Bongoklubben blir förening

Bongoklubben växer och går vidare. Du som inte vet vad Bongo-klubben är kan uppdatera dig här och här.

Förslagen över vad Bongoklubben ska syssla med spänner över ett vitt och brett område (egentligen borde det stå svart och smalt) – allt från sörpla Bongsoppa, gå på vår egen pub eller skriva ner allt som man inte har gjort. Med tanke på att jag inte har tid att ta en veckas semester för att skriva ner allt jag inte har gjort (vore trist också att sänka Metrobloggens server innan alla har hunnit flytta, det kan vi göra sen) så skuttar vi raskt över det förslaget. Vad skönt det är att vara demokratiskt vald diktator och bara bestämma! Jag kan nästan förstå han krullet därborta som inte vill sluta bestämma.

Först och främst tycker jag att vi förtjänar ett rejält arvode. Så det är beslutat nu. Bongoklubben är alltså uppgraderad till en förening.

Sen tycker jag att vi gör en gjort-bort-sig-runda. Vi är ju ändå bongoisar och borde ha en uppsjö att ösa ur på den fronten. Jag börjar i morgon eller så och berättar om något uschligt tillfälle när jag saknade ett hål i marken, inte om den kamouflerade tysken, den har ni redan läst. Och så skickar jag vidare till nästa medlem. Är det okej, tycker ni? Äsch. Det är ju jag som bestämmer. Så får det bli.

Vi ses på vår pub i Jönköping om en kvart och delar ut arvodet. De som vill sörpla soppa får göra det, vill man sörpla något annat får man göra det. Det går också bra att bara sitta och stirra in i väggen och säga öööh.

Uppdaterad medlemsförteckning:


PS. I morse när Krusidullan och jag låg i myste i sängen, jag var inte helt vaken än, bästa starten på dagen, kom det plötsligt:

”Mamma, vad betyder ’Fuck you’?

Så där ja. Sen var jag klarvaken.


31 tankar kring ”Bongoklubben blir förening

 1. Znogge

  Jag tror vi är många som varken varit i Thailand eller New York!Sommarens resa kommer inte att ta mig dit heller…

  Ha en bra måndag!

  Svara
 2. Annelie

  Yeeeeeeeiiiiiiii! Nu jäklar gäller det att lubba till Jönköping om man ska hinna till pub… FINNS DET ÖVERHUVUDTAGET nån pub i Jönköping?
  Vad vet jag, jag är ju en Bongo!(Mowahahahahaha!)

  Svara
 3. ansepanse

  vad kul 😀 så nu har det blivit en riktig förening
  hahaha – vilken härlig katt du har, är det du som har lärt upp henne
  kramar

  Svara
 4. Helen

  Sorry att jag inte hann till Jönköping….kvasten var inte laddad efter helgen!

  Vilken härligt Bongogäng och vilket uppvaknande!
  Kramkram

  Svara
 5. Svorskan

  Oj, jag misstänker att det kommer utmaningar i den här föreningen som kan bli rätt svåra att leva upp till. Men jag är inte den som är den. 😀

  Svara
 6. Diana

  Säg för guds skull att det inte betyder något särskilt och är ett jättefint uttryck. Eller så är det bara mina som uppskattade värdet av fula ord. Kan vara så :/

  Svara
 7. Fru Gårman

  Meh! Det här har jag missat helt och hållet. Men jag platsar som hand i handsken. Men inte som den där handen i den där handsken i det där uppmärksammade mordfallet i staterna för ett antal år sedan. JO eller OJ eller vad det nu var… 🙂

  Svara
 8. Freja

  Jag röstar för förslaget. men attans att jag missade soppan i Jönköping… Och jag är ofta så helt borta att jag inte ens fattar att jag gör bort mig…. Jag brukar skylla på att jag är från landet….

