Lyllo oss morgontrötta

I morse väcktes jag av:

– Det är väl då själva fan att man ska vara så trött på mornarna! Ska man behöva gå och lägga sig klockan åtta för att vakna pigg?!

Tonfallet var grinigare än grinigast och det fortsatte med stön, irritation, tonfall så skarpt att risk för att skära sig fanns.

Kvar i sängen låg jag, som alltid morgontrött. Jag kan knappt minnas det lilla fåtal gånger jag vaknat och varit pigg – men jag är rätt säker på att det har hänt någon gång. Jag vände mig i sängen, buffade täcket omkring mig och tänkte:

Vilken tur vi morgontrötta faktiskt har. Vi behöver inte bli sura när vi vaknar trötta, eftersom vi alltid gör det.

Och skulle vi händelsevis vakna pigga någon dag så är det ju bara en bonus.

26 tankar kring ”Lyllo oss morgontrötta

  1. Susanne P

    Jag tror aldrig att jag vaknat utsövd eller pigg någon morgon. Och speciellt inte på en måndag!
    Kram jag önskar dej en underbar fredagkväll.

    Svara
  2. PeterL

    För mig var morgontrötthet åldersrelaterat, på senare år har jag blivit mer kvällstrött och mindre morgontrött. Som ännu morgontrött varelse skall du ta detta som ett bevis på din fräscha ungdomlighet.

    Tilläggas bör dock att trots att jag nu för tiden vaknar lättare har detta att klä på sig, gå ut, åka till jobbet och andra morgonmåsten inte blivit ett dugg roligare.

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Ytterligare en bonus för oss morgontrötta – vi är unga!

      Svara
  3. Annelie

    Det är precis därför jag jobbar natt, man behöver ingen väckarklocka!
    Man sover tills man sovit färdigt helt enkelt!

    Svara
  4. Gun

    Jag är extremt morgontrött. Mumannen sätter sig upp jättepigg när klockan ringer på morgonen, eller så vaknar han före och åker frivilligt tidigare än nödvändigt till jobbet. Han klagar på att han är så kvällstrött, men hellre det tycker jag. Mycket värre att varje morgon behöva tvinga sig upp ur sängen när man är så trött att man bara vill dö!

    Svara
  5. Britt

    Jag vill också skrika varje morgon när klockan ringer…men tänker på de stackars grannarna som varit tvugna att höra mig snooza i en halvtimme innan jag orkat kliva upp. Värst är det när klockan ringer 04.30…jag förmodar att grannarna håller med mig 😀

    Svara
  6. Helen

    Skönt att läsa att det inte bara är jag…
    Det värsta är att den där behövliga REM sömne aldrig innfinner sig för kl 06, sen så somnar man och drömmer och har j-ligt svårt att vakna till!

    Ha ha, sur, surare än sur den första timmen och nu är jag också sur, förtog mig nog med den avancerade twist övningen igår för nu är ryggen sursur!

    Nu ska jag ut och natta hästarna!
    Å när kommer du på husmorssemestern, för Barcelóna blir det väl inte?!

    Kan kolla när G är borta flera dagar i följd…

    Kramkram

    Svara
  7. Stattinskan

    Det är sällan jag vaknar sur och trött. Jag behöver bara fem minuter så är jag piggare än piggast. Jag älskar verkligen morgonen … fast kanske inte när dagen startar vid 4 :-S
    God FÖRmiddag

    Svara
  8. karina siv ethel

    Åh vad jag gillar ditt inlägg..
    Känner mig igen….åh så den kommentaren…”så länge man är morgontrött är man ung,typ, det lade jag på minnet..Jag är otroligt morgontrött..
    Vaknar lite framåt kvällen…sov gott!!

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Åh tack, sa Krönikören lite blygt. Det var roligt att läsa.

      Svara
  9. Husfrun

    Hur GÖR man för att vakna pigg? Jag menar, man piggnar ju till efter ett tag (efter kaffet) men att vakna pigg övergår mitt förstånd.

    Svara
  10. Sand mellan tårna

    Haha ja vilken tur ni har. Jag är en ganska morgonpigg person, iaf efter kl 7 🙂
    Sv: Nä, det är inte ofta de har rätt vad gäller väder. Dock kan man ju tycka dom har ett enklare jobb här…jag menar…sol sol sol, varmt varmt varmt större delen av året;)

    Svara
  11. Mormor

    Jag är också såååå morgontrött – tror aldrig jag någonsin vaknat pigg …!/Mormor

    Svara
  12. Freja

    Här är det mannen som är morgontrött, ett under att han klev upp med mig kl 800 för att måla hus… Fast jag var ute och började måla 830, han var redo att börja först en timme senare…
    Sv: Nej, det är inte så kul med kattklor i sängen, men det är i sängen de är som mest lätthanterliga för att klippa klor… Gäller att ha koll på alla klippta klotopparna så att de hamnar i soporna och inte i sängen….

    Svara
  13. fialia

    har ju turen att lägga mitt schema som jag vill, jobbar jag dagtid ngngång börjar jag inte före elva. Underbart!
    ha de Fia

    Svara
  14. carina

    Jag har en konstig relation till morgonen. Jag är ALLTID trött när jag vaknar, vilket är tidigt. Men jag kan heller inte somna om så jag går upp.

    Svara
  15. Diana

    Jag jobbar nätter och behöver alltså extremt sällan gå upp på morgonen utan kan i lugn och ro vakna av mig själv. Gött! 🙂

    Svara
  16. Ingabritt

    Vilken trevlig blogg du har – här finns mycket att läsa, ser jag! Hälsningar från en (nästan alltid) morgonpigg bloggare i Grekland. Däremot gillar jag att sova middag en stund…

    Svara
  17. Diana

    Sant sant. Fast jag är lika trött om jag släpar mig upp runt tolvsnåret också. Tur att man är så himla käck och positiv i alla fall 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.