STOR i orden – liten på jorden

I fredags var jag och julhandlade. Jag avslutade med en stund på varuhuset. Det var svalt och lugnt, luftkonditioneringen susade svagt, andra kunders stilla surr hördes på avstånd. Jag hade gott om plats för mina stora kassar och slapp knuffas och trängas utan kunde i lugn och ro titta på ditt och datt, fundera, få idéer – jag hade det ganska bra.

Då kommer en småbarnsförälder in.

KOM DÅ TINDRA! KOMMER DU IHÅG VAD VI SKA KÖPA? VA? GÖR DU INTE? VI SKA KÖPA EN HÅRFÖN TILL MAMMA I JULKLAPP. HON VILL JU HA EN SÅN.

Prrr rrr pling plong! Mobilen åker fram.

AAA, DET ÄR JOCKE. AMEN TJENA! NÄ, DET ÄR LUGNT, KONTRAKTET ÄR I PRINCIP KLART. BARA UNDERTECKNANDET KVAR, TYP. JAG FIXAR DET I MORGON. GÅ FRAM TILL TANTEN DÄR OCH SÄG ATT DU SKA HA EN HÅRFÖN TILL MAMMA. JO! GÖR DET NU.

Prrr rrr pling plong! Mobilen var redan framme.

AAA, DET ÄR JOCKE. TJENA! NÄ, INGEN FARA, ÄR OCH JULHANDLAR LITE BARA. MMM. JAG TAR DET FIRST THING I MORGON BITTI. DET ÄR LUGNT. AAA, BRA. AAA DET SKA BLI SKITKUL, FAST JAG VET INTE OM JAG HINNER, DET ÄR RÄTT TJOCKT NU. BRA! HEJ! VI SKA HA EN HÅRFÖN. DEN DÄR BLIR BRA. KOM NU TINDRA, SÅ GÅR VI OCH BETALAR.

Prrr rrr pling plong…

Varför blir en del så? Högljudda. Låg det latent och blommade ut i högsta decibel när barnen kom eller har det varit där hela tiden? Det är som om de vill att alla ska höra. Vad förväntar de sig då, undrar jag. Att man hoppar fram och ”Thanks for sharing, liksom!”?

STOR i orden – liten på jorden. Är det så? Hoppas inte, för i så fall är jorden full av för små människor.


20 tankar kring ”STOR i orden – liten på jorden

 1. Stattinskan

  Ja, verbal expansion förenas ofta med ett objektivt sett, ringa format på planeten Tellus ;-D
  SVAR: Ryggen kändes något bättre i går kväll … sedan nös jag i morse … 🙁

  Svara
 2. Helen

  Dessvärre är det nog så……..
  God morgon, vacker nej, svinkall ja! Trots bara – 5 är vattnet i hinkarna fruset!
  Ha en go dag!
  Kram

  Svara
 3. Annelie

  Hahahahaha! Visst är det så!? Det finns ALLTID en sån, vart man än kommer, förbannade fridstörare liksom. Varför har dom telefon överhuvudtaget undrar jag? Lägg på luren, du hörs ändå!
  Jo, nu ska jag snart ut på uppdrag, spännande! Och snälla du tack för ditt erbjudande om hjälp men hemsidan, jag lär behöva det, förr eller senare! *skratt*

  Svara
 4. Ama de casa

  Jag hatar såna där mobilskrikare. Fast här i Spanien tar jag det som ett träningspass i språk – att föröka förstå vad dom gapar om 😀

  Svara
 5. Camilla

  Ååå…förstår att du blev irriterad.
  En del kan bara inte ta det lugnt och ta hänsyn till andra.
  Bara Jag,jag ,jag.
  Nä..tacka vet jag att gå på stan på en söndag. Då är man nästan ensam på affärerna.
  Kram på dig!

  Svara
 6. Annika

  Irriterande .. Nåt mer som är irriterande är att jag nu har två bloggar varav den ena inte tar emot mina inlägg. Den som du var inne på nu sist. La in den där novellen jag pratade om som var lite olik mej. skulle vara kul om du läste den och se om du tycker. Den finns på pokonis där arvid flyger. pokonis A

  Svara
 7. Svorskan

  Jag tänker mest på hur arg jag är på mobilanvändandet som många föräldrar håller på med. De påstår sig umgås sina barn när de pratar mest i mobilen. Man kan väl gå till lekplatsen eller fika med sina barn utan att ha mobilen med? Att vara NÄRvarande är så viktigt, egentligen i alla åldrar. Vi måste sluta vara tillgängliga hela tiden, det förstör närheten i våra viktiga relationer, tycker jag.

  Svara
 8. Mia systeryster

  Ja herregud, Såna människor finns det gott om, som ska HÖRAS. Sen så tänker jag även på hans ”engagemang”med att köpa julklapp till frun, dåligt!!

  Svara
 9. Ewa Pihl

  Vilken bild!!!!….

  Jag ömmar sååå för den lilla tösen. Ååh vad många gånger jag också sett föräldrar, som mästerligt lyckas förstöra nu-glädjen för sina barn… När det bara är lite tid och engagemang som behövs för att rädda shopping, med mera, för barnen… man kan se i deras desillusionerade blickar att de inte är vana vid det. (f…n det kan ju bli fina minnen, herreguuud!!)

  Ha-ha, på tal om Symaskinen..Jorå’man får ha en ängels tålamod, mitt tålamod är faktiskt ändlöst vid allt pysslande. Köper numer mest Second-Handkläder (gärna på Östermalm där kärr..hupp damerna byter ofta..)och syr om.. bra kvalitet på tyget och lättare än att sy nytt.. Och jag är sååå nöjd med min nya/begagnade Yamata. Den spinner som en katt mrrr..
  Fortsatt Fin Adve’nt…Pihlan

  Svara
 10. Gun

  Jag hatar sånt! Och jag håller med Svorskan, det fel mot barnen.
  Läste någonstans att när man pratar så där högt i mobilen så alla hör vill man visa att man är förmer än andra, ”jag skiter i dig, därför struntar jag i om du hör allt jag säger”, typ.

  Svara
 11. Ia

  Ja…visst är det fascinerande att iaktta människor och sen sitta och fundera på varför gör dom si eller så? Just den här situationen har jag också ”sett” och…grä man så för att verka betydelsefull…själv försöker jag krypa undan när jag pratar i telefon och är jag med barnen så är det dom som går i första hand!!

  Svara
 12. stina

  Nu har jag helt snöat in på din blogg, gillar den! Gillar humorn, som i detta inlägg. Knäppt, sanningstroget och helt galet.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.