Livets gåtor. Bara frågor, inga svar.

Många är de, livets gåtor om stort och smått. Några som jag funderar över nu är:

Varför är Barack Obamas Spotifylista så intressant att den förtjänar stora rubriker? I Sverige? Tänker folk som så att: ”Lyssnar han på U2?! Då tänker jag inte rösta på honom. Om jag var amerikan och fick rösta, menar jag.”

Är det inte konstigt att de bloggare som har texter som förbjuder andra att kopiera deras bilder, ofta är så flitiga med att själv kopiera bilder? ”Bild lånad från nätet”, ”Foto lånat från Google” brukar det stå. Om de får låna andras, varför får andra inte låna deras?

En av våra grannar har en skylt med ”Kör försiktigt – lekande barn” utanför sin tomt. Är det inte konstigt att hon är den som kör fortast och rejält över tillåtna hastighet och slarvigast av alla på närliggande gator?

Hur kommer det sig att läkare kan bli anmälda gång efter gång men ändå få behålla jobbet? Är inte det systemet rätt uddlöst då? Jag tänker på patologen i Linköping som fått SJU, 7, prickningar men ändå hade sin arbetsgivares förtroende. Och då har han missat ett antal canderdiagnoser vilket orsakat några dödsfall, ett antal feldiagnoser, lidande och mängder med extrajobb.

Varför tror frisörer att de känner mitt hår bättre än jag? Om jag är till exempel 40 år har jag känt mitt hår i ungefär 14 600 dagar. Han har känt det i 15 minuter, men vet ändå bäst. Är inte det konstigt?

Och hur i hela friden gör Marie Hermanson när hon tänker ut handlingen till sina böcker!? Hennes senaste ”Himmelsdalen” har en infernaliskt bra intrig. Varför fick inte jag den gåvan?

Ja, det finns mycket att fundera över.

10 tankar kring ”Livets gåtor. Bara frågor, inga svar.

 1. PeterL

  ”Himmelsdalen” var riktigt intressant och vad som är ännu mer intressant är att alla Marie Hermanssons böcker är intressanta (och oftast ruggigt bra) trots att dom är så väldigt olika och handlar om helt olika saker. Jag håller med dig helt i din önskan att ha fått en sådan berättargåva och förvalta en så väl.

  När det gäller Obamas spotify-lista så håller jag också med. Vad lägger vi egentligen våra röst och vårt stöd? Hos den som är snyggast, har snyggast kläder, bästa spotify-listan…..eller på den politik som vi tror kommer att ge oss det bästa samhället?
  Ibland blir man bara så trött.
  Hellre någon som stödjer vänster, höger, mitten eller vad som helst, för att man tror att det är den bästa vägen, än någon som väljer den som ser bäst ut, har finast kläder eller har en spotify-lista som liknar ens egen.

  Svara
 2. Freja

  Hahaha, visst finns det massor av frågor och få svar! Tacka vet jag Liftarens Guide till Galaxen, där finns svaret, problemet är bara vilken som är frågan……

  Sv: Så småningom blev det kallt i köket, då förbarmade mina kompisar sig och drog/lirkade in mig…..

  Svara
 3. murvlan

  Ja man begriper inte varför människor gör si eller så.
  Håller med DIG om nästan alla punkter…

  Speciellt arg blir jag på människan i bilen med kör-sakta-skylten.
  Där kan jag nästan riva ut chaffisen i bilen och bara råskälla…på ett fult sätt.

  Svara
 4. Karin

  Det finns frågor som man nog aldrig får svar på för allt bara fortsätter på likadant sätt ändå.
  Undrar vad jag själv gör för paradoxala vändningar i livet gentemot vad jag själv egentligen tycker? Nu fick jag huvudbry….;)

  Gissar att du har fått kontakt med Ann-Mari!
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Karin

  Svara
 5. Ann-Mari

  För att du fick din gåva, kära du! Tur att jag är jättetrött både i kroppen och knoppen, annars hade jag grubblat mycket på dina tänkvärda ord…och spunnit vidare…nu ger jag bara en eloge till ditt skrivande!
  Kram Ann-Mari

  Svara
 6. Stattinskan

  … fast nu har vi liksom inte samma hår hela livet. Jag har hört att man tappar ungefär 100 hårstrån per dag ;-D ;-D
  God morgon
  PS Har inte dissat din blogg, men mitt jäkla internet dissar tydligen mig, femtiosexton gånger om dagen 🙁

  Svara
 7. ergo sum

  Många frågor – få svar.. Men man blir ju konfunderad med jämna mellanrum.. *ler* Min värsta farhåga är inte att mina bilder skall kopieras – men jag är rätt sparsam med bilder – däremot är mina texter mina!! Basta!1 Inte för att de är himlastormande bra, men för att de är mig.

  Och du, du har en gåva redan – inte sant?? *ler*

  *skrattade* är jag läste inlägget här nedan! Bra att passa på och vara listig med lister.. ;)) Nu har jag förmodligen samma fjällstugestuk hemma som du betackar dig för (och dessutom har vi nyrenoverat!!)men det är skönt att kunna få ha det som man trivs.

  Hoppas du har en skön söndag!
  Kram

  Svara
 8. fialia

  Kan bara hålla med om att det finns mycket att fundera över. Har slutat att försöka förstå i vissa fall, har bara överseende och upptäcker att jag blir mindre förvånad för var dag som går.
  ha de Fia

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.