Hur många snorkråkor ryms i en näsa?

Det är förstås helt omöjligt att svara på eftersom de varierar i storlek och så även deras bo. Men ungefär bara, tänkte säga mellan tummen och pekfingret, och det är ju där de ofta hamnar, i en vanlig snok av svenssonmodell. Tre? Fem i varje? 14?

Anledningen till att jag frågar är denna: När vi flög hem från Rom häromveckan blev jag äckelfascinerad av en man snett framför. Han var av typen antikvitetsexpert som jobbar på teve, typ i Sjuan, alltså överprydlig yngre man som tidigt blivit gubbe, iklädd moderiktig för liten kavaj. Du ser typen va? Han rotade och letade och fyndade i sin näsa mer eller mindre i tre timmar i sträck. Okej, jag ska inte överdriva. Han hade en kortare rast för fika och så klämde han på en pormask en stund då och då. Då fick näbben vila lite. Och omväxling förnöjer ju.

Men herregud! Hur mycket hade han i sin normalstora näsa?!

Är det med snorkråkor som med till exempel petunior: Ju mer man plockar bort, desto mera produceras det? Och är man en flitig näspetare så får man till slut plocka dagarna i ända?

Jag såg framför mig hur det växte en driva av snorkråkor på golvet under hans högra hand, väl söndersmulade av tumme och pekfinger.

Tur att jag inte satt bredvid honom. Då hade jag nog blivit tvungen att finkräkas lite. Och snyta mig.

En kompis snygga näsa. Med plats för hur många?

18 tankar kring ”Hur många snorkråkor ryms i en näsa?

 1. Gunnel

  Gud så äckligt! Jag känner hur frukosten åker berg-och dalbana nu. Du tror inte det var så att om man nu ser ut att vara typen som gillar antikviteter är man kanske intresserad av arkeologi också. Då är inte steget till att gräva så långt. Kranen var kanske det närmaste ställe han kunde hitta att gräva i just då. Långsökt, kanske

  Svara
 2. annelie

  Urk ! Ingen syrlig kommentar eller nåt annat sätt att påvisa att han var iakktagen ?????? Jag är MYCKET besviken…….;)

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Kände du inte igen näsan?! Jag tog bara första bästa foto med en snygg kran på 🙂 Vi var inte på pratavstånd och flygvärdinnorna såg så skärrade ut när jag gjorde min kråkimitation när jag gick förbi honom, så jag var tvungen att gå på toa så de fick lugna ner sig lite.

   Svara
 3. Annelie

  Hahahahahahahahahahaha! Nä, jag kände inte igen den! Men NU gör jag det! Det är ju MIN!
  Och kråkimitaion?! Är det SANT? Nähä……? 😉

  Svara
 4. Ama de casa

  Hahaha! Han kanske trodde att han åkte bil och var typ osynlig? Jag har suttit i många bilköer, och där är det MÅNGA som petar näsan 🙂

  Svara
 5. ergo sum

  *skrattar* Jag hade nog suttit äcklad hopkrupen i fosterställning – trots att jag ofta själv petar näsan.. Men inte offentligt. Urk..

  Hoppas du har det gott! Kram

  Svara
 6. Susanne P

  Hahaha! (eller ska jag kräkas? Jag har inte betämt mej…)
  ALLA gör det men inte offentligt!

  Har du hamnat vid rödljusen någon gång och sneglat till höger om dej; en nytvättad, snygg bil och man förväntar sig en ”snygging” som slänger en sexig blick på dej….men det som ditt öga möter är ett äckel som siter och gräver i näsan! Nästan så att hela handen är inne! URK!
  Tror alla att de inte syns det de gör i bilen!?
  (tack för ett roligt inlägg!)
  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Väldigt många blir osynlig i bilen. Kanske tror de att de har en stealthbil? 😉
   Tack för snälla ord.
   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.