Obesvarad kärlek och ministergrodor

De flesta av oss vet nog hur det känns när föremålet för vår ömma eller heta, välj själv det som passar, är ovetande. Eller helt enkelt ointresserat. Den bitterljuva obesvarade kärleken, som man kan tråna efter, drömma om, tänka på i timmar. Jag kommer ihåg hur det var, hur ont det kunde göra, det flammade och pirrade och gick från rosa luddmoln till nattsvart på en sekund. Ack och ve.

Jag är föremålet för en sådan låga. Inte intensiv, inte uppvaktande utan mera uppdykande när jag minst anar det. Klofs. Det är inte kul. Det kan vara när jag gräver i rabatten så huxflux, en stilla flirtning från gropen, på kvällen när jag är ute så blir jag ibland överrumplad, när vi spelade kubb var det en som till och med tog min ena fot i besittning och försökte klamra sig fast.

Vad gör en del inte för kärleks skull? 

Som du förstår är kärleken inte det allra lilla minsta besvarad. Mera besvärande. Lite äcklad. Och inte har jag har dåligt samvete för det inte.

Nej, grodor och paddor får gärna finnas men helst inte så nära mig. Jag gillar dem inte. Ormar gillar dem.

En annan som måste älska grodor är Carlgren – han som tror att när man är miljöminister så ska man vara emot miljön – eftersom de kommer uthoppande ur hans mun i en som det verkar aldrig sinande ström, menar jag. Nu senast om vargfrågan igen, när han säger att skyddsjakt ska bedrivas som licensjakt och dessutom kallar det hela en ”kringmanöver”. Tydligen är han helt ingrodad eftersom han tror att både EU-kommissionen och vi ska gå på det där.

Är alla hans tabbar en önskan att bli tvungen att avgå så att han kan njuta av fallskärmen?

”Små grodorna, små grodorna är lustiga att se…” men nej, jag har ingen som helst lust att tralla när vi pratar om dessa inte speciellt lustiga grodor. 

Här finns mer att läsa:
DN Ingen vargjakt i vinter
DN Grodor, varg och val
DN EU trappar upp vargkritik
SvD Slopad jakt nederlag för ministern

11 tankar kring ”Obesvarad kärlek och ministergrodor

 1. Diana

  Jag höll på att kissa på mig igår när jag hittade en groda/padda (hur ser man skillnad) bakom en sten. Är inte rädd för dem men hade inte förväntat mig det. 🙂

  Svara
 2. murvelinas hörna

  Från rosa till luddmoln med taggar…
  Här pågår fortfarande ett datorstrul , med föråldrad sökmotor som döljer fältet för manövrering på bloggen. Har fått gå över från firefox till safari, försöker lägga om alla bloggadresser, jobbigt.
  Och tala inte om Carlgren, mår illa av alla hans grodor som tydigen hoppar likadant – som han vickar på huvudet,,,

  Svara
 3. Helen

  Ja, man kan ju undra. För ett tag sedan klagade han på att meterologerna har för mycket fel i sina prognoser och det måste rättas till….

  Tack!

  Handlade Hästmagazinet idag och det var en mkt bra artikel!

  Kram

  Svara
 4. Susanne P

  Nja, grodor och diverse kräldjur kan jag inte med. De liksom kommer från ingenstans och är bara där! Och lite slemmiga är de också…
  Kram & hoppas att du haft en bra måndag!

  Svara
 5. Mia systeryster

  Haha, då skulle du sett när mina barn samlade 100 tals grodyngel, som snart blev grodor (i vår dåvarande damm) Jag vågade inte klippa gräset på bra länge;)

  Svara
 6. Ann-Mari

  Grodor är ok, bara de inte hoppar – eller jo, hur gräsligt det än är så är det bra att grodorna hoppar ur munnen på er miljöminister, så att de avslöjar honom för den han är…

  Svara
 7. Sand mellan tårna

  Sv: Ja visst är det äckligt. Fattar inte hur korkade vissa människor är. Tänker inte alls. Har mailat bilderna till komunen. Får se om det ger något. Dom har blivit super hårda här på sånt och det ger dryga böter så förhoppningsvis åker dom dit.

  Svara
 8. fialia

  Ja inte behöver han oroa sig för ”grodor” när det finns fallskärmar.
  För övrigt har jag inget emot grodor eller paddor.
  ha de Fia

  Svara
 9. Freja

  Jag gillar grodor, fast inte massor samtidigt. Som ung kysste jag grodor (bokstavligen), men ingen blev prins. Kan ju ha berott på att jag inte är en prinsessa….

  Och jag hörde oxå Carlgrens skyddsjaktsresonemang. Om det inte vore så idiotiskt skulle det varit komiskt….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.