Grågrågråbeigegrå …

… är inte min färgskala.

Tänk så tråkigt att vara färgblind.

Utomhus är det fortfarande mest gråbrunt men i köket piggar nya hissgardiner och en ny textilvaxduk upp.

Nej, stackars de färgblinda.

Så här ser det ut:

Glada färger gör mig glad!

—————————————————————————-

Just det ja, jag kanske ska berätta att både hissgardiner och duk är köpta på Åhléns.

 

15 tankar kring ”Grågrågråbeigegrå …

 1. fialia

  Men visst piggar glada färger upp, har hört någonstans att 10 % av männen e färgblinda då mest att de blandar ihop blått o grönt.
  Faktiskt märks det ibland, hehehehe
  ha de Fia

  Svara
 2. Emmy

  Vackra gardiner, men tråkigt att läsa om vårdeländet nedan. Synd att det ska behöva bli så och att ingen liksom vill ta ansvar. Tänk om det inte fanns anhöriga som orkade rya, skulle de gamla och sjuka hamna på tippen då?

  Svara
 3. murvlan

  Snyggt, men aj,aj, reklam för en stor varuhuskedja.

  En av mina modemedvetna döttrar arbetar inom denna kedja…

  MEN DU ÄR REDAN FÖRLÅTEN…
  HA DET GOTT MED DEN NYA DESIGNEN.

  Svara
 4. Ann-Mari

  Det finns så mycket att vara tacksam över, som man inte ens tänker på 🙂
  Underbart med färger!
  Sorgligt med hur vården ser ut och byråkratin runt den. Styrkekramar till dig och din syster och även er styvmor <3
  kramar
  Ann-Mari

  Svara
 5. Freja

  Nu måsta jag nog besserwissra lite grann… Jag är färgblind, men jag ser färger. Kan bara inte se alla nyanser av färger, vilket tex gör att jag blandar ihop färger som närmar sig varandra, som murrigt grönt, brunt och mörkt lila… Sen ser jag inte heller lika tydligt som andra om en röd drar mot rosa, vinrött eller orange… Den medicinska benämningen på mitt färgseende är ändå gravt färgblind… Jag som älskar färger….

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hmm. Så då är benämningen färgblind egentligen lite tokig?

   Svara
 6. Ama de casa

  Rött och fint 🙂

  En kollega till mig för typ 100 år sen, hon var helt färgblind. Hon hade lappar i kläderna för att hon inte skulle komma hur färgtokig som helst till jobbet.

  Trist…

  Svara
 7. Susanne P

  Snyggt….säger jag då som gillar grått, beige, mossgrönt och när jag är wild and crazy blandar in lite svart. 😉
  Ha en fin fredag.

  Svara
 8. Britt

  Tänk när allt var grått…i TV och film. Då fick programledaren tala om vilken färg vi såg. Att se konståkning då var en upplevelse när Bengt Grive beskrev färger som lingonrisgrönt och badrumskakelblå…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.