Helt OTROLIGT!

Igår var jag på IKEA. Själv. Ja, jag var inte direkt ensam där, men ingen i familjen var med. Så skönt, att få gå omkring i min takt, titta på det jag ville titta på och skippa det andra. Som att helt plötsligt älga sig fram bland alla stoppklossar med ett akutnödigt barn i ena handen, som absolut inte var kissnödig tre och och halv minut tidigare. Det slapp jag alltså och saknade det inte en sekund.

Det var när jag stod i kassakön som det otroliga hände. Håll i er nu.

En hel familj gick igenom kassorna. Bara passerade. Utan att ha handlat något. Förstår du?

Nej, jag förstår om du inte förstår. Jag fattade inte heller. Eftersom det faktiskt är omöjligt att gå igenom IKEA utan att inte ens få med sig ett paket ljus för 9 kronor eller två Sommarvind för 39 kronor. Inte ens en Bertil för en femma. Eller heter han Torsten?

Lätt chockad och en aning bragd ut fattningen stirrade jag alltså på familjen. Två vuxna och två barn i 8-10-årsåldern. Såg förvillande vanliga ut.

Helt otroligt.

Så kom jag på det. Eftersom det faktiskt är i strid med rådande mänskliga lagar att låta bli att handla när man väl är där (om det inte är mastodontköer, vilket det inte var) så måste det ligga något lurt bakom det hela.

Det finns bara en slutsats: De måste ha varit snattare.

 

9 tankar kring ”Helt OTROLIGT!

 1. Gun

  Hahaha, ja det var nog så!
  Men vi går faktiskt på IKEA utan att handla ibland. Det händer att vi bara fikar, eller äter och sedan går därifrån nästan utan att ens titta på något. Men vi åker väldigt ofta till IKEA för vi har nära dit. Och för det mesta köper vi något. Ofta mer än vad vi hade tänkt.

  Svara
 2. Annelie

  Hahahahahahahahahahahaha! Jo så måste det nog vara, för INGEN, jag säger det igen, INGEN kan gå ut ur den butiken utan att handla NÅGOT!
  Förstår mycket väl hur chockad du måste blivit.

  Svara
 3. Selma

  Lite märkligt ter det sig ju men de kan ju ha varit inne för en köksritning eller nåt även om det också nästan kräver lite tröstservetter.

  Svara
 4. Freja

  Hahaha, det har hänt att vi fyllt en vagn, parkerat den vid restaurangen, gått ut för att hinna titta lite i andra affärer, innan vi återvänt och tagit vagnen till kassan för att betala. Det gör vi för att när man väl släpat prylarna till bilen och stuvat in dem så o-r-k-a-r vi inte gå tillbaka och kolla i andra affärer…
  Sv: De har ingen bild på mig med eftersom de tydligen dissade den fina döskallebilden jag skickat med (som visserligen föreställde en tavla, men ändå var ett foto som jag tagit och därmed borde äga upphovsrätten till, men vad vet jag…). Censur the Amelia way….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.