Är det bara jag som shoppar?

Nyss hemkommen från Rom och en underbar resa med massor av kultur, upplevelser och shopping inställer sig frågan: Är det bara jag som shoppar när jag är utomlands? Ja, syrran också förstås, hon är svår att slå i det avseendet.

Är vi ovanliga på något sätt?

Jag är inte någon storshoppare men tycker det är roligt att handla saker, både till mig själv och till nära och kära, när jag är i ett annat land.

Varför undrar jag? undrar du. Jo, våra resväskor är troligtvis kvar i Rom (effektivitet och organisation är INTE romarnas mellannamn). Eller någon annanstans på vår planet, ingen vet. Och efter en kontakt med försäkringsbolaget visar det sig att reseförsäkringen endast ersätter förlorat bagage på utresan – inte på hemresan.

Konstigt. Försäkringsbolagen tänker ju i pengar. Punkt. Och min resväskas innehåll är flera tusenlappar mera värt nu än det var när jag åkte till Rom. Nu finns där kläder och gympaskor till barnen (Mamma, ALLA andra har Kånvörs!), en finare handväska, några flaskor god olivolja, rolig pasta, lokalt godis, lite smink, presenter, ljuvliga handskar för att nämna en del.

De här ligger dock inte i min resväska.

Alltså. Antingen är syrran och jag ovanliga eller så tänker försäkringsbolagen konstigt. Vad tror du?

———————————————————————————–

DN: Tipsen som räddar dig om bagaget försvinner

22 tankar kring Ӏr det bara jag som shoppar?

 1. Gunnel

  Jag trodde man satte likhetstecken mellan resa utomlands och shoppa? Väskan är helt klart värd mer när man åker hem än när man började sin resa. Antagligen därför som försäkringsbolagen har så knäppa regler. De är ju inte kända för att vara givmilda.

  Svara
 2. Karin

  Usch. Tycker aldrig om när bagaget blir kvar eller far fel. Hoppas att det kommer hem intakt
  Håller mina tummar!

  kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack! Det hjälpte tydligen för resväskan kom sent nu ikväll! Yaaay!

   Svara
 3. Ann

  Hoppas ditt bagage kommer fram så småningom! Du måste väl ändå få ersättning för resväskan? Om du betalade din resa med kort eller via internet brukar det ju ingå försäkringar i kortvillkoren som borde täcka detta! Är förvånad! Klar man shoppar när man är utomlands. Man kan ju hitta udda grejer och billigare. Du gör helt rätt för så gör jag, dvs shoppar

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag betalade över nätet, tog ingen tilläggsförsäkring, tycker att jag ju ändå har reseförsäkring genom hemförsäkringen. Och då är det endast SAS som man får förlita sig till. Men men, väskan levererades sent nu ikväll! Jippie!

   Svara
 4. PeterL

  Försäkringsbolagen är ordentligt opålitliga, det gäller hela gänget. Det finns alltid en massa konstiga regler om undantag och ”force majeure” och att man skall ha bevis på att man hade det och det innan man blev av med det.

  Ta det här med bagage, vem har fotograferat allt man packat ner i sin väska och hur många har bilder på allt man har hemma om man, gud förbjude, skulle bli av med det?

  Dessutom tycker jag det är mäkta underligt att man inte får ersättning för bagage på hemresan. Som om det vore mindre risk eller som om det vore mindre värt.

  Det är lite som om man skulle bli påkörd av en trafikidiot: ”var du på väg hemifrån eller var du på väg hem”?

  När det gäller inbetalning av premierna är det dock inte mycket ”force majeure” som kan komma i fråga.

  Svara
 5. Freja

  Men så pissigt! Vi handlar alltid massor när vi reser, har oftast en extra resväska med bara för att få plats med shoppingen… Det var lite problematiskt när vi tågluffade, men eftersom jag är packningsexpert lyckades jag packa om våra prylar sista dagen så att det fanns utrymme för all Londonshopping vi avslutade med, mannen var förstummad, han förstod inte hur jag lyckades.Och då är jag en riktig dålig shoppare på hemmaplan. Men det är det där med att hitta saker som inte går att få tag på hemma. Och jag förstår att skorna inte var i packningen, självklart ville du bära dem på fötterna istället, de skorna är till för att visas upp!

  Svara
 6. fialia

  Mycke konstig regel, bäst att läsa det finstilta i försäkringen nästa gång då.
  Jo men visst handlar jag presenter o SKOR till mig själv.
  ha de Fia

  Svara
 7. Ama de casa

  Hoppas väskan kommer till rätta – det brukar dom göra. Jag shoppar bara i nödfall på resor. Dvs när bagaget har kommit bort på utresan…
  (Eller om jag inte ids tvätta underkläderna en sista gång… 😉 )

  Svara
 8. Gun

  Nä vad tråkigt! Och så typiskt att de inte vill ersätta bagaget för hemresan.
  Jag shoppar också en del på resa, ibland jättemycket, ibland bara någon pryl att ha som minne.

  Svara
 9. Veiken

  Alla handlar väl lite när man är på resande fot.
  Jag lägger ALLTID en kartongbit med namn och adress av A4 format inne i resväskan innan jag stänger den. Om taggar och adresslappar försvinner och någon måste öppna väskan finns ju allt dom behöver veta där! 🙂

  Svara
 10. ergo sum

  Men hej!! *ler* Kul att ”se” dig! Och roligt att höra att du varit i Rom. Måste ha varit helt fantastiskt!!!

  Underbart att väskan kommit hem – gillade det tipset om att lägga ner en kartongbit med adress innan man stänger väskan…

  Shopping?? Nej. Aldrig. Den enkla anledningen är att jag helt enkelt aldrig har råd. Jag tycker om att resa, men budgetarna är alltid jättesnäva och efter att killarna fått köpa ngt litet var så har jag inte ett öre kvar. Men älskar att resa.. :))

  Kramar

  Svara
 11. Selma

  Men om det inte kommer fram alls måste väl försäkringen träda in. Att man räknar med att man har mer kläder hemma och inte behöver shoppa loss direkt om man ändå är hemma är ju en annan sak.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.