Tacksam för tomma hinkar

Ibland tänker jag att jag, och kanske många med mig, behöver öva sig i att känna tacksamhet. För om man känner sig mera tacksam får man automatiskt en ödmjukare inställning både till livet och vardagen.

Nu har jag tänkt tillbaka på de närmast gångna dagarna för att hitta några saker att känna tacksamhet över:

 • Att det bara är en EN eftermiddag som jag har kommit inglidande på rumpan in på skolgården när jag ska hämta barnen. Speciellt med tanke på de märkliga ljud som kommer över mina läppar då – en blandning av åsneskri och fjantljud: ooooiiiiiii.
 • Att batteriet i brandvarnaren tog slut på kvällen, innan jag gått och lagt mig. Tanken att klättra upp i taket över trappan på sömniga ben tilltalar mig inte alls. Mina spindeltendenser är obefintliga.
 • Att jag numera vet att soja har en skvättradie på minst fyra meter, när den faller från spisfläktshöjd. Säkert en nyttig kunskap. 
 • Att rubriker som ”Ring upp dig själv för att se om du är hemma” gör mig fnissig. Det är ju tydligt att den som skrev det inte är riktigt hemma.
 • Att en kompis uppvaktar mig på Internationella Knäppskalledagen. 
 • Vid närmare eftertanke – stryk punkten ovanför. Men jag är tacksam att jag har en kompis.
 • Att någon haft godheten att uppfinna micron och snarkplåster. Det är värt ett Nobelpris. Eller i alla fall ett nobelt pris.
 • Att det konstiga illamående som cirkulerat i familjen har lämnat hinkarna tomma. Det är faktiskt en riktig hit.

Vi behöver mera tomhinksmentalitet i samhället.


23 tankar kring ”Tacksam för tomma hinkar

 1. Ama de casa

  Tänka positivt är det bästa man kan göra – i alla lägen 🙂

  Här har jag också klarat ”Tomma hinkar” och det är jag utomordentligt tacksam för!

  Svara
 2. Freja

  Lite ”Foten i kläm?”, ”Jajamensan”, över det inlägget. Håller med, själv är jag tacksam över att jag hade flex som jag kunde ta ut idag när jag var så tröööött! Fram för med tomma hinkar!

  Svara
 3. Helen

  Skitsnack…….tacksamhet! Erkänn att det är en euforisk GLÄDJE!För vem skall du tacka? Sam, eller…NÅN!

  Nattikramar
  Sweet joyful you

  Svara
 4. Stattinskan

  Du har så rätt, men jag måste rätta dig … Soyaskvättar flyger betydligt längre och vägrar dessutom att flytta sina bomärken från väggen ;-D
  Gomorron

  Svara
 5. Helen

  Hallå, vet du inte att jag är upptagen med hästarna nu!!
  Gomorron på sig förresten och sköj att du inte hänger med i allt. Jo Sam i tack(sam)……

  Kramkramkramkram
  fast enklare att skriva kram x 4

  Svara
 6. Annika

  JAPP … Skulle vilja skicka tillbaka knäppskalle utmärkelsen, för mej var det en ära, men tyckte det var lite härmigt. Så du menar att det var så uppenbart? Antar att det inte funkade då. He he … Tack för tipset förresten, tror jag kör värmländska … Höres pokonis A

  Svara
 7. Freja

  Svar: Jag är oxå kusinen från landet i kändistävlingen… Den är inte i någon organiserad form, den går till så att vi messar varandra när vi ser en kändis, flest mess vinner… Jag ligger hopplöst, hopplöst efter. Dels eftersom det inte är så kändistätt där jag bor, dels för att jag inte heller känner igen kändisar när jag ser dem…

  Svara
 8. Britt

  Vi har också hållt hinkarna tomma på förskolan: Tack gode gud för att alla kräksjuka barn fått magsjukan hemma och inte hos oss på förskolan!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.