Historiens vingslag drabbar inte alla. Eller: Listigt om lister

När julgardinerna skulle ner och nya upp, ledsnade jag. Efter snart 10 år med en kökstapet som är randig i en kulör som påminner om skitiga plåster och klimatsjukt mossgrönt kan ju vem som helst ruttna. Speciellt om denna vem som helst föredrar färger som syns. Så jag slängde ur mig lite käckt så där, till han som jag delar hus med och som är född med en instinktiv motvilja mot allt vad renovering och nyheter heter:

– Ska vi inte ta och måla över det här tråkiga randiga med vitt?

Till min stora förvåning blev svaret jakande.

I helgen gick vi till verket. När de gamla fula furulisterna var borta såg vi husets kökshistoria. Inte så värst många tapetlager ändå, med tanke på att huset är 37 år. 1975 var det klämmigt beige- och brunrandigt (blä), sen kom små blå duttar och därefter de smutsrandiga som jag berättade om i början.

Väggarna är nu vita. Nu ska vi (läs: jag) bara se till så att resten av renoveringen genomförs och tankarna går till det där med berget som fick komma till Muhammed. Då säger sambon: 

– Det känns nästan lite synd att sätta tillbaka de gamla furulisterna igen.

Och då gäller det att vara snabb.

– Ja, det har du HELT rätt i. Lika bra att köpa nya, vita. Bra idé av dig! Det kanske skulle vara snyggt med taklister också? (Oskuldsfull röst här.)

Det som är extra listigt här är att kök, hall och vardagsrum går ihop. Följaktligen har vi fjällstugelister överallt. Och man kan ju inte byta mitt på en vägg liksom, då måste man ju ta hela det rummet också. Tralala.

Nej, somliga drabbas inte så värst av historiens vingslag – de går på samma grej hela tiden. Tur det.

 

9 tankar kring ”Historiens vingslag drabbar inte alla. Eller: Listigt om lister

 1. Gunnel

  Det gäller att vara snabbtänkt när männen kommer med egna initiativ. Jag har många års träning. Lycka till med allt nytt. Kram

  Svara
 2. Znogge

  Jag lever tillsammans med en person som är lika ovillig att renovera. Därför blir det inte så mycket gjort heller…

  Svara
 3. Freja

  Sånt skulle ingen annan än jag tänka på här hemma…. Fast här tycker ju ingen annan än jag att det behövs lister…..

  Svara
 4. Annelie

  Ännu ett snyggt resultat av kvinnans list. ”Vilken bra idé DU kom med”, och han gick på det, igen!
  Det får mig att börja undra, vad är det jag ständigt går på, finns det nåt som heter manlig list? Nä just det, manlig fåfänga heter det!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.