Inspirationskväll kontra ha-begär

En fin present har jag fått av min syster: En inspirationskväll om sommarblommor på Slottsträdgården Ulriksdal. Blommor är en livsförhöjare och sommartid är den tid då det är som bäst. Men kanske tycker söstra mi att jag borde lära mig att planera planterandet lite bättre.

Min tulpanplantering kanske inte blev så värst lummig?

Nej, jag har inte photoshoppat dit tulpanen. Jag brukar inte photoshoppa mina bilder. Kan bero på att jag inte har Photoshop.

Igår kväll satt jag alltså laddad i konferensrummet på Slottsträdgården, papper och penna och kamera redo. Och oj, vad mycket fint vi fick se! I samma takt som de presenterade krukor, baljor, urnor med vackra blomkombinationer växte mitt ha-begär. Jag måste bara ha nya krukor, en eller ett par zinkbaljor blev ett måste, några fina korgar i olika storlekar måste jag också ha. Och för att få plats med allt måste vi ha en större uteplats. Oj oj.

Klockan 21 avslutades föreläsningen och jag satt med fullkluddat papper över blommor jag måste köpa och fylla alla de där byttorna jag inte har med. Besvikelsen blev stor när växthuset var stängt.

Idag är jag rätt tacksam över det. För nu ska jag först planera mitt planterande.

Ser du den ovala terrakottakrukan? I den är det bland annat dahlior och färggrann mangold!

Såna här små luddiga godingar (ja, jag vet, jag borde ha snappat namnet) hade jag förra sommaren i en samplantering i skuggläge. De var superfina!

 

 

17 tankar kring ”Inspirationskväll kontra ha-begär

 1. Karin

  Men luddingar är jättefint namn på de som är luddingar. Tulpanen lyser upp riktigt fint mitt på gräsmattan. På något sätt så är det ju du som står där och bara är och lyser:)
  Väntar nu på att se planerandet för planterandet. Det ÄR roligt med blommor och blad.
  ps. citronkoriandern växer så det knakar nu…

  Karin

  Svara
 2. Freja

  Kanske blir en trädgårdsblogg i stället för en renoveringsblogg!?! På Ulriksdals Värdshus åt vi vår bröllopsmiddag… Men några blommor blev det varken då eller nu, vi är fortfarande på gräsmattestadiet…

  Svara
 3. Mia systeryster

  En sån information och inspirationskväll skulle jag vilja gå på. Älskar blommor och planteringar! Men ”J” vill nog att jag håller mig därifrån, jag skulle ju vilja köpa allt=D

  Svara
 4. Susanne P

  Fast jag tycker att din plantering var fin, lättskött på en enkelt vis. 😉
  (en yrkesskada jag har, att man ska lyfta fram det possitiva. Men nu gäller det absolut inte MÅNDAGAR)
  Kram

  Svara
 5. Gun

  Nää men så sött och personligt med den lilla tulpanen helt ensam. Jag gillar att plantera, men vi har ingen trädgård numera. Jag saknar inte trädgården, men altanen och hammocken saknar jag som tusan.

  Svara
 6. ergo sum

  *ler* Låter som en present mina syskon kanske kan tänka sig till mig. Min gräsmatta och trädgård ser ut som din – förutom att min gräsmatta är singel och din tulpan är min gullviva.

  Klokt att planera innan plantering. 😉

  Kramar

  Svara
 7. Britt

  Jag nöjer mig med att titta på andras planteringar. Inte min grej helt enkelt.

  …men jag skulle nog också gå igång efter en sån kväll och tro att jag vill odla.

  Svara
 8. Ama de casa

  Det är så himla fint med blommor! Ända tills dom kommer i min vårt… Ska bli intressant att följa trädgårdsprojektet OCH renoveringsprojektet 😉

  sv: Jodå. Det var Benidorm. Skulle inte vi kunna ha party va? VA??? Du har rätt. Den biten överlät vi till andra… 😀

  Svara
 9. Gunnel

  Lyckliga du som har en tulpan i gräsmattan….jag har bara maskrosor. Ska vi byta? Ha en skön trädgårdssöndag.

  Svara
 10. Ruth i Virginia

  Once upon a time – en gång i tiden bodde en svenska i Bandung, Indonesien, i ett hus med en stor trädgård, där det växte sju avocado-träd, bird of paradise blommor, pointsettias som växte sej ett par tre meter höga och mycket mer. Med trädgården kom två män, som tog hand om allting. (Dessutom torkade en av dom golvet varje morron.)
  My kind of gardening!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vilket paradis! Jag ser vilstolen, boken och det immiga glaset framför mig!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.