Värme och sömn och fettvalkar

Nu gick jag nog upp något kilo igen. Eller ett halvt i alla fall. Attans. Jag sitter precis vid elementet i mitt arbetsrum, så just här är det ganska varmt. Och har man det för varmt inomhus så kan man gå upp i vikt.

Vi har också fått veta att man går upp i vikt av att sova för lite.

Det ser inte bra ut det här.

Jag är en nattuggla, som gärna sitter i mitt varma arbetsrum till sent, sent och oftast inte somnar före 00.30. Oj oj. Någonstans har jag dessutom läst eller hört att det är sömntimmarna före midnatt som är viktigast. Före midnatt? Vad roliga de är.

Jag är helt enkelt inte bra på att gå och lägga mig, jag var nog borta den lektionen. Varje kväll tänker jag ”Ikväll ska jag komma i säng tidigare” och varje natt konstaterar jag att man alltid kan prova igen nästa dag.

Ska slutledningen av detta bli att min trippelhaka inte har att göra med för mycket choklad och för lite motion? Det är bara att sänka värmen och gå och lägga sig en timme tidigare så rinner kilona av.

Resonemanget känns lite tunt:
”Ska du verkligen ha en tredje tårtbit?”
”Ja, jag ska gå och lägga mig klockan 22 ikväll.”

Har du förresten smakat Marabous nya chokladkaka Mango?

Man skulle ju kunna tro att den ska smaka en massa mango. Pfffftttss säger jag.


16 tankar kring ”Värme och sömn och fettvalkar

 1. ansepanse

  hahaha – det där tror jag inte ett dyft på, jag har också svårt att komma i säng på kvällarna eller ska vi säga nätterna
  kram

  Svara
 2. Helen

  Ha ha det där stämmer då inte, dör så skulle jag vara fetare än fet……

  Nä, inte den chokladen, håller mig ifårn all nymodigheter!

  Sv…….Inte än, trött alltså men lär nog vara när denna dag är slut.
  Nu skuttar jag vidare!

  Kramkram

  Svara
 3. Jane

  Jag avundas verkligen alla människor som kan gå och lägga sig i tid.
  Själv sitter jag uppe till sent på natten varje natt och tänker precis som du skriver i morgon ska jag lägga mig i tid.
  Kramar / Jane

  Svara
 4. Freja

  Jag köper det rakt av! Tänk att få smaska vad jag vill bara jag sover lite mer? Låter som himmelriket för mig 😉

  Svara
 5. fia

  Tolkar det som att den var inget vidare. Jo jag jobbar med säkerhet kan man säga, jag sitter i min pyjamas o kollar tills de andra e klara. Om de behöver väcka mig. Min kollega sover före mig. En tredje (stackare) e vaken hela natta.
  ha de Fia

  Svara
 6. Helen

  Vi får undersöka saken….men jäkligt konstigt!
  Lyssnar runt lite i morgon….

  Kramkram

  Svara
 7. Britt

  Margaret Thatcher sa att hon alltid gick omkring frusen och hungrig för att hålla vikten. Se hur hon blev! Vem vill bli Ironlady bara för att hålla vikten? Behåll värmen och de sena sovtiderna så du hinner äta ordentligt…så är du snällare.

  Svara
 8. carina@pocolococreativo

  Mangochoklad? Det har vi inte ens här trots alla för många mangoträd, det är ena riktiga skräpträd. Folk ger bort mango, tvingar på andra sina mango bara för att bli av med skiten.

  Jag känner igen mig i din text, alltid uppe till andra sidan midnatt. Här är det ännu skönare för den karibiska världen är äntligen tyst då.

  Svara
 9. Babs

  Hmm, jag sover 9-10 timmar per natt är det därför jag håller mig smal kanske, trots allt chokladintag men mango står jag över för det ska vara ren choklad.
  Kram

  Svara
 10. Helen

  Go förmiddag!

  Så där ja nu har foten fått sig en rejäl körare och nu blir det nog högläge hela dagen! Tur att man har mockningshjälp idag!

  Kramkram

  Svara
 11. Herta

  Men kan Du inte ställa fram klockan ett par timmar så Du kommer i säng i hyffsad tid.Du kommer ju upp tidigare och kan hinna undan lite innan barnen vaknar, på morgonsidan.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.