Recension: Mina fräknar

 

Sofia Hallberg debuterade i augusti med romanen ”Mina fräknar”. Bokens huvudperson Karin lever ett icke-liv. Hon hoppar mellan kortare jobb och sitter och tittar ut genom sitt köksfönster. Hon har inget umgänge, ingen kontakt med föräldrar eller vänner, lever endast genom fästmannen. En dag får hon kontakt med grannen ovanpå och saker börjar hända. Inte minst med Karins fräknar. Hon blir besatt.

Jag gillade den här boken. Fast jag var väldigt irriterad mellan varven och ville ruska om Karin så att hon skulle vakna. Lite konstigt tycker jag också att det är att en människa som hon kan vara HELT utan kontakter med andra, det stämmer inte. Trots det gillade jag den, som sagt. Språket är bra och handlingen flyter på. Speciellt bra tycker jag att skildringen av Karins besatthet är och hur hon använder den för att tolka händelser.

Annorlunda och helt klart läsvärd, med andra ord. Sorgligt att tänka att det säkert fortfarande finns kvinnor som säger upp sitt eget liv till förmån för sin mans.

Utgiven av Damm förlag.

Bokus
Adlibris

14 tankar kring ”Recension: Mina fräknar

 1. Pingback: Meterobloggen äntligen måndag: Annorlunda och helt klart läsvärd, med andra ord. Sorgligt att tänka att det säkert fortfarande finns kvinnor som säger upp sitt eget liv till förmån för sin mans | sofiahallberg.se

 2. Pingback: Metrobloggen äntligen måndag: Annorlunda och helt klart läsvärd, med andra ord. Sorgligt att tänka att det säkert fortfarande finns kvinnor som säger upp sitt eget liv till förmån för sin mans | sofiahallberg.se

 3. Freja

  Spännande, jag fick en temamusik i huvudet när jag läste ”..ingen vill veta var du köpt din tröja…” Jag hade en kompis som försvann in i tvåsamhet och slutade med allt umgänge, levde bara med sin pojkvän. Men när hon insåg det rymde hon ifrån honom mitt i natten med bara en liten väska med sig… Drama!

  Svara
 4. kalebass

  Man ser ju sådana förhållanden ibland. Sorgligt. Sedan finns det även de som lever AV sin partner, och andra. Sk. energislukare. Vet inte vad som är värst.
  Obs. ang. ett tidigare inlägg om Nathalia Edenmont, kolla gärna in vad jag tycker om detta ”fenomen”.

  Svara
 5. Ann-Mari

  Jag måste nog läsa bara för att få reda på det där med fräknarna ;-)…
  Jag vet inte hur jag skall kolla varför det inte går att kommentera från iPad hos mig…men skam den som ger sig, skall försöka lista ut det 🙂

  Svara
 6. Småländskan

  Jag har just läst den. Och jag ville, som du, ruska om henne en aning, eller ganska mycket faktiskt!
  Jodå, klart läsvärd är den.

  Svara
 7. Ama de casa

  sv: Jag tror inte att vi har nån motsvarighet till gestorior i Sverige. Har aldrig behövt anlita nån sån där i alla fall. Men å andra sidan är jag bättre på svenska språket än på spanska.

  Finns ingen direkt översättning till gestoria i min tegelsten till ordbok…
  🙂

  Svara
 8. Rantamor

  Tack för titten på min blogg, alltid kul att få nya läsare som kommenterar.
  Och kul med bok som du läst och kommenterar, ska ta tag i bokläsandet nu när vi har slutat kajka runt som zigenare i bobilen, lufsat i fjällen och fiskat.
  Känns rätt skönt att vinterställa bobilen på lördag.

  Tjingelingen ha en finfin kväll.

  Svara
 9. Fnulan

  Jag LÄNGTAR tills jag inte behöver läsa för att jag måste. Jag har aldrig tid och läser jag är det skollitteratur!
  Kramen

  Svara
 10. ergo sum

  Hmmm *ler* Förmodligen en bok jag INTE skall läsa med andra ord. Tycker inte om böcker som är så uppenbart ”tyckasyndommigsjälvlitegranndärförskriverjagenbokomminenormaensamhet”… Jag fick lite den känslan tom när jag läste boken ”i vulkanens”-någonting. Tyckte den var hemsk. Hemskt dålig..

  *ler* Men vem är jag att tycka? Kan man ju också undra… Hahahaha

  Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.