Skäms Anrell

Världens bäst rankade hoppryttare Rolf-Göran Bengtsson tilldelades Jerringpriset på Idrottsgalan. Grattis Rolf-Göran! Så välförtjänt; han har ett antal OS-, VM- och EM-medaljer hemma. Dessutom är han en försynt och ödmjuk person. Jag kollade nyss på hans hemsida efter hur mycket han har vunnit, men det fanns inte publicerat. Inget skryt där inte!

Därför blev jag tvärförbannad när jag ser Aftonbladets sportkrönikör Anrells uttalanden: ”Rolf-Göran — vem fan är det?” och sedan ”Hästen borde ha fått priset”.

Båda dessa uttalanden visar Anrells otroliga okunskap. Dels att han, som är sportjournalist, inte har en aning om att världens just nu bästa hoppryttare är en svensk och dels att han är så inkompetent att han inte vet att eliten inom ridsport brukar ha flera hästar.

När jag träffar på saker/personer som jag inte vet något om, brukar jag kolla fakta innan jag uttalar mig och framför allt innan jag skriver något om det/dem. Men Anrell har nog ett alldeles för stort ego för att befatta sig med sånt som faktakoll, research och liknande. Efteråt påstår han sig ångra allt han skrev samtidigt som han är stolt över det. Hur går det ihop?

Skäms också Aftonbladet som publicerar sådant. Oproffsigt.

—————————————————————————–

DN Jerringpriset
DN Bengtsson gick på knock
AB Jerringkrossen – vann med redkordmarginal 
GP Jerringpriset till Bengtsson
SvD Jerringpriset gick till R-G Bengtsson

20 tankar kring ”Skäms Anrell

 1. Selma

  Det gör mig så oerhört förbannad och misstanken att denna nedlåtande syn på ridsporten finns där för att det är främst tjejer som utövar den i Sverige gör mig inte mindre förbannad. Ridsporten är om det inte ändrat sig nyligen den näst största idrotten i Sverige sett till antalet utövare. Ridsporten har väl dessutom en större internationell spridning än längdskidåkningen. Man vill ju inte förringa skidåkarna men nog är det mest en lokal angelägenhet för oss nordbor.

  Svara
 2. Freja

  Jag tänkte svara det Selma redan svarat… En ”tjejsport” ska ju inte en manlig journalist behöva ha någon kunskap om…. Det vore ju som att hålla på med pelargoner…..

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Selma och Freja: Tror ni att det är så illa? Att kvinnoförakt är grunden till det hela. Hemskt i så fall. Hemskt ändå, är det ju i vilket fall som helst. Jag trodde att vi hade kommit liiite längre.

   Svara
 3. Emmy

  Åååååh vad trött man blir! Jag är ”hästtjej” sedan unga år och Rolf-Göran var min idol redan för 15 år sedan. Han är dessutom otroligt trevlig och tog sig alltid tid att skriva autografer när folk frågade. Mycket värdig vinnare enligt mig, och pinsamt av Aftonbladet att låta sina journalister uttrycka sig så korkat!!!

  Svara
 4. Annelie

  Jag vet INGENTING om den sporten, men det där verkar helt sjukt. Säger som du, oproffsigt!
  Jo nu har jag bytt mall igen, vill ha det så kliniskt rent som möjligt och stora bilder. Man ska lätt se att det är ett företag det handlar om, inte en massa annat tjafs. På min andra gick det inte att ändra esseus.se till gemener och mitt företagsnamn ska skrivas med gemener! Och på menyn ser man snabbt vad det handlar om tycker jag. Synpunkter tages såklart emot det vet du, men den här mallen ger inte så många valmöjligheter.
  Jag har hållit noga koll på statistiken och har inte tappat några besök, tvärtom, jag har fått fler.

  Svara
 5. Gunnel

  Det är tyvärr alldeles för vanligt att folk uttalar sig om saker de inte har den blekaste aning om, men man tycker ju att nån ansvarig på tidningen borde ha varit vaken. Får inte heller ihop ekvationen med ånger och stolthet. Men jag jobbar ju inte på Aftonbladet. Kram

  Svara
 6. Karin

  Rolf-Göran Bengtsson är faktiskt den enda person här i landet som ens får antyda att hästen kunde ha fått ett hedersomnämnande också. Och det sade han ju för övrigt också i någon intervju. Besynnerligt oprofessionellt att bete sig som Anrell.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Inte en aning (är inte så värst ofta på sportsidorna) men det skulle väl passa honom! Han och Juholt kan ju bli bästisar.

   Trevlig helg!

   Svara
 7. murvelinas hörna

  Sportreportrarna är alltid förlåtna. Kan inget om någonting i den vägen, men vet och känner lite Anrell. Han gillar att retas. Det ger väl honom lire extra blod i ådrorna. Ingen chefred. på sporten kickar en Anrell.
  Själv har jag intervjuat Tony Rickardsson, en självupptagen kille, som jag i spalterna lät chavottera lite. hans gloria hamnade lite snett.
  Jag var nöjd, men hela länets sportgalna ringde och sa. Sparka ut den där människan…
  Ha, ha vad jag mådde.
  Och inte fick jag sparken. Chefen skrattade oc artikeln sparades på anslagstavlan…

  Svara
 8. Stattinskan

  Det är inte bara dåligt utan otroligt, ofantligt, jävligt barnsligt. Vilket trist liv han måste ha som ständigt och jämt hittar någon att racka ner på! Han måste ha varit taskigt vaggad den mannen!

  Svara
 9. Gun

  Otroligt dåligt, jag fattar det inte, blir så förbannad!
  Jag har svårt att tro att det har med att göra att det är en ”tjejsport”. Jag som uppfattat Anrell som en mjuk person. Han samlar pelargoner och skriver barnböcker.. Men jag kan ju ha fel förstås. Kanske inte ridsporten räknas riktigt som sport.

  Svara
 10. Yohanna i Las Palmas

  Ja det är så himla irriterande när folk skriver om saker som de inte har någon aning om. Det roliga är att de inte fattar att det lyser igenom. Det märks ju för tusan.

  Och jag håller med ovanstående skrivare, är inte han känns för att retas och säja dumma saker?

  Hälsningar
  Yohanna

  Svara
 11. ergo sum

  Otroligt oproffig kommentar OCH – precis som du säger – oproffsigt att ens publicera det!! Skämmes!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.