Att vara utvald

The Chosen One. Jag är utvald. Det brukar betyda något speciellt, oftast något bra. Väldigt bra.

Men. Ett stort MEN.

Man är utvald till så mycket numera.
”Du är utvald att få prova våra underbara strumpor alldeles gratis!” har man ju hört några gånger av en telefonsäljare med sprudlande falsk glättighet i rösten. Att strumporna är gjorda av 97% konstgjorda ämnen som garanterar tåbira och skoskav och att man får betala portot själv, det pratas det inte om. Inte heller att man måste avbeställa nästa paket själv, på ett oftast ganska knöligt sätt annars får man betala.

Ungefär så är det att ha blivit utvald av Sifo. Igen. Undersökningen SVERIGE NU 2013 damp ner i brevlådan häromdagen. Nästan konstigt att brevlådan höll för det är en rejäl undersökning. Jag var med för bara några år sen och nu är jag utvald igen. Slumpmässigt. Lite väl ofta, tycker jag. Konstigt att den där slumpen inte väljer ut mig lika ofta när det gäller att vinna på Trisslotter.

Den här gången frestar Sifo med att man är med i utlottningen av en premieobligation om man deltar. Jo jo, jag förstår att de har problem att få in alla svar.

IMG_6889 (800x533)

 

Så här ser undersökningen ut, sida upp och sida ner med frågor och påståenden. Hela häftet är på 44 sidor. Fyrtiofyra sidor där jag ska svara på allt mellan himmel och jord.

IMG_6980 (533x800)

Gissa om jag känner ett visst motstånd. Och inte är så himla glad över att ha blivit utvald. Man kan ju bli blek och hålögd för mindre.

26 tankar kring ”Att vara utvald

 1. Karin

  Du får ta det som en prövning:). Ta en sida nu och en sida då när andan faller på.
  Men kanske att det finns en viss tidsbegränsning för den som är utvald att svara.
  Själv har jag blivit utvald av någon som sänder ut bluffakturor. Inte roligt alls, för man blir ju knappt av med ”iglarna”. Men jag tar det också som en prövning
  Ha en fin helg!
  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Om jag ska vänta tills andan faller på blir det aldrig gjort!

   Usch, bluffakturor är verkligen inte kul. Jag har råkat ut för de som ringer. Blä.

   Kram tillbaka!

   Svara
 2. Karin

  Men grattis! Det ÄR roligt med enkäter, i alla fall om de är någorlunda seriösa och det brukar ju Sifos vara. Ta lite i taget. Berätta gärna här om knäppa (eller kloka) frågor!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Man ska ju tacka när någon säger Grattis! men jag tror jag står över denna gång 😉

   Svara
 3. Diana

  Hrm, jag känner mig rätt nöjd över att inte vara utvald… 🙂 44 sidor, jösses! Det är ju nästan en bok.

  Sv: Pregar är trycker. Trycker i sig mat. Det är jag som stått för matlagning och upplägg. Ska man äta nyttomat så kan det iaf se trevligt ut. 🙂

  Svara
 4. Freja

  Utvald… Det är ag i vart och vartannat spammail som dimper ner, och det känns ju sådär. Den där undersökningen skulle ag ha kastat mig över, älskar sådana!

  Svara
 5. ergo sum

  Hahahahahaha – ja, ibland är man j*ligt speciell… Men 44 sidor!! Isch. Jag har också blivit utvald. Till en undersökning om huruvida man är hotad som politiker… Känner att njaaa…

  Hoppas du har det bra!

  Kram

  Svara
 6. Veiken

  Ja, det verkar som vi tillhör det utvalda folket. Just nu är jag populär som få – mot min vilja 🙁 Lycka till med ”Sifoboken”. Jag gjorde den maratonundersökningen för flera år sedan. Nu vill jag snart bli utvald i lottos drömvinst! 😉

  Svara
 7. Ama de casa

  Jag var med i en sån där SIFO-undersökning en gång. Just för att jag hade hört att man fick nån bra present. En människa kom hem och intervjuade mig. Tog låååång tid. Men visst fick jag en present. En penna som det stod SIFO på. Och javisst – pennor är ju bra…
  🙂

  Svara
 8. Gunnel

  Tänk att vara utvald! Det händer mig också då¨och då, men jag är så trist så jag uppskattar det inte utan slänger det i papperskorgen direkt, t.o.m. när jag blir lovad att få en jättestor summa pengar. Får kanske jobba lite på min misstänksamma attityd. Ha det bra.

  Svara
 9. Hörni

  Hahaha, herregud 44 sidor! Hit ringer de lite då och då för en arbetsmarknadsundersökning som pågår ett år eller nåt sånt. Det tar ett par minuter varje gång så det är ok tycker jag.

  Svara
 10. Britt

  Men du måste fylla i den. MÅSTE. Jag älskar SIFO-undersökningar som talar om hur vi svenska tycker och tänker. Jag som informations-knarkare kan inte leva utan sån kunskap.

  Svara
 11. Ama de casa

  sv: Nej jag förstår mig inte heller på tjurfäktning. Varken det att det finns ett intresse och att detta kan vara tillåtet nu år 2013…
  🙁

  Svara
 12. Emmy

  Minns att jag också fick göra den för några år sedan, det tog sin lilla tid. Fast jag har för mig att det var i en period när jag satt och tentapluggade och då gjorde jag hellre sifo än det jag behövde läsa =)

  Svara
 13. Ann-Mari

  Oj vad mycket de vill veta 🙂 hoppas du får mer än en penna i belöning!
  Ha det fint
  Ann-Mari

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.