Vattentäta skott och tandtråd

Vattentäta skott, det har jag mellan tänderna. Snustorrt.

Jag har precis bytt tandläkare och den nye sa att jag måste köra med tandtråd. Varje dag. Sen skulle han visa.

”Det är VÄLDIGT trångt mellan tänderna”, sa jag lite försynt. Jag har ju haft dem ett tag så vi är liksom rätt bekanta med varandra. Skulle nästan vilja sträcka mig så långt att jag påstår att vi känner varandra utan och innan.

”Det ska det uuuugggg vara, flås det är ingaaaaa problem” väste han med sammanbitna tänder medan han drog och drog för att få ut demotråden alltmedan mitt huvud rullade frenetiskt fram och tillbaka i en märklig nejdans.

Jag kom i alla fall tämligen helskinnad därifrån och duktig som jag är ibland köpte jag genast en påse tortyrredskap: Plackers Twin. Det betyder att det är dubbla trådar, inte att det är för tvillingar. (Men visst kan man undra vad de menar? Med den bilden?)

Efter kvällstandborstningen satte jag igång. Ganska fiffigt ändå med det lilla handtaget att hålla i, snudd på användarvänligt. Första vändan gick hyfsat men att komma åt de där längst in, på övre planet – då måste jag spräcka mungipan någon centimeter. Eller dra ut visdomständerna förstås.

Men så tog det stopp. Jag fick ner den. Men inte upp. Jaja, tråden lär ju gå av, tänkte jag helt fel och sög i av alla krafter. Den tråden går inte av. Näpp.

Jaha. 

På den igen. Jag slet och drog, lirkade, snurrade, bände, bytte hand. Och där stod jag med ett vitt plasthandtag spretande ut mellan läppar som inte gick att stänga. Såg lätt fånig ut alltså.

Skulle jag verkligen bli tvungen att gå och väcka sambon och be om hjälp med tandtråden?! Den tanken gav mig förnyad kraft och jag lyckades få ut den utan att ge mig själv en tjottablängare så jag svimmade.

Så nu tar det mig tio minuter längre varje kväll att göra mig i ordning.

Kul.


14 tankar kring ”Vattentäta skott och tandtråd

 1. Znogge

  Välkommen i klubben! Vet inte hur många gånger jag stått där med en bit tandtråd som suttit som berget. Tyvärr har det gjort att jag fuskat en hel del… Hoppas du håller ut bättre!

  Svara
 2. Camilla

  Hahaha…det där låter tufft!
  Min tandläkare sa också att jag skulle använda tandtråd så jag gjorde det.Men året därpå berömde hon mig inget så då sket jag i det 🙂
  Det är ett jäkla jyckel,det där där med tandtråd.
  God morgon!

  Svara
 3. Ulrika

  Hahaha! (Fast det är ett snällt och medlidsamt skratt,förstås…)Det kan man kalla att falla på eget grepp. Eller knock.
  Lycka till med nästa rond. 😀

  Svara
 4. Snyggmormor

  wooooahahaha…Jag veeeet! hahaha…har hänt mig också, men inte gick jag och hämtade mannen inte…Jag tog saxen och klippte helt enkelt av den förbaskade tråden….

  De där 10 minuterna kommer att förkortas med tiden, jag lovar!

  Good girl!
  Kram

  Svara
 5. Marie-Louise

  Ja dom där tandläkarråden följer jag kanske någon vecka eller två, sen glömmer jag bort dom 🙁 och ja att ha så trångt mellan tänderna är ju dö jobbigt. Jag har det också så på vissa ställen i munnen och tandtråd där är inte att tänka på.

  Svara
 6. Britt

  Första halvåret var jobbigt med tandtråd trots de nya fina med ”handtag”. Satt också fast ofta. Men efter ett halvår känns det som om mellanrummet blivit större…jag har väl nött bort all viktig emalj mellan tänderna så tandläkaren äntligen kan få laga något hål…har inget haft sedan jag var 12.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.