Nu är det ljuvliga maj, månaden då vi ska njuta av solen och värmen, uppleva naturens frodiga pånyttfödelse, utbrista små näpna ooo när vi ser liljekonvaljer, grilla ute, umgås igen med grannar och vänner som har legat i ide under vintern och som nu visar sig igen likt grå mullvadar.
Vad händer då?
Jo, vi ska baka. Baka, baka, baka. Det är ingen hejd på bakandet. Till skolans loppis, till skolans vernissage, till alla avslutningsfester och alla uppträdanden på hittan och dittan. Bullar på höjden, längden och tvären. Glutenfria, laktosfria, nötfria, äggfria och gärna fettfria. Vi ska samla in saker till loppisar och gå på utvecklingssamtal. Utöver allt det andra, köra hit och dit, rensa bort vintern från trädgård och garderober, fylla på nytt i garderober och rabatter, tvätta fönster, laga näringsriktig mat till familjen och förbereda utflykter (har vi pannkakor i frysen?). Och sen ska vi ha kvalitetstid med barnen. Gärna också med partnern, men det känns ju inte som en prio ett. Senast jag kollade hade dygnet fortfarande bara 24 timmar. BAH!
Nu undrar jag om allt detta bakande är en kvarleva från tiden när alla kvinnor var hemmafruar och stod i köket och mjölade ner sig mest hela dagarna? I alla fall när de inte glatt småtrallande polerade badkar med en härlig schvung eller strök sina förkläden med naturliga rosor på sina käcka kinder.
Nej, inte är jag bagare inte. Och inte har jag tänkt bli det heller.
Alltså gör jag en mjölfri ruta på fönstret med ärmen, sticker till affären och köper FÄRDIGBAKAT. För det är ju trist om ljuvliga maj ska förvandlas till jävliga maj.
Lämna ett svar