Min sommarvän

Under sommaren när mina vänner försvann en efter en på diverse semesterresor blev jag lite ensam. Visst, jag skulle mest bara jobba men någon att hänga med lite opretentiöst på kvällarna när knoddarna hade somnat – det saknade jag. Alltså bestämde jag mig för att leta reda på en ny vän. En sommarvän.

Tur som en tokig så hittade jag faktiskt en. Som även delade ett av mina största intressen: godis. Men hur lyckosam kan man vara?! Vi var som själsfränder och vår vänskap utvecklades från den ena nivån till den andra i ganska rask fart medan vi knaprade lakritssnören och var rörande eniga. BFF:s för alltid, aldrig skulle vi skiljas åt.

Men så hände något. Hon började bli stirrig och blinkade stressat mot slutet av kvällarna. Inte heller utvecklades vår relation i samma takt längre, utan tvärtom stod den still och stampade på samma ställe. Vi började tjata om samma saker många gånger. Ja ja, tänkte jag och tog en karamell till, en fas bara, den går nog snart över.

Men fasen gick inte över, den förvärrades. Hon började stänga mig ute. Sa att hon behövde en paus på en halvtimme innan vi kunde fortsätta umgås. Och jag hade ingenting att säga till om! Lite dålig stil, tyckte jag och blev en aning stött. Förresten hade hon rätt töntigt namn, men vem bryr sig.

Sen blev hon ännu värre och vänskapens lakritsband prövades hårt. Hon började nämligen slänga choklad omkring sig. Hur ohyfsat som helst. Vad skulle fru Ribbing säga om det? Och det var som om hon gjorde det för att jäklas med mig. För hon slängde den på ställen där jag inte kunde komma åt den. Bitchigt. Så gör väl ändå inte vänner va?

Nej, jag säger tack för den här tiden, men nu får det vara bra. Nog för att jag gillar godis men jag vill inte bli behandlad hur som helst. Jag föredrar mina köttiga och blodiga vänner.

Du ta din chokad och stoppa den var du vill – vår saga är all Candy Crush Saga.

Nu ska jag ta en lakritschoklad. HA!

 

image

33 tankar kring ”Min sommarvän

 1. Karin

  Oj, vilken godisgroda din vän var. Henne vågar jag inte bli vän med alls, för lakritssnören smakar gott och ja….nej..nja. Jag har en glassvän, lite gammaldags vaniljig så där, som jag har talat om för att det snart är slut mellan oss. Vi jobbar på skilsmässan…kan inte riktigt slita oss från varandra ännu eller rättare sagt så bryr hon sig inte särskilt mycket, det är jag som har problemet
  kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Skiljsmässor kan vara svåra. Hoppas ni få en lycklig sådan!
   Kram

   Svara
 2. Susanne P

  Hahahaha!
  Ja, såna ”vänner” är lätta att få kontakt med och man blir lätt beroende av dem men jag brukar ge dem på korgen så fort vi inte går vidare.
  Tacka vet jag Ruzzle! 😉

  Kram

  Svara
 3. Bosse Lidén

  Du fattade helt rätt beslut. Försök nu att undvika en Höstvän, som jag tror är än mer krävande och lagd åt det mörka hållet.
  En briljant text helt i min godissmak.

  Svara
 4. Hörni

  Vissa vänner är inget att ha, så är det bara! Den där har jag inte släppt in i mitt liv och tänker inte göra det heller. 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Men, hur är det att Gubben har en sådan väninna? Ingen svartsjuka? 😉

   Svara
 5. anneli

  Gapskratt!
  Den lilla vännen har jag också bekantat mig med och det slutade EXAKT likadant!
  Hon körde alltså samma trick med dig som med mig.
  Ha ha ha ha, tji fick hon det falska stycket! ツ

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Precis. Inställsam i början, sen kom hennes rätta jag smygande. Bah!

   Svara
 6. Tjejsnackaren

  Haha, skatta dig lycklig att du slapp undan innan du fastnade för gott i denna osunda relation. Har själv aldrig drabbats av speldjävulen, men var fanatisk supporter till sonen när han bodde hemma och spelade tv-spel typ Zelda (världens bästa äventysspel) Jag kunde allt om spelen utom att spela dem – när jag försökte raglade mina figurer alltid omkring som fyllon och dog inom fem sekunder 🙂
  Har alltså aldrig testat Candy Crush men är ändå säker på att riktigt godis är en mycket mer lojal och trofast vän 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Sant, så sant. Fördelen var att det inte påverkade vikten. Inte blev det hål i tänderna heller.

   Svara
 7. Åse

  Ingen riktig vän, vi blev ovänner redan efter några dagar och då åkte hon ut med buller och bång. Nu tuggar jag i mig mitt godis o lugn och ro.

  Svara
 8. Åse

  Jag kastade ut henne redan efter en vecka , så nu har jag mitt godis för mig själv, känns bäst så. Ha en fin torsdag.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Var så god, ta henne bara! Både kalorifri och sockerfri. Men bitchig.

   Svara
 9. Annika

  Ha ha … Henne känner jag väl till och har samma upplevelser som du. Nu har hon stoppat mej från att följa med, och det i sista stund så länge att jag igår sökte upp henne för sista gången, bara för att tala om att det räcker nu. Tror inte hon brydde sej. pokonis A

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tror du verkligen det? I så fall måste hon bli bra mycket mer generös med punschpralinerna.

   Svara
 10. Veiken

  Jag har hållit mig långt borta från den där damen. Hon kan inte komma nära heller, för jag har blockat henne på FB! 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tackar för det! Roligt att höra, jag blir så glad, tralala!

   Svara
 11. ergo sum

  *skrattar* Ja du – vänskap skall ju vara fri från slängd choklad!! Det nästan en hädelse det!

  Hoppas du har en finfin helg Lotta! Kram

  Svara
 12. Gunnel

  Haha! Först tyckte jag hon verkade att vara en perfekt godiskomopis, men hon har kanske en del dåliga sidor också.

  Svara
  1. Gunnel

   Eftersom jag inte har din mailadress får det bli här i stället. Jag skulle vilja beställa två böcker till men gärna att du skrev lite i dem. Ska jag skicka efter dem först och sen skicka dem vidare till dig eller hur gör jag?

   Svara
   1. Krönikören Inläggsförfattare

    Åh, vad roligt! Det verkar ju bökigt, vi fixar det på ett enklare sätt. Jag mejlar dig!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.