Utmaning

Käringen mot strömmen har utmanat mig med en lista. Vanligtvis hoppar jag över listor eftersom jag inte tillhör den listiga typen (men oj vad rolig jag är idag!) men nu ska jag göra ett undantag. Och det är bara för att visa att jag är flexibel, det har inte ett dugg att göra med brist på blogginspiration. Bara så du vet.

 

1 ) VAD JOBBAR DU MED?

Frilansande skribent, webcopy och webexpert. Blivande (!) författare.

2) HAR DU BARN?

Ja.

3) FAVORITMAT?

Cheese pakora med myntasås. Aaaa, vad skulle jag skriva det för? Vänta – jag måste hämta en trasa till tangentbordet.

4) VILKA KÄNDISAR HAR DU TRÄFFAT?

Eftersom jag skriver reportage om kändisar träffar jag både stora och små kändisar rätt ofta numera.

5) HAR DU NÅGRA EGENHETER (som folk kan höja på ögonbrynen åt) ?

Det har jag säkert. Kanske att jag ibland säger sånt som andra bara tänker? Eller att jag skelar med ögonen när jag är trött, vilket gör att folk som bara träffat mig på kvällar blir förvånade när de träffar mig på dagtid och plötsligt kan se mig i båda ögonen samtidigt.

Jo, just det. Ibland är jag snäll och då tenderar ögonbryn att gå till väders.

6) HAR DU NÅGRA FOBIER?

Nej. Jo förresten, en: tvestjärtar. Höjder också. Nästa fråga!

7) HAR DU NÅGOT SMULTRONSTÄLLE DU GÄRNA ÅKER TILL?

Ja. Men du tror väl inte att jag tänker avslöja vilket?

8) HAR DU GJORT BORT DIG REJÄLT NÅGON GÅNG?

Menar du som den gången för länge länge sen när en tysk kille frågade mig något och jag svarade på engelska att jag tyvärr inte pratar tyska? Och när han envisades så provade jag att svara med min mycket begränsade tyska.

Det kanske blir tydligare om jag berättar att tysken inte var tysk utan skåning. Och lite upprörd.

9) HAR DU HUSDJUR?

Ibland, när jag är hundvakt. Har tidigare haft häst och katter.

10) FAVORITPROGRAM PÅ TV

Cityakuten, Dalziel & Pascoe, Mord i sinnet, Solsidan… det här skulle kunna bli en väldigt lång lista.

11) FAVORITFILM

De dimhöljda bergens gorillor

12) FAVORITLÅT

Just nu känns det som om det är introt till StarWars, men det är nog bara som jag inbillar mig.

I själva verket är det introt till Super Mario Bros. Högst ofrivilligt ska jag tillägga.

Nostalgimusik: Simply Red – If you don’t know me by now
Känns som den passar bra just här.


20 tankar kring ”Utmaning

 1. Ulrika

  Mintsås skulle jag vilja höja lite på ögonbrynen åt, för övrigt verkar du vara en trevlig prick och hyfsat normal..:D

  SV: Videotopplistan uppdateras en gång i veckan på jobbet. Just nu ligger SALT etta. (Action med Angelina Jolie)

  Svara
 2. Stattinskan

  … och precis NU känns det som om Krönikören hamnade lite närmre mig ;D
  Svar: Två jobb med inriktning på aktiva missbrukare (kanske inget för mig som jobbat med psykiatrins juridik). Döm om min förvåning … men att jobba med det friska i en elitidrottsförening lockar … kanske för att jag själv varit elitidrottare och älskar papper och kontorsgöra ;D

  Svara
 3. Gun

  Haha, det är inte lätt att förstå skåningar.. När vi kom hem till Arlanda från Kina var det en kvinna som pratade skånska och en annan svensk kvinna började prata engelska med henne.. hahaha jag skämdes trots att jag inte var inblandad..:D

  Svara
 4. Helen

  Tack du, svarta tavlan…….Det försvinner snabbt. Och jag var tvungen att testa för jag trodde inte riktigt på doktorinnan.
  Men det känns inte ett endaste dugg, även om det ser illa ut.

  Det blir en klifri natt, medikamenter intagna!

  Natti natti
  Kram
  Helen

  Svara
 5. Annelie

  Listor är egentligen inget för mig heller, men den här var ju ganska trevlig faktiskt!
  Lite lagom harmlös sådär.
  Tyska med en skåning, men Herregud, småländska klarar du ju! Det är ju inte så värst långt ifrån, säger alla 08-or i alla fall. Å andra sidan är ju allt ovanför Stockholm, Norrland för oss ”from down there”. *skratt*
  Jag håller med Mia, du ÄR ju redan författare!
  Däremot håller jag inte med Freja, Super Mario är ju skitkul!*skratt*

  Svara
  1. Krönikören

   Till mitt försvar ska jag säga att det där med tysken hände när jag var tonåring. Skåningen, menar jag.

   Svara
 6. Hillevi

  Listor är bra. Listor är lösningen. Listiga listor är ännu bättre och löser alla bloggtorkor. (Ja, jag tycker att det kan få heta så..)

  Svara
 7. Susanne P

  Det var kul att läsa lite mer om dej!
  Skånska ÄR ju inte det lättaste språket, nä, jag menar dialekten…jag tror inte att jag skulle förstå ett ord av det som sägs.
  Sv. japp! 😉
  Kram

  Svara
 8. Svorskan

  Där fick man veta lite till, men du ändrade inte min åsikt. Du verkar fortfarande vara väldigt mänsklig, trevlig, rolig och intressant. 🙂

  Svara
 9. Annelie

  Tack för kommentaren om tulpanerna! Vad kul!
  Ikväll blir det restaurangbesök i Wasastan med goda vänner. Det ska bli otroligt skönt, det har varit ett rent helvete på jobbet inatt. Sju sorger och åtta bedrövelser….

  Svara
 10. Järnflickan

  Frilansare alltså? Hur fungerar det egentligen?

  Har du eget företag och så?

  Jag blir utbildad journalist nu till sommaren och jag funderar på vad jag ska göra sen.

  Svara
 11. Britt

  Jag skrattade redan innan jag vissta att han var skåning…sen skrattade jag jättemycket…sen fick jag ångest för att jag skrattade åt skåningar och kände mig elak…sen skrattade jag igen helt utan ångest. Så Pinsamt – för dig! Får jag fråga hur full du var den gången?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.