Jag har falnat

Tydligen. Nu tror du kanske att jag har skrivit fel och menar svalnat, men så är det inte.

Under sommaren var jag glödande. Varför vet jag inte, kan inte skylla på för mycket värme och idogt solande. Skrivarlusten hettade när tid att skriva inte fanns.

Det första som hände var att en grannes brandlarm gick. Vi satt ute hos en annan granne och ömsom huttrade, ömsom tog en klunk vin. Kallt vin. Som tur var brann det inte. Men den halvdöva gubben hörde inte.

Lite senare bodde jag på en hotellbåt i Göteborg. Klockan sex en morgon gick brandlarmet. Det brann inte nu heller. Men jag började känna mig lite brandstalkad.

Några veckor efter det jobbade jag en natt. Plötsligt utlöstes alla seriekopplade brandvarnare. Som du kanske anar brann det inte då heller. Tack och lov. Men jag fick konstiga blickar av somliga som var med även i Göteborg. Jag bedyrade att jag inte har någon pyromanådra.

I slutet av sommaren var jag hos tandläkaren i Täby Centrum. På väg ut möttes jag av en massa människor på väg in till väntrummet. När jag kom ut i centrumet var det tomt. Det där konstiga ljudet i hissen hade jag liksom lagt åt sidan eftersom alla ombyggnader i centrum alltid låter. Aha. Det brann. Surprise. En röst uppmanade alla att utrymma lokalen.

På sistone har inga larm ljudit där jag befunnit mig. Jag känner mig inte ett dugg glödande. Skrivarlusten ligger på nollan och småguppar.

Jag har falnat.

Men. Längst därinne, när man river runt i askan, där glöder en liten härd av ord. Jag ska blåsa på dem, försiktigt. Hålla glöden vid liv tills jag en dag vet hur jag ska ta fram dem. Då ska deras svärta göra avtryck på papper. Inte i brandalarm.

12 tankar kring ”Jag har falnat

 1. Freja

  Du kanske har en ovanligt stark personlig utstrålning… Själv måste jag ha en ovanligt svag, för automatiska dörrar märker aldrig mig…

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Aha! Tyckte väl att det var ovanligt dragigt ikväll! Tack för omtanken 😉

   Kram

   Svara
 2. Hörni

  Oj då, hoppas lågan inte slocknar helt, men det gör den nog inte. Jag känner igen mig lite grann, fast i mitt fall är det inte skrivande utan annat skapande som ligger och pyr och väntar på att skaparlusten ska vakna till liv igen.

  Svara
 3. annelie

  Jo nog har jag märkt att du är en het kvinna. Jag tillhör de svala, inga larm går igång när jag närmar mig, snarare tvärtom, det mesta lägger av när jag kommer.
  Batterier tar slut, lampor slocknar och maskiner lägger av. Jag är en hondjävul, ingen bra egenskap när man jobbar på en akut, å andra sidan har jag blivit den mästare på att få igång elektroniken igen.

  Sitta tiden har allt fungerar har jag konstaterat med en förvånad min, kanske min låga också har falnat?
  Jag bäst gärna lite försiktigt på din men min får gärna slockna!

  Svara
 4. fialia

  Med eller utan varm sommar eller brandlarm falnar jag på höstkanten o småglöder fram till mars ungefär.
  Hade kunnat tänka mig att gå i ide.
  Ha de Fia

  Svara
 5. Ama de casa

  Åka hiss när brandlarmet går är väl inte sådär jättebra. Men jag förstår att du struntade i det efter alla falsklarm! 😉

  sv: När du skrev första kommentaren idag så gick larmet, och bloggen spärrade ut dig 😉

  Jag har nämligen valt en sån inställning att när såna som inte kommenterat tidigare skriver, så måste jag godkänna första kommentaren. Eftersom du var så snabb i fingrarna så kände den inte igen ”Krö” och trodde att du var ny 🙂
  Nu kan Krö skriva – och bli godkänd direkt 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ärligt talat så hörde jag inte larmet när jag tog hissen. Antagligen surrade det så i skallen av tandläkarens tortyrinstrument.

   Svara
 6. ergo sum

  Tycker absolut att du skall blåsa lite försiktigt på den däringa elden.. Och bry dig inte ett dugg du om brandvarnare som börjar tjuta – du är välan het du! ;)) Och falnat? Icke! Du ger bara andra en chans att glänsa lite..

  Kramar

  Svara
 7. vuxenmamman

  Känner väldigt väl igen dina ord. Vet vad det innebär. Har det ungefär likadant men har bestämt mig för att jag ska ta en dag i taget. Inte stressa fram orden. Jobba med bilduttrycket istället. Låta kameran tala ett tag. Tills orden är där igen.

  KRAM

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.