Det är bra med research

Det vet jag ju, det vet väl alla. Men ibland svarar jag ja till saker för att jag tror att jag vet vad det handlar om, tillräckligt väl i alla fall. Det är inte alla gånger det blir så bra.

För några veckor sen kom det en förfrågan via mejl:

Den 7 maj 2011 är det kulturdag i Strängnäs. Ett antal författare skall presentera sina böcker och jag har fått frågan om medverkan av dem som medverkat i Debut i död. Det gäller således en liten stund på eftermiddagen lördagen den 7 maj 2011 i Strängnäs.”

Ja men, sånt är ju alltid kul, tänker jag och kommer ihåg hur det var på lanseringen i höstas när vi, några av medförfattarna, presenterade oss själva lite kort och sedan läste några sidor var ur våra noveller. Och så tänker jag att det blir ungefär samma här och svarar raskt ja ungefär tre sekunder efter att jag öppnat mejlet. Effektivitet är mitt mellannamn!

Igår ramlade det in ett nytt mejl om samma sak:

Du får tiden 14.40-15.00 på Bokias litteraturscen lördag 7 maj på Kultur 11.

Är det ok?”

Den där ”lilla stunden” har alltså vuxit till tjugo minuter. Det är en väldigt lång liten stund det. 

Jag har inget emot att prata inför en massa folk, det är inte det. Inte att det är en ganska lång stund heller. Men en lång stund om bara mig – det är nu det kör ihop sig. För trots att en av mina kompisar höll på att garva ihjäl sig när jag sa att jag är en försynt person, så har jag svårt att prata om mig själv i såna sammanhang. Det vore ju skillnad om jag har lyckats ge ut en massa böcker.

Jag kanske ska läsa någon krönika? Eller något ur ett av mina bokprojekt? Håhåjaja.

En dag kanske jag lär mig att kolla först och inte vara så impulsiv. Men å andra sidan jag tror att livet blir lite tråkigare då.


11 tankar kring ”Det är bra med research

 1. Camilla

  Man kan säga att du överraskar dig själv 🙂
  Livet blir ju lite roligare med små överraskningar 😉
  Kram på dig!

  Svara
 2. Britt

  Hoppsan! Så det kan gå. Inte ett läge jag skulle vilja vara i…men du kanske är van att det brukar bli så här och har lärt dig att ta dig ur det med bravur. Övning ger ju färdighet.

  Svara
 3. Freja

  Coolt! Det fixar du lätt!

  Jag har en kollega som alltid när vi ska göra något inte är det minsta intresserad av att planera. ”Det löser sig” är den respons jag får när jag vill planera. Om jag får honom att sitta med mig och planera så kommer vi fram till något ganska översiktligt och allt som oftast hände det att han ändrar allt i sista sekund, precis innan vi ska genomföra det. Men vet du vad? Det brukar ändå lösa sig och det brukar bli bra!

  Så: Det löser sig!

  Svara
 4. Fina Frun

  Det kommer du klara alldeles galant! Läs ett stycke ur en av dina noveller eller bok, prata om hur texten kom till, hur du jobbar, vart du skriver…
  Håller tummarna!
  Kram/Fina Frun

  Svara
 5. ewa pihl

  Waow, har inte fattat att du gett UT en bok.. Ja gillar personlighet. Så jag ber ödmjukast att få köpa en bok av trollp.. hupp.. Krönikören/skan när vi ses på lunch med Pokonis!!! va gla’jag blev att du tyckte om mina verk… Hela lägenhetaen är nu prydd med ofärdiga korseletter band o spetsar… Rallyhunken lämnade tavelramar i söndags.. han blev nog lite förblindad.. kysste mej som om vi aldrig brutit.. he-he-he…hojojojojoj. jag tog emot lite filstjärnecoolt, man är väl inte född i farstun heller … hi-hi-hi-hi…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.