Jag är väl ingen bagare?!

Nu är det ljuvliga maj, månaden då vi ska njuta av solen och värmen, uppleva naturens frodiga pånyttfödelse, utbrista små näpna ooo när vi ser liljekonvaljer, grilla ute, umgås igen med grannar och vänner som har legat i ide under vintern och som nu visar sig igen likt grå mullvadar.

Vad händer då?

Jo, vi ska baka. Baka, baka, baka. Det är ingen hejd på bakandet. Till skolans loppis, till skolans vernissage, till alla avslutningsfester och alla uppträdanden på hittan och dittan. Bullar på höjden, längden och tvären. Glutenfria, laktosfria, nötfria, äggfria och gärna fettfria. Vi ska samla in saker till loppisar och gå på utvecklingssamtal. Utöver allt det andra, köra hit och dit, rensa bort vintern från trädgård och garderober, fylla på nytt i garderober och rabatter, tvätta fönster, laga näringsriktig mat till familjen och förbereda utflykter (har vi pannkakor i frysen?). Och sen ska vi ha kvalitetstid med barnen. Gärna också med partnern, men det känns ju inte som en prio ett. Senast jag kollade hade dygnet fortfarande bara 24 timmar. BAH!

Nu undrar jag om allt detta bakande är en kvarleva från tiden när alla kvinnor var hemmafruar och stod i köket och mjölade ner sig mest hela dagarna? I alla fall när de inte glatt småtrallande polerade badkar med en härlig schvung eller strök sina förkläden med naturliga rosor på sina käcka kinder.

Nej, inte är jag bagare inte. Och inte har jag tänkt bli det heller.

Alltså gör jag en mjölfri ruta på fönstret med ärmen, sticker till affären och köper FÄRDIGBAKAT. För det är ju trist om ljuvliga maj ska förvandlas till jävliga maj.

17 tankar kring ”Jag är väl ingen bagare?!

  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vet inte om det passar sig att tacka för ett amen, men jag gör det: TACK!

   Svara
 1. Karin

  Klok kvinna!
  Man skall ju hinna njuta av livet också och det finns ju köpebröd. Bagerierna skall ju leva också:)

  Svara
 2. Ama de casa

  Haha! Jag som faktiskt ÄR hemmafru, jag bakar aldrig. Detta för husefridens skull. (Det blir alltid misslyckat och jag HATAR att misslyckas. Går ut över humöret, liksom…)
  Nej, överlåt det till expertisen och ta det lugnt och glatt 🙂

  Svara
 3. Freja

  Hahaha, jag köper oxå färdigbakat, jag har varken tid eller lust att baka kakor som någon annan är jag ska äta upp 😉

  Svara
 4. Selma

  Det är ibland så jag njuter lite extra av att ha vuxna barn. Man slipper allt bakande och annat avslutningstrams.

  Svara
 5. Sofie Persson

  Det finns ju de ska leva på att baka åt oss som inte vill eller orkar baka! Vi får inte ta jobbet från dem.
  Det är SF som gör bio filmer, det här var Von Broms hemlighet. Jag ”spelade” biljettförsäljerska.

  ; ) Sofie

  Svara
 6. Annelie

  Och glöm inte sockerfria för Guds skull! Jag ska visserligen baka lite, men jag har god tid på mig. Barnbarnet Collin ska döpas om en månad så det känns inte som ett påhäng precis, bara kul. Men det är ju när man gör det sällan det blir blir kul, det har jag försökt förklara för gubben också……;)
  Jag gör som du, det finns huuuuur mycket som helst i butikerna, och dom ska ju också leva!
  ”Pudervippor i träden”, du är fyndig du.
  Jag var på Ulriksdal igår, lärde syrran som åkt upp från Malmö hur en vegetarisk lunch ska se ut, hon var lyrisk. Precis som jag när du visade mig!

  Svara
 7. PeterL

  ”I was not a classic mother. But my kids were never palmed off to boarding school. So, I didn’t bake cookies. You can buy cookies, but you can’t buy love”

  (Raquel Welch)

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Snyggt! Jag blir så iPad när någon bara slänger ur sig ett lämpligt citat!

   Och varför ändrar ipaden impad till iPad?

   Svara
 8. Britt

  Baka är inte heller min grej…blir bara skit och pannkaka av det hela. Det får bli Holm’s konditori som står för det ”hembakade” hemma hos mig…om det måste bjudas på något.

  Svara
 9. Gun

  Det gör du helt rätt i! Jag minns med fasa hur det var när barnen var i den åldern. Allt detta jävla bakande hela tiden och om någon köpte färdigt viskades det bakom ryggen..

  Svara
 10. ergo sum

  *Leer* HELT rätt!!! Och jag gör likadant! För här är det precis på samma sätt.. En av mina pojkars fotbollstränare sa lite käckt till mig kvällen innan en match: ”Du får ta hand om kiosken. Det är bara att slänga ihop ett par tre olika kakor.” Han sa det på allvar. *suck* Jag tror min blick dödade honom lite långsamt. Bahhhh!! Baka fick han allt göra själv!!!!

  Många kramar i majkvällen!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.