Storm i arslet

Jag brukar försöka ha ett öppet sinne för tekniska nyheter. Men den här nygamla supertoaletten känner jag mig tveksam till.

Den ska göra toapapper o-nöd-igt (förlåt, kunde inte låta bli). Och det är väl bra, att minska på pappersförbrukningen, kan man tycka. De nygamla muggarna både spolar (rumpan alltså, förutsätter att de spolar ner skiten också) och blåser torrt. Rumpfön? Den ska gå att ställa in efter kön och önskad temperatur.

Jaha. Eller snarare jaha?

Jag försöker föreställa mig hur det är.

Försöker …

Försöker …

Men det går inte. Är det som att moona i en biltvätt? Och det saknar jag helt referensramar för.

Först gör man sitt i godan ro, kanske läser ett spännande kapitel eller filar en nagel eller så och har det allmänt bra en stund. Sen kommer forsen, syndafallet. Och efter det stormen. Antingen en kall nordan eller en varm ökenvind.

Jag utgår ifrån att den spolar liksom framifrån på kvinnor, så man inte får in fetesbakterier i fel hål. Då borde man väl kunna välja frisyr också? ”Jag känner för mittbena idag.” Eller: ”Naturligt vindrufs, tack!”

Och så funderar jag över om män måste ställa in snopplängden. Om de som vanligt lägger till ett antal centimeter riskerar den nog att bli snoppad.

Nä, supertoaletten kan nog ha sina poänger, speciellt för handikappade. Men det vete gudarna om det inte är miljövänligare med papper, det måste gå åt en hövvans massa el och vatten i supermuggen. Fast risken att muggen blir hackad känns väl ändå rätt minimal. Vem vill hålla på med det skitgörat liksom?

Sångmiljömässigt är i alla fall vanliga toaletter ett bättre alternativ – det är jag säker på. För det måste ju vara fler än jag som skulle börja sjunga ”Fångad av en stormvind” vid varje toabesök.

Manuell mugg

Exempel på sällsynt supermanuell toalett.

 

DN: Supertoalett gör toapapper onödigt
DN: Experter varnar för att toaletter kan hackas

28 tankar kring ”Storm i arslet

 1. Karin

  Hahaa, du är helgalen Lotta! Men därför är du så härligt kreativ också. Det där med mittbena gillade jag. Vi har det helt naturliga stuket av ”supertoaletten”, med Norrhavet som drar in bakifrån vilket försvårar användandet för kvinnor med tanke på hålen och vindens inflytande. Kruxet är att den inte tillverkar papper utan snarare tvärtom, så kastar den ut dem om vinden vill. Nästa gång du kommer hit så måste du pröva den när det är vindstilla
  Ha det bra-kram!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag provade bara toan som ni brukar låsa in gäster i, men det gick ju bra. Inte blåste det heller.

   Men om du sitter åt andra hållet då? Då kommer vinden åt rätt håll.

   Du kallar mig helgalen? Du som planterar golfklubbor?! 😉

   Kram sköna du och tack för fina ord!

   Svara
 2. Gunnel

  Hahahahahaha! Jag ser knappt att skriva nån kommentar, för jag skrattar så tårarna rinner. Du är inte klok. Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det tar jag som en komplimang! Tror jag 😉 Tänk om du hade en sådan där supertoa nu, då kunde du ställa dig i kräksposition och sätta igång blåset så skulle tårarna torkas på ett kick.

   Kram

   Svara
 3. Diana

  Dessa idéer…
  Jag är ju lite av en rumptorkar-expert och jag tror helt enkelt att man kan bli helt ren på detta sätt. Olika personer har olika vinklar och vrår där nere liksom… Då får det vara ett riktigt jäkla högt tryck på den där vattenrengöringen alltså.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ja men precis! Fast risken är väl om strålen är för hård så blir det ett lavemang istället.

   Rumptorkarexpert. Bra titel. Sticker ut i CV:et.

