Jag är en sur fan

När jag var liten kallades jag Solstrålen. Jag bara log hela tiden, gnällde aldrig, sa aldrig emot.

Jag kan bara konstatera att den tiden är förbi. Kanske jag överdoserade med leenden och gullighet då, jag vet inte.

Men jag vet att idag, när jag och barnen var på Nickis Äventyrslek, så blev jag sur. Apsur. Bland det första jag såg var en liten parvel med grönt snor under näsan och pingisbollsstora gula varklumpar i ögonen. Larmet går! Smittvarning!

Då försöker jag tänka lite positivt att eftersom han precis lärt sig gå så kommer han att hålla sig på lekplatsen och i bollhavet som är avsedda för små barn, och alltså inte smitta ner mina barn.

Inte då. För då tar parvelns mamma med honom i stora klätterställningen. Okej, ett varv på nedre planet då? Nähä. Alla tre våningarna ska klättras igenom för säkerhets skull. Två gånger också. Och lite badande i bollhavet också, självklart. Men så bra. Nu är allt nedsmittat. Bra jobbat!

Klätterställning med grönt snor och gult var; extra allt idag

Vid såna här tillfällen önskar jag att jag skulle vara en sån där snäll och rar person som ler och tänker: ”Stackars lille parvel. Så sjuk som han är behövde han nog få leka av sig lite. Så fint det är med de gula varbollarna i ögonen.”

Bollsmitta

Nu är jag inte sån. Det är snarare: ”Hur fan tänker hon då? Att det är okej att femtio barn riskerar att smittas bara hennes unge har kul?! Det är bergis hon som har parkerat så pissigt att hon tog upp tre platser också.” Att jag tänker så KAN ha att göra med att mina barn (jo: mina barn – hennes unge) precis har varit sjuka i två veckor.

Det är bara att inse att solstråletiden är förbi. Dessvärre tror jag inte att det är tillfälligt heller, så skylla på solförmörkelsen går inte.

Jag är helt enkelt en grinig typ. Med bacillskräck.


21 tankar kring ”Jag är en sur fan

 1. herta

  Man slutar aldrig att förvånas över att det finns folk till allt. Kanske skulle personalen gå runt och kolla och säga ifrån här och där där de ser att föräldraförmågan inte fungerar så bra?

  Svara
 2. Ama de casa

  Men du – lite skit rensar, eller hur det nu heter 😉

  sv: Luz betyder ”ljus”. Jag antar att dom ska dra el där mellan vin- och ölledningarna 🙂

  Svara
 3. Annelie

  Du är inte alls grinig. Det är precis därför som smittorna sprids så förbannat. Folk tänker inte!
  Man kan väl vara glad att det ”bara” var varbollar i ögonen det handlade om denna gång.

  Svara
 4. Britt

  Jag är mer en smilande elak jävel. Jag går gärna fram och pratar med mamman till det sjuka barnet. Säger att ”det är ju klart att det sjuka barnet måste få ha roligt…ja det är ju så jobbigt med sjuka barn…mina har ju varit sjuka i 2 veckor nu…ja och det är ju så hemskt…har hennes övriga barn också blivit sjuka…ja ögoninflammation är ju så smittsamt…sen skrattar jag och säger att ja nu har ju hela stället fått ögoninflammation…men det gör ju inget…det är ju inte dödligt!” Sen går jag ;D

  Svara
 5. Fia

  Jamen jag håller med dig, hur tänker folk????
  Ska försöka att inte försvinna efter denna semestern. hehehe
  Det hade hänt en del grejer när jag kom hem som gjorde att jag inte hade tid eller ork.
  Men nu e allt på topp igen.
  ktram Fia

  Svara
 6. fia

  Ja hur tänker folk????
  Ska försöka att inte försvinna efter denna semestern. Det hade hänt saker sist så att jag varken hade tid eller ork, men nu e allt på topp.
  kram Fia

  Svara
 7. Camilla

  Du har all rätt att vara sur.
  Sjuka barn kan hålla sig hemma!
  Och du…nog tror jag du ler ibland nu också 🙂
  Kram på dig!

  Svara
 8. Ama de casa

  sv: Hahaha! Vad jag menade var att man behöver nog få i sig lite skit (baciller och så) för att bygga upp motståndskraft. Men det är inte så kul att faktiskt SE hur den kommer dit, skiten…
  🙂

  Svara
 9. Ia

  Du har min fulla förståelse! Det finns dock det som är värre än grönt snor…magsjuka!!! Vi hade släktingar som inte alls respekterade att vi inte ville ha besök av dom när dom haft magsjuka på morgonen….då tyckte inte dom att jag heller avr nån solstråle!!!!!

  Svara
 10. Svorskan

  Du kan fortfarande vara en solstråle, det är skillnad på att vara solstråle och en mes. Jag var ett snällt barn, FÖR snällt. Det är något som är fel när barn är snälla (FÖR snälla). Så uppskatta att du har lärt dig att tänka som folk. 😀

  Svara
 11. Gun

  Jag hade också blivit sur! Man tar inte dit sitt sjuka barn, ögoninflammation smittar som en löpeld, om det nu var det han hade.
  Jag var också oerhört snäll som barn, men det gick över som tur är.:)

  Sv: Tack så mycket! 😀

  Svara
 12. Ewa Pihl

  Det är ju nu jag skulle säga -: ” Jaa, fyy och uch!!”… men du får mej alltid att skratta ..Ha-ha-ha-ha… Med ditt sätt att skriva..
  Det är väl som att man alltid ler när man ser Hasse Alfredsson, även när han inte vill va ku’l .. Hmrfpmm..
  Så -:”Uch, så hemskt”…fnitter, fnitter.. nä det gåår inte…

  Go’nattkramar från Nattsudar? Pihlan

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.