Knäckande extraknäck

Jag tog ett extraknäck. Tanken var att jag skulle jobba några timmar lite då och då, avlasta en person vissa arbetsuppgifter. Ett gäng flugor skulle få däng samtidigt eftersom jag skulle slippa jaga frilansuppdrag och få tid över att skriva. Smarta jag.

HA!

Vad kan man säga? Jo, flugorna lever i högönskelig välmåga, irriterar, käkar kobajs och förökar sig.

Dag tre på extraknäcket blev kollegan sjuk. Så jag fick hela arbetsbördan, inklusive gamla surdegar, olösta problem och diverse annat skoj. Nu har jag jobbat hur mycket som helst – inte ens haft tid att blogga. Men Holy Moses – inte ens bloggat! Än mindre läst några andra bloggar.

När jag berättade för barnen om jobbet, att jag måste ha mobilen på varje dag mellan 05 och 21, att folk faktiskt kan ringa mig 05 ifall de är sjuka utbrast Kloker:

– Va?! Kan din jobbmobil ringa klockan fem?

– Ja, därför måste jag ha den på nattduksbordet, svarade jag. Och kanske hade jag en liten förhoppning om viss sympati.

– Stackars pappa! sa Kloker då.

– Vad menar du?! Stackars PAPPA??? halvskrek jag och misstänkte knäckansamling i mina hörselorgan.

– Jo, då blir ju han väckt och kanske blir vettskrämd av signalen!

– Är det inte mera synd om mig som måste gå upp och börja jobba då?! Än hade jag inte gett upp hoppet om att få lite sympati.

Jag ska inte trötta ut er med den märkliga förklaringen. Den slutade inte i min favör, kan jag berätta. Så, nu vet jag var skåpet står.

Man ska ju njuta av sommaren också, mellan jobb, logistikproblematik att hämta och lämna knoddar på diverse läger och sånt.

image

Pionerna har hunnit bedåra mig.

image

Stockrosorna börjar just slå ut.

Det här inlägget har jag petat fram på paddan. Rotera bilder på en padda – nja, inte det lättaste. Därför får stockrosen växa horisontellt. En världslig sak.

Just det ja, min dator har passat på att krascha också. Det är nog inte meningen att jag ska skriva just nu.

Att knäckas eller ej, det är frågan just nu. Men knäck är fortfarande gott.

13 tankar kring ”Knäckande extraknäck

 1. Ann-Mari

  Oj, låter som om allt inte går enligt planerna, men om det är någon tröst är det nog mera ett undantag än en regel att man får flera flugor i en smäll 🙂
  Och sympati (liksom erkänsla och beröm på jobbet – lite bitter idag ;-)) når inte alltid rätt adressat 🙂 Knäckande!
  Ha en fin dag oavsett 🙂

  Svara
 2. Marina

  Stockrosor på längden eller tvären spelar absolut ingen roll (jag skulle troligen inte kunna tala om vari skillanden ligger ändå…), men det lät som ”onödigt mycket arbete”…försök hinna njuta lite av den ”ljuva sommartid” också!

  Svara
 3. Karin

  Aj då, du också. Jag dignar under ett alltför lättsinnigt accepterat litet skrivuppdrag. Nu tornar det upp sig så att det skymmer alla sommarutsikter och sabbar alla planeringsmöjligheter. Måste ju ta itu med den där jämrans uppgiften…

  Mina djupaste sympatier – hoppas du får bra betalt i alla fall!

  Svara
 4. Susan

  Har haft ett jobb med krav på mobiljour dygnet runt….Aldrig mer. Inte värt ett skit i sista änden:( Låter jag bitter? Inte alls bara efterklok:) Var rädd om dig.

  Svara
 5. Helena

  De märkte nog snabbt att du var en person att räkna med som tar ansvar. Det gjorde det väl lätt att dumpa mer på dig! Som sagt, glöm inte att det äntligen är sommar, ta ut en gungstol i trädgården och läs lite.
  Men du behöver inte vila för längre från bloggandet, för det är så trevligt när det kommer nytt! 🙂

  Svara
 6. Bosse Lidén

  Knäck är gott men livsfarligt för tänderna. Bättre att stoppa in det i öronen. Vilken smarting. Kloker. Vilken sympati. Det är sådant man vill höra om man är en pappa. 🙂 Lite synd är det allt om Lotta också.

  Svara
 7. Freja

  Hahaha, jag känner igen det där ”Stackars pappa” resonemanget som jag stod helt förvirrad inför! Det är tydligen aldrig synd om mammor, hela deras liv går ut på att vara beredd på allt och lösa allt…

  Svara
 8. Tjejsnackaren

  Försöker nu skriva en kommentar på min padda och hoppas det funkar, har inte ens lyckats med det hittills och tänker inte ens tanken att göra blogginlägg på den. Djupt imponerande att du lyckats göra ett så snyggt inlägg. Och kul och läsvärt förstås men that goes without saying 😉
  Måste du verkligen börja jobba vid fem om det ringer? Hoppas du blir vederbörligen kompenserad för dina heroiska insatser, och att du kan se ljuset i tunneln och se fram emot att få återgå till jobbjagandet – det måste ju ändå vara att föredra i jämförelse med extraknäcket!

  Svara
 9. Gunnel

  Mammor är Superkvinnor som fixar allt medan pappor är svaga varelser som behöver pysslas om. Du får klart ha mobilen på vibration under kudden så du inte stör.

  Svara
 10. Britt

  Jag har vanligtvis så mycket att göra att jag i princip bara hinner blogga när jag är sjuk eller har semester…så nu är jag här…men inte du…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.