Reportage: Charlotte Perrelli

Ett av de allra första reportage jag skrev var om Charlotte Perrelli. Jag hade nöjet att intervjua henne i höstas för ett reportage i en lokal tidning. Här är det:

—————————————————————————————

Stark kvinna i lyxförpackning

Högaktuella Djursholmsbon Charlotte Perrelli är inte bara artist – hon är mamma också. Främst mamma.

Passar det att ta med sig kanelbullar när man ska träffa Charlotte Perrelli på kanelbullens dag? Efter moget övervägande skippar jag det. En som precis har gett ut en bok om träning och lanserat sin egen kosttillskottsserie sitter nog inte och mumsar på kanelbullar en vanlig förmiddag.


Foto: Janne Danielsson

 

Charlotte Perrelli kommer gående i korridoren på kontoret hos sin manager. Vardagsklädd i grå jeans med en grå kofta över en vit top med något glittrigt på, liksom smyger hon fram – smidigt och kattlikt, på det där sättet som de människor gör som har total kontroll över alla sina muskler. Vi slår oss ner i besöksgruppen på kontoret, det är ganska tyst och lugnt, bara bruset från E 18 hörs som ett bakgrundssurr.

Charlotte berättar att för sex år sedan när hon och dåvarande maken började leta hus var det området som var det avgörande, inte bara huset. Stor tomt, nära till bra dagis, skolor, affärer och city var sånt som spelade stor roll. Till slut fastnade de för ett stort gammalt hus i Djursholm.
– Jag vill helst ha ett stenhus, men det blev ett trähus, säger Charlotte.
Men hon är ändå mycket nöjd med valet.
– Det har blivit bättre än jag trodde, faktiskt helt fantastiskt. Det är nära till allt, dagis, skolor, havet, stan, till kontoret här i Inverness. Jag trivs extremt bra, utbrister hon på skön småländska med ett brett, vitt leende.

Trots det kan tankarna komma ibland att det vore skönt med en lägenhet. Slippa snöskottning, räfsa löv, rensa ogräs, fixa med nödvändiga renoveringar som ju alltid är aktuella när man bor i ett gammalt hus.
– Som i vintras när snö och is blockerade min uppfart och jag stod där och hackade med en usel plastspade som bara vek sig. Men då är det skönt att ha hjälpsamma grannar som kom med hackor och spett och hjälpte mig. Därmed inte nödvändigt att man måste umgås och fika hemma hos varandra.

– Det är mycket pyssel med att bo i hus. Man har faktiskt bara två händer! säger Charlotte och viftar med två vackert manikyrerade sådana, men som tål att få lite skit på sig. Och då är det lite knepigt att till exempel bära in utemöblerna själv.
Men Charlotte har inte tummen mitt i näven utan klarar sig själv.

Nej, familjen Perrelli kommer inte att flytta ifrån villan i Djursholm. Det är barnens livskvalitet som styr och här har de allt de behöver. Huset är dessutom tillräckligt stort om familjen någon gång skulle bli större, men ändå inte för stort för att bo själv i när sönerna har flyttat hemifrån.

I Danderyd finns också sönernas olika fritidsaktiviteter och träningar. För precis som så många andra föräldrar tillbringar Charlotte en stor del av kvällarna med att skjutsa både Angelo och Alessio till fotbollsträning, hockeyträning och musikskola, precis som vilken förälder som helst.

Charlotte tränar själv vanligtvis ungefär fyra gånger i veckan, två på gym och två hemma. Ett bra gym saknas dock i Danderyd, det får bli i grannkommunen Täby.
– Men elljusspåret i Djursholm är toppen! Det har en riktig terrängkänsla, där sprang jag en hel del i somras.
Ett annat av Charlottes favoritställen är Ekudden. Det är vackert och serverar bra mat och fika.

– Mycket i livet handlar om de val man gör, säger Charlotte.
Ett val som hon har gjort, det är att ha en arbetsrutin. Därför åker hon till kontoret i princip varje dag när hon inte har plåtning, gig, signering eller något liknande. Till exempel har hon och hennes personlige tränare Jesper Björck suttit på kontoret ofta, ofta under det år som det tog dem att skriva träningsboken ”Kan jag – Kan du”. Boken blev snabbt en försäljningssuccé vilket Charlotte tror handlar om trovärdigheten.
– Det är mera trovärdigt att få råd av en som faktiskt aldrig har tränat tidigare, än av någon som har varit elitidrottare i hela sitt liv.

Tidigt i sin karriär bestämde sig Charlotte för att försöka vara en schyst person.
– Inga divalater, det ligger inte för mig, säger hon och skakar bestämt på huvudet. Det finns ingen anledning att inte hjälpa till när man kan.
Det kan handla om välgörenhet lika väl som att till exempel länka till bra produkter på bloggen. Fast visst är det är svårt ibland när bara det att ta hamburgare någonstans med barnen utvecklas till autograf- och fotograferingsstund.
– Fast nu börjar Angelo tröttna på folk och kan fräsa ifrån! Ni stör visst! säger han till dem som kommer fram och säger att de inte vill störa, men…, berättar Charlotte skrattande.

