Dumpa ungarna!

Ett stycke sarkastisk text

Igår var en kompis och jag på bio med våra avkommor plus kompis och jag fick en alldeles lysande idé! Ja, inte själv alltså men tur att andra är så påhittiga och fixar till lysande lösningar på barnproblemet som vi andra kan ta efter. Med barnproblemet menar jag att vi har dem. Barnen. Och behöver göra oss av med dem ibland.

Det var ganska tomt på bion men bredvid mig satt två stycken föräldrabefriade mindre barn, gissningsvis runt fyra och sex år. De små gossarna hade förvisso ingen vuxen i närheten men var istället utrustade med varsin stor läsk, varsitt kilo smågodis och en gigantisk bytta popcorn – vuxensubstitut som alltid fungerar.

Fruntimret bredvid gossarna kom, lite småchockat så där ”det är inte sant, väl?”, fram till att de små barnen inte hade någon att ty sig till och kände sig likt Prussiluskan lite upprörd å deras vägnar. Hon klättrade över alla små ben med vidhängande fötter som sticker rakt ut från stolsitsen när benen är så korta och fram till kompisen. Efter ett kort överläggande gick hon och gjorde dörrvakten (kallas biljettrivare för dörrvakter?) uppmärksam på vad som var fallet.

”Ja, här dumpar dom sina ungar jämt!” var den käcka responsen.

”Eh? Va? Får dom det då?” Fruntimret hade inte alls tänkt sig det svaret och hade lite svårt att hänga med.

”Vadå får? Vad ska vi göra åt det, menar du?” Nu var tonfallet lite kärvare.

”Nja, filmen är ju från 7 år så jag trodde att de inte fick se filmen själva”, svarade fruntimret.

”Det har jag inte tänkt på, det förståååås, det har du ju rätt i”, sa biljettrivaren och rev sig på den rakade skallen och återgick till att försöka flirta brallorna av tjejen i kassan.

Fruntimret klättrade över hela sällskapet igen och satte sig. Bredvid sexåringen. Som efter ett tag upptäckte att han hade en vuxen bredvid sig som han kunde köra sitt lilla vassa pekfinger i och fråga saker. Men trevligt och artigt. Kanske tyckte han att det var uppiggande att få svar, så pass trevligt att han liksom blev triggad att ställa flera frågor. Mindre trevligt tyckte fruntimret att det var att allt som han hittade i sin näsa och allt gelegodis som fastnade mellan hans små tänder petades ut och smetades av på ryggstödet framför. Men men, nu ska vi vara positiva: det har nog torkat om två-tre föreställningar.

De föräldrabefriade flickorna som satt på raden bakom fruntimret tyckte det var behändigt (alla vet ju hur skönt det är att slippa kissa på sig) att någon kunde tala om för dem var toaletten fanns. Och sedan glatt klättra över alla för att hjälpa dem att öppna den tunga dörren. Och sen klättra över alla 28-33-fötter ytterligare en gång, landa – lite tyngre denna gång – i sätet och genast få ett stick mellan revbenen följt av:

”Är den slut nu?”

Gårdagen lärde mig alltså hur jag kan göra när jag vill ha två timmar BF.

Och att jag alltid ska sitta på en ytterplats.

————————————————————————————

15 tankar kring ”Dumpa ungarna!

 1. carina

  Härligt skrivet, men gör man så? Lämpar av kidsen och går för att shoppa liksom? Skulle tyvärr inte funka i så många andra länder, i allt från regler till ren rädsla att de ska råka illa ut,bli kidnappade osv. Nej,man behöver inte vara rik för att få ungarna kidnappade. Här kidnappas t.ex blonda eller grön/blåögda barn och ungdomar eftersom de kan säljas alt. användas som producenter till blivande små ljudhuvuden som kan säljas…

  Svara
 2. Gun

  Hahaha, bra skrivet! Och en sån bra idé, nästa gång får nåt annat fruntimmer ta hand om dina kissnödiga snoriga ungar då? (Helt otroligt konstigt, GÖR folk verkligen så??? Sjukt..)

  Svara
 3. PeterL

  Det finns uppenbarligen föräldrar som skulle dumpas/lämnas ensamma för att begripa vad som kan hända.
  Varför inte lämna dom ensamma på det ”exotiska” charterresmålet utan reseledare, lämna dom utan telefonsupport när datorn ”dummar sig” eller liknande.
  Eller så dumpar man dom bara som föräldrar helt enkelt och ersätter dom med vårdnadshavare som tycker att en bra relation med sina barn kan vara värt att sitta sig igenom en film som barnen vill se.

  Svara
 4. Millan

  Jo. Challe lever men knappt. Han lyckades få fortkörningsböter idag klantskallen. Billigt. Fast jag ska nog inte säga nåt…. för inte såg jag de där fortkörningskamerorna jag vet finns på vägen till hundutställningen häromdan när jag var sen. Kan bli fler böter. Men det är då fan hans fel det med.

  Svara
 5. Freja

  Vilken hönsmamma jag känner mig nu som tycker det är svårt att låta ungarna gå själv på Bio nu när de är 11 och 12….
  Sv: Det händer även här, rekordet är när jag på 15 minuter, samtidigt som jag tog mig från jobbet till ungarnas teaterskola, skulle fixa ihop en luciautstyrsel…. Då var det Visakortet inte symaskinen som fick jobba…. Och då hade jag redan veckan innan, vis från tidigare teaterföreställningar, frågat om det var nått särskilt de skulle ha med sig….

  Svara
 6. Stattinskan

  Jahapp, jag är väl som kärringen mot strömmen här för jag tror nämligen att barn växer när de får göra saker på egen hand … känner sig stora (dock inte hur små som helst). Dottern var nio när hon själv flög till mormor och morfar i Norrland – jag tror hon växte 5 centimeter medan vi väntade på flygplatsen 🙂
  Gomorron 😀

  Svara
 7. Helen

  Underbart skrivet!

  Man undrar ju om det var en barnvakt eller om det var målsman som dumpat?!

  gomorron!

  Kramkram

  Svara
 8. Helen

  Varsego……det var så lite men väl värd!

  Ja, då mailadresss ändrad och den fungerar nödhjälpligt i ca 40 min sen så slocknar den.
  Har rensat fläkten från utsidaqn och sen skruvade jag bort alla skruvar på baksidan för att försöka bända bort höljet, men jag gav upp.
  Måste ju ha en fungerande, men den blir het som en spis så det måste vara nåt med fläkten!
  Så det blir korta stunder vid datorn…….

  Hoppas att dagen varit bra och någon annan var simskoleansvarig!

  Kramar

  Svara
 9. Ama de casa

  Sen finns det som som aldrig kunde få barn och som avundas hela den härliga historien.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.