Jag är så dålig på sport

Riktigt usel faktiskt.

När någon säger: Nu börjar ju VM! är jag den som undrar: I vadå? Med anledning av detta har jag fått ett antal konstiga blickar genom åren.

Jag är alltså inte speciellt intresserad av sport, med något undantag, men ett och annat är ju svårt att undvika att snappa upp. Till exempel så vet jag vilken sport Zlatan sysslar med. Stenmark är bekant också. Då vet du ungefär vilken nivå jag rör mig på i sportkunskap.

En gång tänkte jag att jag skulle prova på att läsa sportnyheterna i lokatidningen. Bara det var en ny erfarenhet. Där var små artiklar om IK Si och så som placerade sig där och där. Bilder visade män i träningskläder som hade kunnat utöva precis vilken sport som helst. Slutsats: Sportnyheter är för dem som redan känner till laget eller sporten i fråga. Annars skulle de väl skriva vilken sport det handlar om eller ha med en boll eller något på bilden som ledtråd för oss sportanalfabeter.

Så för ett par veckort sedan när någon sa: Nu ska vi se om Foppa kan åka skridskor! tänkte jag lite förstrött: Jaha? Jag som trodde att han spelade hockey och då kan man väl åka skridskor? Men jag har väl blandat ihop honom med någon annan. Eller har han omskolat sig, bytt från golf till hockey eller nåt?

Vad någon menade med det uttalandet var ju förstås om den trasiga foten skulle hålla eller inte. Vilket den inte gjorde.

Men varför i hela friden fick flickvännen skulden för det? Det är väl inte hon som har slitit ut den?

Nej – jag förstår mig inte sport.


23 tankar kring ”Jag är så dålig på sport

 1. Ama de casa

  Hmmm… Att läsa sportsidorna EN gång – då är jag inte alls överraskad att det är en ny erfarenhet…
  Men du klarar det här med sport bättre än Mia systeryster – hon kan inte ens stava till det 😀

  Svara
 2. Babs

  Hockey tittar jag absolut inte på, däremot skidor som nu de här dagarna och friidrott när det börjar.
  Kram

  Svara
 3. Anonym

  Jag läser på min höjd de stora ”svarta” rubrikerna 🙂
  Det var jättesvårt att komma in här idag – fick göra fyra försök innan sidan visades :-/
  Gomorron 🙂

  Svara
 4. Jane

  Jag har inte en aning om sport!
  Och jag är jätte glad att dom har en egen tidning i tidningen. Haha
  Kramar i massor / Jane

  Svara
 5. Camilla

  Oj…den kommentaren skickades iväg innan jag var klar med den 🙂
  Jag skulle ju även skriva att Foppa har ju blivit en Toffel sedan han träffade den där tjejen.
  Foppatoffel 😉
  Kram på dig!

  Svara
 6. Susanne P

  Vi ligger nog på samma nivå när det gäller sportintresset, hör jag! 😉
  Men vem Foppa är, det VET jag!! 😉 Han är ju som bybo!
  Kram

  Svara
 7. murvlan

  Ur spår! Vet knappt vad det betyder. I tidernas begynnelse skickades jag ut på fotboll. Skulle referera en match. Vad de garvade, jag antecknade ett halvt block, trodde att det var mål varje gång bollen rullade in i buren.
  Har även ingått i en VM-redaktion utan att veta ett dyft. Klarade mig med att intervjua folket kring sportarenan. Kungen och Silvia m-fl.
  Sport är inte min grej.

  PS . Och vin – tack – någon gång vore kul på lokal. Problemet är att inte snabbt nog få tag på varandra, de gånger jag bevistar storstaden.
  Ha det gott.

  Svara
 8. Svorskan

  Du är inte ensam, bortsett från skidskytte. Det gillar jag.
  Sv: ”Guri malla” är bara ett uttryck. ”Guri” används som kvinnonamn i Norge, men ”malla” har inte betydelse i sig efter vad jag vet.

  Svara
 9. mormor

  Ha ha ha, vi är på samma nivå då det gäller sport! Vet också vilken sport Stenmark och Zlatan utövar … och ja, inte så mycket mer!
  /Mormor

  Svara
 10. Ulrika

  Åååå så glad jag blir! Här har jag gått och trott att jag är ensam i världen med det här problemet! (För det är ett problem, va? Åtminstone för andra..) Jag spelar inte sport och har aldrig gjort det heller. OS och VM och allt vad det heter..I could not care less.
  Hey Soulsister! 😀

  Svara
 11. Freja

  Ja, precis så är sportsidorna.Det går att läsa artikel efter artikel och det som möjligen går att utläsa är om det är en lagsport eller ej… I vår lokaltidning har de dock infört servicen att det finns en liten rad ovanför rubrik där sporten står 😉 Men jag läser det ändå inte, sport är så tråååååkigt!

  En del av mitt, något överdrivna, mellointresse är just att 4 delfinaler, 1 andra chansen, 1 final, två semifinaler och sen en Grand Final, ändå år INGENTING mot all sport som visas i tid och otid på tv….

  Svara
 12. Helen

  Sv………Tack, jo då det går framåt, idag gick jag ut i stallet utan kryckor. Fast gick var väl att ta i, hade veterinären varit i faggorna så hade hon sagt 3:e gradens hälta!

  Nix, inte jag. Det är Amelia, det ramlade in så mkt skräp från 3 olika adresser, 10-15 varje dag!

  Vad jag nu har förstått så har de flesta fått mascara…….det hade jag behövt ist för rengöringskladd. Svårt att bryta gamla vanor!
  Tvål och Palmolive ska det vara.

  Man blir trött när man är aktiv, det hade jag glömt!
  Så sussa sött!

  Nattinatti
  Helen

  Svara
 13. Britt

  Jag har nog lite mer koll men inte så att jag skulle kunna säga att jag är sportintresserad. Mera allmänbildad i sport…de största sporterna lltså. Jag kan inte så mycket om handbollslandslaget och bandylandslaget eller hur tabellerna ser ut i allsvenska eller vilken häst som sprungit in mest pengar( om det nu räknas som sport…det kanske klassas som spel…och där är jag urrusel…spelar aldrig poker)

  Sen verkar det alltid vara lätt att skylla på flickvännen…inte bara i sportens värld…se på Yoko Ono…var ju hennes fel att Beatles splittrades…eller var det?

  Svara
 14. fialia

  Nej sport e inget som intresserar mig heller.
  Lika så alla dessa sångaftnar nu på lördagar. Uttagning till melodifestivalen.
  Kollar du på det?
  ha de Fia

  Svara
 15. Jane

  Kommer in och önskar dig en underbar dag!
  Jag får storbesök idag av min syster.
  Och jag tror att hon ska gäst blogga inne hos mig ikväll.
  Kramar / Jane

  Svara
 16. Ama de casa

  sv: På spåret-inlägget tog faktiskt inte särskilt lång tid. Jag hade förberett ledtrådarna – visste ju vilken väg vi skulle åka. Sen plåtade jag efter vägen och klippte och klistrade.
  Längst tid tog det nog att klura ut vem som faktiskt hade vunnit 🙂

  Svara
 17. Herta

  Hanhar väl gjort andra saker i livet och fokuserat på annat än hockey. Kan han inte få trappa ner i lugn och ro snart. han har väl gett människor många fina hockeystunder så det räcker.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.