   Svara
 4. Småländskan

  Nu när jag läst ditt arselinlägg för andra gången, hoppades jag på att kunna skriva en riktigt skitbra kommentar till den!
  Men icke!
  Du har sagt allt jag ville säga och mer därtill.
  Jag är skitglad att du är tillbaka, att du skriver här igen, att du är så…bara, liksom, typ… alltså…
  Fattar du?
  Bra! Skitbra!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hahaha! Arselinlägg! Jag blir i alla fall skitglad för din kommentar, den är skitfin. Tack snälla!

   Svara
 5. Susanne P

  Hahahahaha! Du är ju helt underbar!!!
  Det är väl ingen toa för en sköldpadda…då gäller det att kunna hålla andan.. 😉 😉

  Kram

  Svara
 6. Karin

  Vilket spännande liv du lever! Se bara till att dina manliga bekante inte förirrar sig in på moderna damtoaletter med automatisk tampongborttagare…

  Svara
 7. Marina

  Hmmm…jag kan inte låta bli att fundera över vad som händer om den börjar leva sitt eget liv den där toaletten, det händer ju ibland med tekniska prylar. Då kan det ju bli riktigt spännande…eller inte!

  Svara
 8. Karin

  Nejmen, har du varit på ICA i Avesta? Där lär det finnas en kundtoalett som är mycket avancerad. Eventuellt har den också automatisk tamponguttagare på dammuggen, så killarna får se upp så att de inte går fel!

  Svara
 9. Bosse Lidén

  Jag borde SKITA i att skriva kommentar. :)Tacka vet jag hederligt papper. Känner ju samma sak för böcker.
  Roligt som alltid att läsa dina tankar och funderingar.

  Svara
 10. ergo sum

  *skrattar* Ja, jösses kors, vad skall inte människan i sin enfaldighet komma på??? Jag hade nog också skitit i att använda en sådan..

  Hoppas du har en bra vecka Lotta!!

  Kram

  Svara
 11. Jane

  Hahaha!
  Jag har en väninna som har reumatism och hon har fått en sådan toalett.
  Som både spolar rent med ljummet vatten och torkar (fönar) efteråt.
  Hon har frågat mig flera gånger om jag vill prova, men jag törs inte. Haha

  Men jag tänker som du! Hur sjutton skall toan veta vart den skall spola så att man inte får in bakterier i muskatoriet.

  Kramar i massor / Jane

  Svara
 12. Tjejsnackaren

  Hm, vill jag verkligen bli spolad av muggen? Eller blåst på muggen? Tror inte det…
  Dessutom skulle jag nog bli nostalgisk efter ett tag och drömma mig tillbaka till lyckliga tider, när man släpade hem sina toarullebalar i den lyckliga känslan av att ha säkrat wc-besöken för lång tid framåt. När särbon och jag var nygifta (jo, det har vi faktiskt varit!) så var det inte förrän han manligt slängde upp en toarullebal på axeln och med bestämda steg gick mot snabbköpskassan, som jag verkligen kände att vi var ett äkta par 🙂

  Svara
 13. Hörni

  Hahaha! Jag föredrar nog också att torka arslet helt på egen hand. 🙂

  Sv: Öronen är bra, bakterien är helt borta. Veterinären hittade ett ganska okonventionellt sätt, en salva med silver i, det blev räddningen.:)
  Samma för förra ägaren, cancern är borta tack och lov. Hon har en lång väg tillbaka, men det ser ljust ut just nu. 🙂

  Svara
 14. KajsaLisa

  Kom att tänka på en sak om man sitter kvar på en flygplanstoalett och spolar, sugs det bort då?
  Varför moona i en biltvätt när man kan damsuga?

  Svara
 15. anneli

  Hahahahahahaha!
  Kommer osökt att tänka på en kompis som var på konferens i Japan för många år sedan. Han klev in på en toalett som såg ut mer som cockpiten på ett flygplan. Han visste inte till sig av förvirring, vilken knapp skulle han trycka på för att spola? Allt slutade med att han blev duschad av en stråle som stod rakt upp ifrån toastolen som naturligvis landade på det mest olämpligaste stället han kunde tänka sig. Han gick ut därifrån med en ganska saftig stor blöt fläck mitt mellan benen på sin nyinköpta dyra kostym.
  Mowahahahahahahaha!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hahaha! Det måste ju varit en sån toa! Eller dolda kameran.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.