”Ljust & Fräscht” bakom lösa jättepandor på stan

Du har kanske hört något rykte om att två extatiska jättepandor med rinnande nosar studsade omkring i Stockholms City igår kväll.

Vill bara berätta att det inte är någon fara – det var bara syrran och jag och vi hade dabbat oss en aning. Vi hade nämligen sminkat oss innan vi gick och såg ”Ljust & Fräscht” på Cirkus. Dumt. Mycket dumt. Vi kunde åtminstone ha använt vattenfast mascara, om vi hade haft någon.

Men inte trodde vi att vi skulle skratta något så hejdlöst! Tårarna rann i svarta åar och magen värkte, jag visste ibland inte vad jag skulle göra med mig eller av mig. Helst ville jag slänga mig ner på golvet och krypa ihop för att hejda kramperna i magen. Har du varit på Cirkus på Djurgården? Då vet du att det inte finns plats att slänga sig ner mellan bänkraderna, inte ens om man är mycket småväxt. Där finns det knappt plats för ett par 37:or.

                      Pressbild, foto Carl-Johan Paulin
 

Kvinnan på raden framför (låter lite som en filmtitel av Almodovar, eller heter han Aldomovar? Vissa saker lär jag mig aldrig.) hade inte en bråkdel som roligt som syrran och jag. Hon var fullt upptagen med att messa, jobbmess. Antagligen träffade Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts ord henne hårt. Donk! Rätt i pannan. Hon är nog en av dem som har renoverat och renoverat och minimaliserat och tagit bort alla gardiner och glatt sagt till alla vänner ”vi blåste ut rubbet” men ändå inte fått ett bättre sexliv. Inte heller har hon blivit unik och barnen har inte börjat skutta runt med idel soliga leenden på läpparna. Nej – och nu måste hon och maken jobba ännu mer för att ha råd med de danska designfåtöljerna i betong och cement som man inte kan sitta i.

Visst finns det ett allvar bakom allt det otroligt pricksäkra i showen. Vi trendkänsliga svenskar som ängsligt inreder och renoverar. Jag tror att vi som växte upp på 70-talet har störst behållning av showen. Vi kan ju se framför oss vad de pratar om. Även alla vi som har varit på kickoffer där någon kanotist som vi aldrig har hört talas om som vann något 1986, stod och vevade med en trasig paddel och lärde oss att se utmaningarna i vitögat.

Det finns många många guldkorn i ”Ljust & Fräscht”. Om du har möjlighet – gå och se den.

Osminkad och med massor av pappersnäsdukar i fickan.

18 tankar kring ””Ljust & Fräscht” bakom lösa jättepandor på stan

 1. Helen

  Ha ha, skojiga du. Nix det ryktet har inte nått Skåne!
  Och inte är de flyttbara heller. Stolarna.

  Det var inte så att du smygfilmade eller spelade in…

  Kramkram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Nej du. Inga lagöverträdelser här inte. Och skulle jag ha gjort det hade det bara blivit blurr och sudd pga av skrattparoxysmer. 🙂

   Svara
 2. sladdertackan

  Ett bra tips, jag ska säga till syrran som bor i Stockholm.

  Svar ang Karin Alfredssons bok:
  Boken utspelar ju sig parallellt både i Pakistan och i Dubai, därav blir det ju lite hoppande fram och tillbaka. Jag förstår inte vad du menar med att den lämnade en massa lösa trådar? Så upplevde inte jag den.

  Svara
 3. Annelie

  Just det, vissa saker lär man sig aldrig! Som att stava till vår jämställdhetsminister tex. Men nu vet jag, det stavas Nyamko Sabuni. Men när jag la in bilderna snubblade jag på alla bokstäver så jag sket i att presentera dom, hahahahaha!
  Och den andra långa ståtliga saken kommer jag inte på namnet på hur jag än försöker!
  Jag får bara Elisabet i huvudet sen blir det liksom inte mer! Vad heter hon? Hjälp!
  Gillar också kappan, och håller med, sandaler!? Big NoNo!
  Lena Endré var otroligt vacker i verkligheten, mycket mindre och spädare än jag trodde.
  Och det där på Cirkus, det låter ju otroligt lockande!

  Svara
   1. Krönikören Inläggsförfattare

    Tack för den infon, det var snällt. Det ska jag meddela Fialia.

    Svara
 4. Ann-Mari

  😀 Härligt att bli så till den grad grundroad! Jag hade velat se denna show, men Stockholm är lite långt borta…(för mig alltså)
  kram,
  Ann-Mari

  Svara
 5. Yohanna i Las Palmas

  Nu blev jag ju sugen att se på den. Jag är inte så förtjust i just dessa killar, men om du skrattade SÅ mycket så kanske man skulle göra ett undantag.

  Hälsningar
  Yohanna

  Svara
 6. Elise

  Åh Ja den är så träffsäker och ROLIG!
  Kan tänka mig att ni skrattade så sminket rann.
  Jag skrattade så jag fick en slags hicka.
  Pandor är jättegulliga så det var väl ingen fara.

  Kram.

  Svara
 7. Susanne P

  Jag bara ÄLSKAR dessa två herrar, eller ska man säga pojkar?!
  Deras humor är grova och pricksäkra. Med en stor beröring av sanning…
  Så härliga.
  Jag förstår att ni såg ut som pandor efter denna show.
  Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.