Omväxling förnöjer. Ibland ja.

Hela förmiddagen skiner solen, varma vindar går i buskar och blommor. Det rasslar svagt. En fluga surrar vid fönstret.

Perfekt torkväder alltså, tänker den praktiskt lagda. Och tvättar därför två maskiner. Och hänger hundratals (jo men det kändes faktiskt så) små trosor (inte mina), pyttekalsonger och strumpor på torkvindan – allt det där som brukar åka in i tumlaren för att de är så förtvivlat tråkiga att hänga. Men en sån här dag, den ultimata torka-tvätten-ute-dagen, är till och med de roliga att hänga.

Nu överdrev jag lite. Men i alla fall.

Jag går in och lämnar solen och vindarna kvar där ute, men utan den där ölen till sällskap. Men si. Hinner knappt in och slå en dr… pudra näsan, förrän jag hör hur det skvätter utanför. Visst har det varit lite väl mycket snabba kast med stort regnmoln denna sommar.

Som värsta Mary Poppins greppar jag snabbt och vant (har fått viss övning denna sommar) tre paraplyer och skyddar min tvätt. 

Nöden har ingen lag. Jag skulle aldrig hunnit få ner all tvätten. Tror ni det hjälpte?

Nej, det har verkligen inte blivit många ljumma kvällar på tomten denna sommar. Det är ju inte så hög mysfaktor på ösregn och hårda vindar kombinerat med sisådär 12 grader. Tanken på en inglasad terrass eller balkong har föresvävat mig. För att förlänga kvällarna och årstiden.

Inglasad balkong står det under bilden som jag hittade på Hemnet i en husannons. Jag har sett mer säljande foton. Nog måste man vara riktigt desperat för att gilla den inglasningen. VÄLDIGT desperat.

Nu har det blivit tisdag. Jag började skriva det här igår måndag och då kunde vi läsa i DN att måndagar inte alls är veckans hemskaste dag. Nej då, tisdag, onsdag och torsdag är lika hemska, tycker de flesta. Visst låter det som om majoriteten inte gillar sina jobb? Så trist. Tur att alla de får lite omväxling på veckans tre resterande dagar. Att jag gillar måndagar är ju ingen överraskning.

————————————————————————————

DN: Bara sex dagar med högsommarvärme

 

 

 

14 tankar kring ”Omväxling förnöjer. Ibland ja.

 1. Karin

  En glad och uppiggande tvätthängning!:)
  Glasverandan? Njaa
  Inser att jag skall vara glad att jag gillar alla dagar, det skulle bli så tomt utan dem och kort om tid också

  Kram

  Svara
 2. Gunnel

  Vilka bra idéer du har! Men jag kommer aldrig så långt som tull torkvindan…torktumlaren står i vägen. Om det är en mäklare som satt in den annonsen, skulle jag nog tänka över saken och välja en annan.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack! Fast så där värst bra var inte idéen, men en del slapp bli dyngsurt i alla fall.

   Svara
 3. Ama de casa

  Haha! Vilken snygg inglasad balkong! 😀

  Jag har ingen torktumlare längre utan får hänga underkläderna hela tiden. Jobbigt. Men jag belönar mig själv genom att genomföra strump-memoryt redan vid hängningen, då blir jag jätteglad när jag slipper det sen 😉

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Strumpmemoryt brukar oftast sluta med att jag saknar en. Eller har en för mycket, om man tänker positivt.

   Svara
 4. Ama de casa

  sv: Haha! Du anar inte hur grinig jag kan vara… Men det brukar gå över ganska fort, som tur är 🙂

  Dallas var verkligen trassligt. Men jag ger inte upp så lätt! 🙂

  Svara
 5. Freja

  Hahaha, den balkongen ser mer ut som en bostad för en ko, som kanske faktiskt kan uppskatta inglasningen… Här hängs allt i torkskåp efter att torktumlaren pajat och torkvindan rivits. Av mig för att den stod precis där jag tycker vi kan gömma undan barnens studsmatta…

  Svara
 6. Camilla

  Jag hänger aldrig strumpor och trosor. Dom tumlar jag.
  Jag vet…jag är lat, Men det skiter jag i 😉
  Smart men paraplyet 🙂
  Kram!

  Svara
 7. Annelie

  Hahahahahahaha, jag vrider mig av skratt, mest åt dina paraplyer men också åt ”den inglasade”.
  Vi ha inglasad balkong, töntigt tyckte Staffan när vi köpte lägenheten. Idag är han av en helt annan åsikt. Han tillbringar mer tid där än han nånsin gjort på en balkong, hahahahaha!
  Tom mysigt i regnet!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nu förstår jag inte alls. Vad var så roligt med mina paraplyer?

   😉

   Jaså, Staffan trivs i pensionärskuvösen. Jahaja.

   Svara
 8. ann

  hahahaha.. Den med paraplyerne har jeg aldrig set før…og inglasningen…den er jo fantastisk kul.. Det var skrattretande o titta in 😉
  (skrev jeg rigtig svenska där?)

  Svara
 9. ergo sum

  Jamen se där!! Vilken schvung du fått till! Men jag håller med om att sommaren varit skräp – vädermässigt också.. *ler*

  Kramen på dig

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.