Sensuell kvällskurs. Moi?

Det kom ett mejl med en inbjudan till en ”kväll inom beröring och närhet” på yogacentret där jag har gått. Nyfiken läste jag vidare:

Välkommen till en kväll inom sensuell beröring och tantriskt lugn. En avkoppling från vardagen och ett tillfälle att komma lite närmare sig själv. Vi möter oss själva, varandra och det som finns under ytan, bortom alla fasader. Vad vet dina händer om hur du och andras kroppar vill bli berörda?”

När jag hade läst så långt visste jag inte om jag skulle börja rodna eller om jag bara var larvig. Hur tänkte dom, skulle mina händer… på mig eller… på de andra? Bäst att läsa vidare:

Hur mycket vågar du njuta och hur närvarande vågar du vara? En kväll med tantrisk fokus, yogiskt lugn och kärleksfull atmosfär.”

Ähum. Tolkningarna blev många, kan jag säga, tills jag beslutade mig för att jag nog läste in något i texten som inte alls var menat, det var antagligen bara en lite mjukare yoga. Typ.

Sen kom lite fakta om tid och plats. Hoppsan. Fyra timmar! Aha. Det skulle bli mat också.

Och till sist den lilla avslutande knorren: ”Workshopen är öppen för alla och du behöver inte ha en partner.”

Behöver inte ha en partner?! Eeeh. Tror minsann att jag rodnade en aning. Säkert är att jag aldrig kommer att betrakta yogamadrasserna och de förtäckta fönstrena på samma sätt efter detta.

30 tankar kring ”Sensuell kvällskurs. Moi?

 1. Helen

  Fniss…….det var en ny sorts kontaktannons! Vilken dating portal??

  Raring……jag får vara glad över att jag kan stava till lungt el är det lugnt
  ?
  Nattikram

  Svara
 2. Annelie

  Ojdå, det kunde blivit riktigt spännande det där!
  Fast jag skulle nog också rodnat, kommer också ha svårt att hålla mig nästa gång någon talar varmt om yoga…..

  Svara
 3. Stattinskan

  AHA!!!, en lönnbordell 😉
  Jag har så snäv integritet så något sådant skulle jag inte nappa på … inte ens om det var GRATIS MAT!!! ;-D

  Svara
 4. Ia

  Ja…lite nyfiken blir man ju allt….kan Du inte ta på Dig rollen som rapportör 😉

  Sv; Om man håller andan när man t.ex reser sig från soffan så blir det en störra muskelanspänning än om man andas ut. Ofta när man böjer sig ner för att plocka upp nåt från golvet stönar man gärna lite och det gör man för att man faktiskt håller andan. All muskelanspänning samlar kroppen på sig vilket inte är positivt i längden 😉 Men…det tar tid att förändra detta beteende har jag märkt…jag har lång väg kvar men bara att vara medveten är en bit på väg!!!

  Svara
 5. Ann-Mari

  🙂 låter ju intressant, men enbart som text. Kan inte föreställa mig att någon kan vara avslappnad och aktiv på en sådan kurs med främlingar! Jag var i bastun efter gymet förra veckan och en kvinna kom och satte sig bredvid mig. Märkte att jag genast tyckte att hon inkräktade på ”mitt revir”, för det fanns ju mycket plats i bastun…hon var bara pratsjuk 😉

  Svara
 6. PeterL

  Hoppsan, det där låter ju i alla fall spännande. Men utan att vara särskilt insatt i Yoga och indisk filosofi kan jag inte låta bri att undra om ”tantriskt lugn” inte är en oxymoron.

  Svar: Ja det blir väldigt långa debattinlägg i mina kommentarsfält ibland, värst är det när det handlar om kärnkraft och energipolitik och den här gången när jag för ovanlighetens skull släppte igenom en främlingsfientlig kommentar. Men detta misstag skall inte upprepas.

  Svara
 7. Hillevi

  Ooh.. Så spännande! Det måste du gå på, jag menar där har du ju ”gratis” blogginlägg för veckor framöver… 😉

  Sv. Tja, förmodligen därför att en normal människa inte skulle komma på tanken att trilla köttbullar med bandage… 😉

  Svara
 8. Ama de casa

  sv: Det är allt för bloggen, så är det bara 🙂
  Dom har tydligen en springmara här i Torrevieja, eller i alla fall en halv sån. Men den vet jag inte så mycket om… 😀

  Svara
 9. Ama de casa

  sv: Nu har jag meddelat Stattinskan. Ser att hon bara har blogger-kommentarer.
  Jag kan ju kommentera, för i samband med att jag bytte från metrobloggen när dom var dumma med mig så testade jag flera olika ställen innan jag valde WP. Dom finns ju kvar, så jag kan logga in.

  Svara
 10. Ama de casa

  sv: Nu meddelar Stattinskan:
  Kan du vara snäll och berätta för Krönikören att man inte kommer in på hennes sida – ”Internt serverfel” står det
  Från Skjut inte budbäraren ;-D

  (själv börjar jag känna mig som en medlare 😉 )

  Svara
 11. Freja

  Min första kommentar försvann i cyberrymden, nytt försök: ”Tantriskt lugn” och ”avkoppling” känns inte kompatibelt med att ”våga” det ena och det andra. Ska jag på nått som innebär att jag ska ”våga”, då får jag nog lite adrenalinpåslag och är långt ifrån ”lugn” och ”avkopplad”…. Men GÅÅÅÅ så du kan skriva reportage 😉
  Sv: Nja, efter att ha umgåtts med mig ett tag insåg nog mannen att det inte var en brud i vitt han egentligen drömde om 😉 Sen blev jag ändå en vit brud på mitt sätt. Vit sidenklänning, gles spetsväst i stället för slöja och brudbukett i form av tatuering….

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Men hu! Tänk vad ni begär av mig alla ni som tycker att jag ska gå?!

   Svara
 12. ewa pihl

  Hoppsan kerstin!! var är det purita o rena idag!! Jag som är spiritualist!! INTEsexist!! puh.. Det finns inget heligt nufört’in!! Kommer du till AmeliaBloggträff den 26:e så ses vi hemma förast!! Klart du komersom tillhör oss!! 0704284423 telnr.. vi hörs kanske innan- Annika var här idag. Vi sa vi måste ses snart!!

  Svara
 13. Helen

  Sv……….MERA MERA MERA superlativ!

  Tack raring!

  Nix ingen kontakt, men det visade sig att han hade flyttat till Tyskland och antagligen fick han inte inbjudan och blev sur för att han trodde att han inte blev bjuden å på den vägen är det!
  Ingen förlust, det var en av G:s..

  Sleep well dear!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.