Överträffade förväntningar och bomber

Visst är det härligt när ens förväntningar överträffas! Det kunde gärna hända oftare tycker jag.

Jag har varit på bilverkstan. Först var det bromsarna. Efter förra verkstadsbesöket som var som att åka en tidsresa 30 år bakåt i tiden, valde jag en annan verkstad: Upplands Motor i Akalla. Att det är nytt och stort visste jag eftersom jag varit där angående Bilar och erotik en gång.

Väl där knallade jag in i receptionen. Den är stor och ljus och fräsch. Första chocken kom när alla hälsade. ALLA. Glatt och trevligt. Men va?! Smått förbryllad undrade jag om jag skulle få åka på en tidsresa till, till Fantasia den här gången. Det skulle ta en timme sa den trevliga killen och gav mig en biljett för en gratislunch i deras restaurang.

Jag gick igenom hela bilhallen, längst bort till hissen. Även här hälsade alla. I restaurangen var alla lika trevliga och serviceminded. Men fattar du? Det är ju helt otroligt! Som grädde på moset – och jodå, det var en klick på efterrätten också som för övrigt ingår gratis i alla luncher – var maten supergod och salladsbuffén fräsch.

Eftersom jag hade hunden i bilen (Inga problem! sa de i receptionen) åt jag snabbt och skyndade ner till verkstan. Och där – håll i dig nu – var det också rent och fräscht. Och – håll i dig lite till för nu kommer den riktigt stora chocken – det fanns inga utvik! Inga nakna tjejer som grenslar en motorcykel med framskjutna gummibröst och ett finger mellan de botoxade läpparna. Det gick att se sig om utan att ofrivilligt hamna bland bara jättebomber och trånande blickar.

Om du vill åka till en tuttfri bilverkstad med trevlig personal och god mat så rekommenderar jag Upplands Motor. Varmt. De finns i Uppsala, Arlandastad, Stockholm Akalla, Hammarby och Tierp.

Och du, jag var där någon månad senare för kamremsbyte. Det var lika trevligt då. Bevis på att det inte var något tillfälligt.

En tårta till den trevliga personalen! Man skulle kunna tro att det här är ett sponsrat inlägg. Det är det inte. Det är roligt att få sina förväntningar överträffade.

15 tankar kring ”Överträffade förväntningar och bomber

 1. fialia

  Sådant gör ens dag, jag har en liten verkstad som jag haft i många år, sett hans pojk växa upp och som nu jobbar där oxå.
  Motorkompaniet i Åsa i Halland.
  (ifall ngn har vägarna förbi o behöver en verkstad) hehehehe
  ha de Fia

  Svara
 2. Fina Frun

  haha härligt!

  Nå hur går det med fotkrämen? Du smörjer väl två ggr om dagen för bästa resultat? I början i allla fall.

  Svara
 3. Hörni

  Fantastiskt! Har de ringt och frågat hur du upplevde besöket? Det gjorde de till Mumannen när han hade servat bilen där. Upplands Motor verkar ha lagt in en riktig charmoffensiv just nu. Det är ju bra och trevligt för både personal (skulle jag tro) och kunder.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jajemen! Båda gångerna, dagen efter. De fick högsta betyg.

   Svara
 4. Susanne P

  Äntligen, ÄNTLIGEN ( nä, du! INTE måndag!) någon som ser min röda tråd. Efter nästan fyra års bloggande finns det någon som kan ”läsa mellan raderna” !
  Vi gillar inte måndagar, veckan är OK fram till fredagen. Då händer det plötsligt något, det sprätter liksom till i kroppen och helgen…ja, den är bara SÅ härlig!!!! 😉 😉
  Kram, Goa du!

  Svara
 5. Karin

  Låter som om det vore något att fundera på. Sååå långt är det ju inte från Stockholm att man inte skulle kunna ta en extra sväng. Väldigt trevligt, låter det ju!

  Svara
 6. Emmy i Melbourne

  Härligt med bra service! Så är det ofta här borta, alla säger hej och är artiga. Synd dock att det ska vara en chock att folk är trevliga och service minded, men bra att du hittat ett ställe att komma tillbaka till! =)

  Svara
 7. Gunnel

  Tur du testade en gång till, annars skulle man ju kunna misstänka att det var dolda kameran på gång och att de var ute efter att se hur folk tappade hakan. Lite väl,långt för mig att åka dit, tyvärr.

  Svara
 8. Filippa

  Hej Krönikören,

  inte förrän nu dök din fina krönika upp hos mig, förstår inte hur jag kunnat missa en så härlig tårta! Jag ser till att alla medarbetarna får en bit av den också. Och gläder mig varmt åt att du känner dig väl omhändertagen av oss. Hälsningar Filippa/Upplands Motor

  Svara
 9. John Ignell

  Den absolut bästa verkstaden och bilförsäljaren finns i Uppsala!!
  Herr Asplund som BRYR sig om kunden före under och efter bilköpet!
  Och verkstaden som lyssnar på kunden med!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.