10.47

Vid den här tiden igår satt jag och skrev. Äntligen hade det lossnat och både flodhästar, bistånd, lokalinfo och bergsgorillor fick en vettig plats i reportaget. Jag var i ett flow. Härligt.

Men inte ens det ljuvligaste flow kan undertrycka vissa fysiska behov – kort sagt började jag bli kissnödig. Slängde en blick på klockan på bildskärmen som visade 10.47. Oj vad tiden går fort ibland, nyss var den ju 9.30, tänkte jag.

10.47! Tittade en gång till och flög upp ur stolen. Om tretton minuter skulle jag vara två mil hemifrån och plocka upp en kompis för att åka och äta lunch. Kastade mig upp, ringde Annelie (som givetvis redan var framme), in på toa (jag har alltid fascinerats över alla på film som bara tar sin jacka och drar. Jag måste alltid fixa lite och gå på toa först. Är jag annorlunda på något vis?), kvävde ett mindre skri när jag såg spegelbilden, jag hade ju inte gjort mig i ordning, på med kopplet på hunden, ut till bilen, vad in i alla glödheta – skuffen är full med skräp! – ut med eländet på uppfarten, in med hunden och iväg. Och självklart är alla övningskörare ute och kör. Långsamt. Framför mig. Förstås.

Man kan ju tappa huvudet för mindre.

Eller så hade jag redan gjort det.

 

11 tankar kring ”10.47

 1. fialia

  Men visst e de fantastiska på film, springer ut som du säger, vaknar snyggt sminkade o i ordning i håret,
  Eller reklamen där tvätten kommer ur maskinen torr o struken, ja visst e de fantastiskt.?
  ha de Fia

  Svara
 2. Karin

  Jag är säker på att vi vanliga dödliga har missat någonting väldigt väsentligt. Lika förundrad är jag över alla kvinnor som alltid har varje hårstrå på precis rätt plats på huvudet, något som jag minsann inte har….ibland funderar jag till och med om de har peruk och skulle vilja känna efter….
  Borde kanske göra det för att få veta…
  men det kanske är aningen huvudlöst
  Ha det bra, jag tänkte på dig häromdagen när jag såg korianderfröpåsen:)

  Svara
 3. Annelie Esseus

  Hahahahaha! Tack för igår! Stackare, så du stressade. Tyckte du verkade ganska avslappnad. Har dessutom svårt att tro att du skulle tappa huvudet. Du tillhör ju skaran av kvinnor med huvudet på skaft! *fyndigt va?!*
  Det här länkar jag, men först ska jag sova lite, ska ju jobba inatt.

  Svara
 4. Freja

  Jag kissar ALLTID innan jag åker någonstans. När jag jobbade i försvarsmakten tyckte min chef att jag tänkte rätt, jag hade bra stridsberedskap….

  Svara
 5. Ama de casa

  Ajajaj… Dom där ögonblicken när man inser läget är inte skojiga. Särskilt före mobiltelefonernas tid.
  Hoppas ni fick en god lunch i alla fall!
  🙂

  Svara
 6. ergo sum

  *ler* himlars för flow som man längtat efter och som uppehåller en! Hoppas du fick en härlig lunch. Och visst hade det varit underbart om livet var som på film? Solsken, vackert väder, musik i bakgrunden.. 🙂

  Kramar

  Svara
 7. Gun

  Åh vad jobbigt, jag känner stressen.. Och folk på film är inte kloka! Klart man måste på toa först. 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.