Vadå sportlov?!

Vem har hittat på det? Vi har sommar-, höst-, jul- och påsklov. Tydliga och bra lov som man förstår. Så kommer SPORTlovet inglidande på en grusblandad snöblaffa. Vaddå sport? Säkert en hurtbulle som har bestämt det. Det låter som att man får vara sportfri hela året men just den veckan SKA man bara sporta. Ut och flänga i fjällen och stå i liftkön och bo i en stuga där furu anfaller en från alla flanker. Eller så ska man flåsa runt i skidspåret med istappar à la snor och svära över alla som har barn, hund eller hjärncellsbrist. Alltså de som har vågat sätta något fotaktigt i spåren.

Om vi bortser från det rent praktiskt omöjliga att som förälder vara ledig alla dessa lov – herregud hur många semesterdagar tror de att man har? – så är alla resor, stugor, hotell och liftkort extra dyra just på sportlovet. Plus att väglaget sällan är körvänligt och vinterkräksjukan härjar som värst. Och förutom att man måste knapra på de värdefulla semesterdagarna så straffas man dubbelt genom att tvingas betala extra mycket för allt.

Ska vi verkligen ha det så här?

——————————————————————————–

DN Kokslov som blev sportlov
DN … och sportlovet gör vägarna farliga
DN Kallt och snöigt sportlov
SvD Sportlovet bjuder på utomhusväder

11 tankar kring ”Vadå sportlov?!

 1. Freja

  Våga vägra sportlov! Vi tog sportlov den här veckan istället, till halva priset mot vad det skulle ha kostat nästa vecka… Och jag går inte ens utanför hotelldörren, så jag vågar dessutom vägra sporta 😉 På ”riktiga” sportlovet får ungarna klara sig själva och vara hemma…

  Svara
 2. Gunnel

  Naturligtvis borde alla föräldrar ha lika många semesterdagar som barnen har lovdagar. Det går säkert att finansiera genom att sprätta itu en del fallskärmar.

  Svara
 3. Britt

  Det finns många bra sportspel till Playstation, Nintendo och Xbox. Går att avnjutas hemma trots att det är snöyra, vinterkräksjuka, flygstrejk, lavinfara….

  Svara
 4. murvlan

  Ja stön! HÅLLER MED DIG. Begriper inte hur mycket skola/mndigheter tror att man som förälder kan vara ledig.
  Och det senaste, ingen extra ledighet från skolan – om föräldrarna nu tror att deras barn ska få åka med till Thailand (billigaste resan) eller Spanien. Där är det stopp, tror efter tre dagars extra ledigt.
  Något är mycket snett.

  Svara
 5. Mia systeryster

  Hahaha, så härligt att komma in hit och läsa (och ja, jag har varit inne nån gång under min paus o tjuvläst;) Du skriver lika underhållande som vanligt! Klart vi inte ska ha det så där;)
  Mina barn är gudskelov stora nu, så jag slipper tänka på sportlov så mycket!
  Kram

  Svara
 6. ergo sum

  Jag kan hålla med – skolåret kunde ju istället vara en vecka kortare för sportlovet mitt i såhär.. *ler* Som lärare lever vi ständigt med just detta – att det är mycket dyrare med alla semesterresor, biljetter och ALLT för att det är just de veckorna som är mest populära..

  Men, jag klagar inte – när har sememsterresor till Thailand med mera blivit mänskliga rättigheter? ;))

  SV: Du, tusen tack för din fina komplimang till mig på min blogg.. Att höra det från dig – som skriver som levebröd – känns otroligt stort.. Blir nästan generad..

  Många kramar och hoppas du har en härlig helg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.