Novellstafetten del 7

Här kommer så fortsättningen på novellstafetten som började hos Käringen mot strömmen. Första delen läser du här.

Lite hastigt och lustigt blev jag nummer 7 istället för 8.


Det gungade. Det var trångt. Försiktigt öppnade Ella ögonen, rädd för att huvudvärken skulle bli än värre. Hon försökte fukta läpparna för att kunna svälja och lyfte högerhanden för att känna på huvudet. Den slog i något ovanför henne.

Förvånad kom hon ihåg att någon hade slagit ner henne när hon spanade på ännu en äktenskapsförbrytare. Och nu låg hon i bagageutrymmet i en bil. Försiktigt kände hon på skallen, det blev kladdigt på fingrarna, men inte mycket. Det kunde hon tåla. Viktigare var att ta reda på vart hon var på väg och framför allt vem det var som slagit ner henne. Men först måste hon försöka få tag i hjälp. Och det snabbt, bilen kunde stanna vilken sekund som helst. Hon trevade i bakfickan efter sin Blackberry ringde till Jonas. Tack och lov för Jonas. Hennes första kärlek som råkade komma gående vid tjärnen när hon tog sitt renande vinterdopp.

Medan signalerna gick fram tog hennes analytiska sida över och hon började rada upp vilka det kunde vara som slagit ner henne. Lars. Men nej – inte Lars väl, deras barns far? Sofia. Mera trolig, hon ville bra gärna ha Ella ur vägen så att hon kunde ta över Lars familj totalt. Spaningsobjektet förstås, en av näringslivets toppar.

Jonas har ännu inte svarat när bilen saktar in och stannar. Snabbt gömmer hon mobilen och bagageluckan öppnas.

– Du! utbrister hon.


Upplösningen närmar sig! Bara två delar kvar nu.

Hoijna, nu är

din!

17 tankar kring ”Novellstafetten del 7

 1. Helen

  Nämän så kan du väl inte sluta….

  Toppen skribenten,jättebra, spänningen stiger både här och hos Wallander!

  Kramar
  Helen

  Svara
 2. Helen

  En god måndag önskas dig!

  GRRRRRR
  Om inte annat får jag lägg ut bild på årets gipsmode…..

  Får väl se om Hoijna dyker upp, annars får vi tänka till!

  Kramar

  Svara
 3. Susanne P

  Men…oj…vad?! Bara sluta så där?! 😉
  (jag var in och läste första delen och nu måste jag bara läsa vidare. Du vet ju att jag älskar noveller och helst de med ett oväntat slut. T.ex grannar som plötsligt försvinner, jordhögar i lekparken…;) )
  Kram

  Svara
 4. Susanne p

  OK, jag ska prova men jag är inte så bra på varken engelska eller stockholmska…
  Fannel…fanny…fannely…faan..(nej det blir bara norrlädska):
  Faan, äntä måndan ijän så säg?! ;D
  God natt!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.