Vart tog sjubion vägen?

När jag var ung, eller yngre hehe, gick vi på sjubion. Ibland niobion. Sjubion och niobion var liksom begrepp. Om vi var riktigt biosugna och hade lite tur kunde man gå både på sjubion och niobion. Fast lite trött i rumpan blev man ju förstås.

Imorgon ska vi gå på bio. Vi gör det ibland, ett gäng grannar. Jag bokar och samordnar – många mejl blir det. Men tiderna är besvärliga. Den här gången hade vi 17.30, 18.00, 18.30, 20.10 att välja bland.

Men det låter inte så bra med ”Ska vi gå på artonochtrettiobion? Eller tycker ni att tjugoochtiobion passar bättre?” Tioöveråttabion låter inte bättre det.

Valfrihet och mångfald gör inte med automatik att livet blir enklare.

Vart tog sjubion vägen? undrar jag medan jag bokar platser på ”Crazy, stupid, love” på artonochtrettiobion.

 

13 tankar kring ”Vart tog sjubion vägen?

 1. Karin

  Det låter fånigt! Sjubion är mycket bättre.
  Jag tror att vi alltid såg på bio halvåtta här på vår klobbe i havet…bara på söndagarna kunde man se bio två gånger

  Karin

  Svara
 2. Freja

  Det beror väl delvis på att filmskaparna gått ifrån det som var näst intill standard när jag var liten: en film är en timma och 30 minuter lång… Minns att jag var på en film är det var paus, PAUS!, mitt i med möjlighet att gå ut och fylla på med popcorn och dricka…

  Svara
 3. Ann-Mari

  hahaha…för mig är begreppet sju- och niobio nytt, så när jag läste din rubrik trodde jag att jag snubblat på ett ord jag aldrig hört förut ”sjubion”…
  trodde först att det var ett finare ord för ”sjubb”, som mårdhund kallas för i södra Finland 😀

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Haha! Här blir det ingen sjubbpäls! Inte sjubion heller 😉

   Svara
 4. Helen

  Å fembion, matiné föreställning på lördag och söndag.

  Trodde att det nya skulle vara ute…måste kolla!

  Kramkram och gomorron!

  Svara
 5. murvlan

  Jag gillar biotider hela dagen, vilket innebär att när jag befinner mig i Sthlm:s centrum kan jag slinka in omedelstvärt om jag gillar en film….
  Men smaken är som baken, delad.

  Svara
 6. Yohanna i Las Palmas

  Ja vart tog bion överhuvud taget vägen. Sedan det blev så dyrt att gå på bio så ser vi nästa bara på film här hemma. Fast jag ska ta med mig sonen i helgen och gå på bio. Han har aldrig varit på nån, så ofta går vi 😉

  Hälsningar
  Yohanna

  Svara
 7. Diana

  Niobion var häftig att gå på. Och nattbion sedan…. sååå cooolt bah. Fast sjubion gick man ju på oftast 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.