A bad hairweek

Det har jag haft. En riktigt dålig hårvecka. Inte en dag utan flera dagar.

Jag är inte så van vid det. Visst blir det för långt och visst blir de vita för synliga för fort men lockarna brukar mest bara vara att buffa till. Jo, jag har självlockigt hår. Ibland förvandlas lockarna till böjar som är svåra att tämja men oftast flyter de in i rufset runtomkring.

Men inte nu. Efter förra veckans frissabesök har lockarna försvunnit och ersätts av vågor (kan min rara frissas onda fot ha med det hela att göra?). VÅGOR. Hur vågar de, kan man drista sig till att fråga. Och var kom de ifrån? Håret är för kort för att kallas svallande, så den förklaringen funkar inte. Det ser mera ut som en tättsittande mössa med vågigt mönster – det är inte kul. Omgivningen har säkert höjt något ögonbryn här och där i förvåning över att jag inte brustit ut i ”En sjöman älskar havets våg!” med dallrande dubbelhakor och pompös min.

I morse efter duschen (okej okej, i förmiddags) såg jag mig nödd att plocka fram det tunga artilleriet. Först fönen, en sällan använd sak. Sen plattången. Nu skulle vågorna väck. Jag slet, jag drog, jag svor, länge var kampen hård och slutet ovisst. Men till slut ebbade vågorna ut.

Är jag nöjd nu då?

Inte då.

Min sjömanslook har förvisso försvunnit. Men den har ersatts med en annan marin oönskad look. Nämligen nybadad säl. Antagligen knubbsäl eller gråsäl. Eller ja, sälar är väl för det mesta nybadade. Om du tänker dig en säl som sticker upp huvudet över vattenytan – så ser jag ut. Minus det bedårande och den stora nosen. Det enda som saknas nu är att söta tanter ger mig sill och galna norrmän slår en klubba i huvudet på mig.

Gissa om jag längtar till måndag morgon när frissan öppnar.

27 tankar kring ”A bad hairweek

 1. ergo sum

  *ler* Aj då!!! Det låter inte särskilt bra det..Eller är det så illa? På riktigt? Hur som helst önskar jag dig en bra vecka – och nytt frisörbesök!

  Kramar

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ja, på riktigt. Jag ska tillbaka till frissan i em. Hoppas på att jag går in som säl och ut som mig själv.

   Ha en fin vecka du med! Kram

   Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Dream on girl! Ju färre som ser mig just nu desto bättre.

   Kram

   Svara
 2. Marina

  Jag tycker i och för sig att sälar är alldeles bedårande söta djur, men kanske inte just när det handlar om att känna sig som en sådan…(Även om jag är rätt säker på att omgivningen kanske inte är helt överens med dig på den punkten!)

  Svara
 3. Karin på Pettas

  Nu hoppas jag att du har gått ut som dig själv från frissan, för det är inte roligt att inte känna sig som sig själv när det handlar om håret. Det hänger rätt mycket på det
  Minns när jag färgade håret en gång då barnen var små och en av deras kompisar kom hem till oss med sin mamma. Vad har Karin på huvudet?, frågade han sin mamma och hon försökte förklara, men misslyckades.Jag var inte nöjd jag heller den gången. Så du har min fulla förståelse:)

  kram

  Svara
 4. Majsan

  Jag vet PRECIS hur du känner det. Som jag har lidit efter ett besök hos en salong i Bromma Blocks! Det värsta jag varit med om i den vägen, men idag har jag blivit jättebra klippt och färgad i Simrishamn. Lycka till på måndag!