Shopping är något som Charlotte gillar och gör en hel del. Det är inte bara kläder och skor, utan förstås saker till barnen och heminredningsprylar och blommor. Jag frågar om det är någon speciell butik hon gärna skulle se i Mörby Centrum och svaret kommer blixtsnabbt:
– Zara! De har både snygga och prisvärda kläder. Och Timberland för deras barnskor har hög kvalitet som passar aktiva barn.

– Hur är du som person? undrar jag.
– Jag är först och främst mamma. Mina barn kommer alltid först. Folk tror nog att jag kanske är ute och festar och så men jag är faktiskt hellre hemma. Och bakar! Men jag brinner också för mitt jobb som jag älskar. Jag ger alltid ger 110 procent i allt som jag går in i. Målmedveten, det kan man säga att jag är.

Och ja, det håller jag verkligen med om. En ensamstående mamma som styr upp allt vad det innebär och ansvarar för hus och hem plus sköter sitt yrke som artist – då är man både målmedveten och stark. Stark i flera bemärkelser.

 

Fakta om Charlotte Perrelli
Familj: Sönerna Angelo 6 år och Alessio 5 år
Bor: Djursholm i 100-årig trävilla
Yrke: Artist
Fritidsintressen: Träna, baka, inredning
Favoritparfym: Tom Fords ”White suede”
Favoritgodis: Allt surt och choklad med nötter i

Så här ser en vanlig dag ut för Charlotte:
6.30 väckarklockan ringer
Fixa frukost och lunchmatsäck till dagis
8.00 ca lämna barnen
Arbetstid med möten, planering, intervjuer, plåtningar etc
15.00 hämta barnen
Eftermiddagen är vikt åt barnen
Sen börjar snurren med alla aktiviteter som ska köras till och middag lagas
Läsa saga innan nattningen
Egen träning när barnen sover
Tvätt, disk, städning…
22.30 lampan släcks

—————————————————————————————–

13 tankar kring ”Reportage: Charlotte Perrelli

 1. Britt

  Jag har hört så mycket skvaller om henne så om hälften vore sant vore det ändå kul.

  Tydligen fick hon inte fick heta Ingrosso (som om det vore något att sträva efter)för att hon varit otrogen mot Nicola med E-type (alltid denne E-type)

  En av Herreybröderna stalkade henne och fick order om att hålla sig borta från henne….och då gick det ju inte att ha med båda i Diggiloo-turnén.

  Allt enligt de välinformerade frisörerna…

  Svara
 2. Stattinskan

  Bra reportage! Jag har aldrig varit någon sm haft ”idoler”, men jag tycker att det är sunt och ”vackert” när kända människor visar sig vara alldeles helt vanliga 🙂

  Svara
 3. Gunnel

  Kul att för en gångs skull läsa ett reportage där man tror på att den intervjuade verkligen har sagt det som skrivs. Många tidningsintervjuer inger samma förtroende som en skvallerkärring…alltså inget alls.

  Svara
 4. Ama de casa

  Ett bra reportage, men jag trodde nog att bullarna skulle dyka upp till slut…
  🙂

  Svara
 5. Susanne P

  Ganska imponerande liv hon lever men; skulle hon bott här i norrland så skulle inte det behövas något gym på vintrarna. Här skottar vi snö från nov-april nästintill varje dag! (nåja…nu överdrev jag kanske liiiite men nästan varje dag då..)
  Jag gillar henne och reportaget var väldigt bra!

  Sv.jag har inte bestämt VILKEN som blir kvar. Det kan jag inte avgöra än! Det ändrar sig från dag till dag men när de är ca.5 veckor brukar det ha landat i hjärtat!
  Kram till dej

  Svara
 6. Annelie Esséus

  Jag gillar också henne. Hon är målmedveten och stark. Och så är hon ju från Hovmantorp också, precis som jag!
  Och nåt skvaller om henne har jag faktiskt inte hört innan, men här kom det en hel del, hoppsan då!
  Att frisörer skulle vara välinformerade kan jag hålla med om, men frågan är vem som informerar dem, en massa skvallertanter förstås!*gapskratt*
  Mamman på de små fjunungarna är alldels framför dem, men henne klippte jag bort, vem vill se en gammal kärring på bild, när det finns sån skönheter bakom?

  Svara
 7. ansepanse

  vad spännande att få intervjua folk, sedan tror jag i och för sig att det inte spelar någon roll om personen ifråga är kändis eller en helt vanlig svensson
  fint reportage
  kramar

  Svara
 8. Svorskan

  Vad trevligt det var att läsa detta! Jag gillar henne, men läser aldrig veckotidningar etc, så jag har aldrig ”mött” henne som här.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.