  Svara
 9. carina@pocolococreativo

  Kan vi börja med att flytta Jönköping till Stockholm? Det verkar vara så många som inte hinner dig? Det är inget fel på Jönköping förstås, jag gillar Jönköping, det enda felet skulle i så fall vara att Jönköping ligger i Jönköping.

  Svara
 10. Ann-Mari

  Jepp, sen var du klarvaken ;-). Just sådär är katter, men de blir sällan tagna på bar gärning 😀
  Svar: På finska säger man ”sää on kuin morsian”, så jag antog att man använde det på svenska också :-), vädret är vackert som en brud…
  Geocaching är lite som skattletning för alla åldrar…googla! ;), det finns Geogömmor både i New York och i Jönköping.
  PS. Jag borde nog också ha ansökt om medlemskap i Bongo-klubben, innan jag blir helt virrig: igår på gymet stod jag och viftade med handen framför tvålautomaten för att få igång duschen, för att sedan kunna konstatera att sensorögat för duschen fortfarande sitter på duschblandaren…

  Svara
 11. Babs

  Haha, vilken härlig krusidullgest.
  Mysig pub det var, och en underbar soppa för att inte prata om arvodet.
  Skönt då är vi igång och jag väntar med spänning på vad alla har att komma med.
  Kramis

  Svara
 12. Susanne P

  Vilken utveckling! Från klubb till förening! 😉
  Men det kommer att bli bra, med dessa medlemmar i föreningen kan det inte gå annat!

  Barn kan få en att tappa talförmågan….
  Kram

  Svara
 13. Britt

  Eftersom jag är smått vilse i tillvaron hittar jag inte riktigt till Jönköping…men jag hittade ju hit…fast det tog någon dag.

  Kusin fick ett liknande uppvaknande när sonen 9 år frågade vad analsex var. Kusin ringde genast mig och frågade hur han skulle göra. Måste han verkligen svara på det? Jag tyckte han kunde fråga ut sonen lite varför han ville veta det. Sagt och gjort. Sonen hade hört att Kalle Anka hade sagt det. Kusin fick nu snabbt lära sig att Kalle Anka på YouTube kan säga allt möjligt som inte våran Kalle på 70-talet sa.

  Svara
 14. Diana

  Då får jag väl bidra med en typisk Bongogrej. I min vilda ungdom träffade jag en kille, som jag, ja, ni fattar, idkade lite…vad heter det med. Hur som helst så varade det inte längre än en gång och ingen mer. Man var ju inte för engagerad på den tiden. I alla fall, efter ett litet tag så skulle min farsa gifta om sig och på bröllopet så träffade jag för första gången den blivande brudens son. Jupp, jag har gjort ”det” med min brorsa. Gissa om vi garvar åt det fortfarande 😉

  Svara
 15. Hillevi

  Hrm, det här har jag ju missat, för jag var i Stockholm då (???), men har kollat lite närmare och Bongo Bar är Kårens pub, så risken finns nog att klubbens medlemmar kan hamna lite vilse och inte hitta ut. Men det är lugnt, Helge har lovat att fixa frukost till alla! 😉

  Svara
 16. Fina Frun

  Aaaah nu förstår jag! (vad oganiserade ni är!!!) man skulle alltså följa listan i strikt ordning och Philan har alltså gjort sitt nu? Min tur! Aha.

  Men jag är väl aldig pinsam? Eller? … eller jo, kanske det.

  Jag får grubbla på det ett tag.

  Svara
 17. Viveka

  Jag förstår ingenting. Hur blir man meddlem i den här klubben?
  Jag skall kolla vidare, en har ju haft semester i en vecka å har slappat till.
  Viveka.

  Svara
 18. Pingback: Hoff hoff « Deleines's liv

 19. Annika

  Jag känner mej utanför … buhu buhu … kunde inte ens kommentera på den sista.
  pokonis A

  Svara
 20. Pingback: Bongoklubben « Ama de casa

 21. Pingback: Bongo, bongo! | Freja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.