Långa stenkast och röda prickar

Blek, hålögd och prickig kommer jag till jobbet. Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Varför det? undrar du. Jo, vi har haft sportlov.

Maken fick som vanligt för sig att han var 23 år igen och kastade sig utför den svåraste backen. Men han tycker att gipset blev fint efter att barnen dekorerat det. Väckarklockan ringde klockan 6 varje morgon – så roligt att få gå upp extra tidigt när man är ledig – för att vi skulle hinna till skidskolan. Stugan skulle ligga ett stenkast ifrån backen och tänk att jag är så imponerad över hur duktiga de är på att kasta sten här bland fjällen. Ett par, tre mil verkar de klara av hur lätt som helst. 

Första gången jag handlade i den lokala mataffären fick jag ett hejdlöst fnissanfall när jag skulle betala – så fånigt dyrt. Det gick över när jag insåg att det blir havregrynsgröt fram till nästa lön. Jag har tappat rösten efter att ha försökt överrösta diverse snömaskiner hela veckan. Men doktorn har försäkrat mig att de röda prickarna kommer att försvinna, det är bara en vanlig furureaktion.

Jag säger bara en sak: Hem ljuva hem.


Den här satiriska krönikan skrev jag för ett par år sedan, efter en vecka i Sälen.

23 tankar kring ”Långa stenkast och röda prickar

 1. Freja

  Nej, det är inte alltid så hälsosamt och stärkande i fjällen… Jag skickar iväg familjen på sportlov och så myser jag på själv hemma 😉

  Svara
 2. Snyggmormor

  Hehehe….inget sportlov hemma hos mig iallafall. Jag tog husmorssemester och hur skönt var inte det???

  Inga män och inga barn, det säger väl allt!!??

  Välkommen hem från din ledighet(?)

  Kram kram

  Svara
 3. Stattinskan

  Men? …. Va? Và? Ha maken bättrat på gipsstatistiken eller vad?
  Att mat är dyrt i de norra delerna visste jag (jag har ju föräldrarna kvar där), men å andra sidan är det ju hur billigt som helst att köpa sig ett hus ;-)Föräldrarna fick bara en fjärdedel fär sitt renoverade hus med stor och fin tomt mot vad jag fick för min mindre trea med balkong i Lund :-S
  Svar: VD:n eller VD:arna har nyligen vunnit entrepenörsskap för den yrkeskategori jag jobbade med tidigare – så det är kanske inte så konstigt att de vill ha mig i sin verksamhet. Men att man har fått trevligt mail från någon där man är ev arbetssökande hos, det har jag banne mig aldrig varit med om (hon var i och för sig inte skånska – och det kan ju vara en av orsakerna 😉
  Längtar så hem ibland – till goa, varma norrlänningar, skåningar kan vara ganska kaxiga, kyliga högljudda och allmänt jobbiga 😉

  Svara
 4. Stattinskan

  Svar: Glömde skriva ”välkommen hem” och förklara att det är gruvsamt att läsa IKAPP allt man missat när man slarvat med bloggen några dagar ;-D

  Svara
 5. ewa pihl

  Nästa gång ska jag fnissa när jag betalar i afären, för jag tyck JÄMT det är hutlöst dyrt!!he-he-he.. Det låter ändå som du har’t rätt bra..
  Prickarna.. hoppas dom inte kliar, det skulle ju va’för jäkl..t.. Nåväl, välkommen tillbaka i sörjan..Kram från Pihlan

  Svara
 6. Babs

  Så bra berättat men vilken fruktansvärd jobbig semester ni hade.
  Jag bor ju i en sommarstad och ja, här höjs priserna i butikerna när turisterna nalkas.
  Kram

  Svara
 7. Annelie

  De blå dockorna står i ett skyltfönster på NK! Häftiga tycker jag, gjorda av pärlor.
  Jo, jag kan tänka mig att det var skönt med en liten paus, man behöver det ibland.
  Just nu skulle jag också vilja ta en paus, en lååååååång paus, från denna förb-e vinter som aldrig tycks ta slut!

  Svara
 8. Ann-Mari

  😀 underhållande läsning, välkommen hem!
  ”man reser jorden runt för att leta efter det man önskar, så hittar man det när man kommer hem” 😉

  Svara
 9. Peterlarson

  Fniss-anfall är ett av livets underbaraste innehåll. Prickar är det kanske inte lika klart.
  Vad var det för prickar egentligen? Var det bara fräknar?

  Svara
 10. ansepanse

  och jag som trodde att det var den gångna veckans bravader 😀 det där med priserna i matvaruaffären känner jag igen, för två år sedan på sommaren åkte vi förbi stället där de hade O-ringen och var tvungna att handla lite, där kunde man hålla sig för skratt kan jag lova
  kramar

  Svara
 11. Annika

  He he he … Tänkte osökt på Sune, julkalendern eller ”vi hade i alla fall tur med vädret” .. pokonis A

  Svara
 12. Ulrika

  Hahahaha!! Hoppas att årets sportlov blev bättre! Fjällsemestrar kostar nästan lika mycket som en utlandsresa (fastän vi har köravstånd) och det är oftast en vild chansning rent vädermässigt…;D

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.