  Svara
 5. susan

  Förlåt!!! kan inte hjälpa att jag sitter här och skrattar så tårarna skvätter:)))
  Men din beskrivning är så helt underbar.
  Hoppas ändå att det blir bra efter andra besöket för det är vidirigt att inte vara nöjd med frisyren. Jag vet för mitt hår lever sitt eget liv alltid:)

  Svara
 6. Diana

  Men oj! Efter ett frisörbesök så brukar det ju locka sig som bara det eftersom det ”tunga! slitna håret försvunnit.
  Själv gör jag allt för att motverka mina lockar. Men vi för en ojämn kamp…

  Svara
 7. Freja

  Gahh, hata när inte håret är OK! Jag har gått till samma frissa i säkert 20 år… Så flyttade vi till en annan stad och jag frågade och undersökte och valde en ny frissa efter stor beslutsångest. Och det blev såååå fel! Så jag fick i stället planera in frissabesök hos ”min” frissa när vi var på besök i hemstaden, så hon kunde försöka fixa till eländet… Det tog tre år och ett antal besök innan mitt hår var ”mitt” igen!

  Svara
 8. Karin

  Ack denna eviga kamp! Minns hur jag brukade slänga upp hårmanen på strykbrädan och stryka håret platt, på den tiden det var långt och alldeles för lockigt för den där looken som jag ville ha. Som en slät gardin skulle det hänga och då var det strykjärn som gällde. Ont i ryggen av den arbetsställningen? Jajamensan!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Strykjärnet – föregångare till den betydligt mer ergonomiska plattången. Det måste varit väldigt svårt att stryka håret. Hur många prickar ska man ha, till exempel?

   Svara
 9. Susanne P

  Hahaha! F´låt att jag skrattar men det finns nog bara en som kan få detta dilemma till ett roligt inlägg!
  Det är inte roligt när man känner sig obekväm med håret. Nu har jag inte det problemet med lockar eller vågor i mitt hår. Mitt hår är spikrakt utan krusiduller. Bara en massa rufs. 😉

  Kram på dej, min lilla söta gråsäl.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jaja, sparka på den som ligger bara! 😉 Du var ju rätt snäll samtidigt ändå, så tack!

   Kram tillbaka

   Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Sorry. (Oj, där ljög jag visst.) Akutbesök hos frissan igår eftermiddag. Sälen har dykt ner i vågorna.

   Svara
 10. Gunnel

  Hoppas att du inte går omkring med huvudvärk och har förätit dig på sill nu. Illa i så fall när Midsommarafton och matjessillen kommer. Ha en trevlig Midsommar.

  Svara
 11. Åse

  fniss förlåt, men du bjöd mig på morgonens bästa och störta skratt. ha en fin midsommar med eller utan vågor

  Svara
 12. Tjejsnackaren

  Som jag skrattade när jag läste – och som jag känner igen mig! Jag har inga lockar men har alltid drömt om att ha med ett rejält hårsvall, du vet när hårstråna liksom står upp av sig själv från huvudet i stället för att göra platt fall.
  Mamma har ett underbart, spänstigt hår – VARFÖR ärvde jag inte det av henne?? Väldigt ogeneröst att behålla det för sig själv tycker jag 🙂
  Sjömanslooken låter lockande(!)på håll, men med hår är det nog tyvärr så att vi alla vill ha det vi inte har 🙂
  Glada Tjejsnackhälsningar

  Svara
 13. Diana

  Jag hade nog kunnat skriva en roman om hu trött jag är på mitt hår och hur mycket jobb det har gett mig…
  Hoppas du blir nöjd med ditt på måndag!

  Svara
 14. ansepanse

  vad jobbigt, det är inte roligt när håret inte är som man vill ha det, vet du? jag har nu i ungefär tre veckors tid tvättat håret med Grummes gulsåpa, mitt hår har blivit superbra av det 🙂 jag kan alltså rekommendera det 🙂
  kramar

  Svara
 15. Veiken

  Mitt hår är mer än lockigt, ett himla krull, som ser likadant ut vad jag än gör. Kanske, kanske kan det ligga som jag vill – en liten stund! Innan självpermanenten sätter in.
  Vår Herre kunde inte bestämma sig om jag skulle bli vit eller svart, så han började med håret…….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.