommer snart att byta namn, som du vet <3 – så de flesta kattbilderna och blogglänkarna når bara mina "kattvänner". Det gäller att hitta sin målgrupp 🙂
  Apropå blogglänkar så kan jag tycka att det är lite trist när man bara lägger ut en länk och inte skriver vad inlägget handlar om. Då känner jag mig "tvingad" att klicka och det blir ett litet motstånd.
  Jag har ju fått många Facebook-vänner genom bloggen och Frasse, vänner som jag aldrig har träffat. Men jag tror att en del av dem är ganska ensamma och använder Facebook som en ersättning för familj och jobb. Då kan jag tycka att det är ok att lägga ut rapporter under dagen.
  Men håller absolut med om att det blir lite för mycket av barn, utsikter och "titta så mysigt vi har det" och "titta så duktig jag är"-inlägg ibland 🙂
  Men är en obotlig gillare och smiley-missbrukare, det är bara att erkänna! 😀

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det tycker jag inte att du ska göra. Undersökningarna omfattar ju inte bloggar – har man till exempel en matblogg måste man självklart lägga ut massor av matbilder!

   Hahaha! Blogglänkar som inte säger något om innehållet, dem hoppar jag över! Tiden finns inte att läsa ALLT, titta på alla filmer osv.

   Jag använder också :). Tycker att de är en bra känslovisare.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.