Vad jag inte förstår med män. Del 1 (av 782. Ungefär.)

Måste man förstå allt? Nej, det går inte. Sånt där som hur man kan räkna ut hur många stjärnor det finns i universum tycker jag är rätt knepigt. Bland annat.

Men det finns ju saker på närmare håll som det är bra att förstå. Män till exempel. Det brukar sägas att män har svårt att förstå kvinnor men jag vill påstå att det är lika svårt att förstå män.

Vilket bord används som regel mest i ett hem?
Svar: Köksbordet.
Varför man då sprider ut blöt tvätt att torka på just köksbordet, det fattar inte jag. Inom tämligen kort tid måste ju tvätten flyttas eftersom vi ska äta/fika/pyssla/läsa läxor.

Då ser det ut så här:

DSC_0597 (600x800)

 

Barnens gamla Tripp-Trappstol kommer till användning. För en del av tvätten i alla fall. Resten sprids ut över diverse stolsryggar och duschväggar.

Men hallå! Vi har två torkställningar. För att inte prata om torktumlaren. När jag, lite försynt så där, har tagit upp detta faktum med den berörde mannen, får jag till svar ”att det går så bra att göra så här”.

Nej, som sagt, allt går inte att förstå. Men jag har förstått att välja mina duster.

Men lite nyfiken är jag på om detta beteende är ett typiskt manligt drag. Någon som vet?

 

 

23 tankar kring ”Vad jag inte förstår med män. Del 1 (av 782. Ungefär.)

 1. Karin

  hmmmm, inte vad gäller tvätten, men kan du begripa varför man ställer ner diskade, torkade kastruller på golvet istället för att sätta in dem i skåpet? Det förstår inte min kvinnohjärna i alla fall. Men liksom du så har jag lärt mig att välja mina duster…så jag hoppar hare över kastruller nu och då. Maten är ju himlagod som har lagats i dem av maken

  kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nej, det begriper jag inte.

   Här ställs saker på golvet som hjälp för kom ihåget. Det ser skumt ut när fruktskålen står mitt på hallgolvet, något annat kan man inte påstå.

   Kram

   Svara
  2. Cecilia N

   Här ställs kastruller på golvet för att fördiskas.
   Men det gör vi båda två.

   Här är det inte så mycket jag som retar mig på maken som han som retar sig på min grötkastrull.

   Svara
 2. Karin

  Det där med tvätt, ja… Det är väl lite uppgivet, men numera hänger jag helst all strategisk tvätt själv (dukar, egna kläder etc). Ett långt liv har fått mig att tvivla på att det går att lära män (i alla fall vissa män) att sträcka sömmar och hänga så att man slipper stryka. Och ja, de har ett uppfinningsrikt förhållningssätt när det gäller var man kan drapera den våta tvätten!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Samma här, men ibland hinner jag inte. Sträcka sömmar, det är nog ett okänt fenomen. En fd kollega brukade prata om att vissa saker ”ser ut som de är dragna genom skithålet på en tax” – så även tvätten!

   Svara
 3. Hörni

  Haha.. näää, det går INTE att förstå sig på de där karlarna.. Jag får lite panik när jag tänker på det faktiskt. Så jag försöker låta bli. 😀

  Svara
 4. camilla

  GAH!
  Samma problem här.
  Dom FÅ gången Gubben tvättar så hänger han allt. Men hallå…vi HAR torktumlare!!
  KARLAR!!!
  Kram!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Han hänger den åtminstone, alltid något. Inte lägger den på köksbordet som somliga gör.

   Kram

   Svara
 5. Ama de casa

  Anders tvättade min fina, lila lammullströja i 60 grader tillsammans med nåt vitt i början på 80-talet. Tröjan blev väldigt liten (och hård!) och det vita var inte särsklilt vitt längre.
  Vad jag vill ha sagt med detta?

  Jo. Män kan vara smartare än man tror. Sen dess sköter jag all tvätt…
  😀

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Så där har min sambo gjort också. Min favorittröja som var röd- och rosarandig med vit krage och knappslå körde han tillsammans med ett kuddfodral som var kräksfärgat och skulle slängas. Sen var han MYCKET förvånad över att det vita blivit någon sorts beige.

   Svara
 6. Ama de casa

  sv: Folk går faktiskt ner och bokar platser på first line med sina parasoller vääääldigt tidigt. Sen kommer dom tillbaks senare och har en perfekt plats. Nej, det är inte tyskar. Det är spanjorerna som gör så 🙂

  Svara
 7. Diana

  Jag har lärt mig att karlar inte tänker ett steg till…
  Exempel: Förr hade vi ingen egen tvättmaskin utan tvättade i husets tvättstuga. Där var det skitsvårt att få tag på tider. Jag frågade Batman en gång inför att jag skulle boka tid: ”har du nu rena kalsonger?” och fick ett jakande svar. En dag senare visade det sig att de rena kalsongerna var slut, men visst… han hade ju rena kalsonger när jag frågade honom. Suck.

  Svara
 8. Susanne P

  Hahaha!
  Det är inte värt att lägga pannan i djupa veck med något som är så komplicerat som män och deras tänk… 😉
  Kram

  Svara
 9. Gunnel

  Jag har alltid funderat över varför min man aldrig stänger en låda när han plockat upp nåt ur den. Hela köket kan vimla av halvstängda lådor….jag tränar hårt på att INTE stänga dem efter honom. Kram

  Svara
 10. Freja

  Just det fenomenet har inte hänt hos oss. Men att välja att inte fylla torktumlaren utan låts hälften av tvätten ligga och vänta FAST den mycket väl hade rymts… Eller att bära soporna till köksbänken, men lämna dem där, inte kasta dem i soporna… När jag kommer hem efter tjänsteresan är diskbänken fylld av tomma mjölkförpackningar, tussar med hushållspapper, banan skal och äppelskrottar, fast det enda som behöver göras är att öppna ett skåp och stuva in soporna i det….

  Svara
 11. Cecilia N

  Fördisken består av bearbetning av hundtunga. Förstås.
  Han går inte i alla gårdar och han skvallrar inte, men slickar ”alla” skålar.

  Svara
 12. Pingback: Att förstå män, del 847 | Äntligen måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.