Familjevillor och sånt

Ikväll har jag spanat runt en stund på hemnet. Det är alltid kul, lite fönstertittare över det hela, fast en legitimerad fönstertittare. Eller inte legitimerad, jag har ju inte direkt utbildat mig till fönstertittare (det är faktiskt helt medfött, fast någon gång kan jag berätta om fönstertittaren som bodde i samma område som jag när jag var barn – om nu någon skulle tycka att det är spännande), utan snarare legitim.

Jag funderar över det här med ”familjevillan”, ”villan för den stora familjen” och blablabla.

Aldrig ser man någon singelvilla. Inte ens de små husen kallas singelvilla. De kallas antingen ”för den lilla familjen” eller ”med bra utbyggnadsmöjligheter”. Ska singlar inte bo i hus i dagens samhälle, kan man undra.

Och par då? Jovars, ett par är ju också en familj. Annars så finns det ju speciella hus för dem. Parhus.

Och då kan du ju själv lista ut vilka som bor i höghus. Och låghus. Men det vill jag inte prata högt om. Någon kan ju bli sur.


18 tankar kring ”Familjevillor och sånt

 1. carina@pocolococreativo

  Fastighetsmäklarna verkar inte ha koll på hur boendeformerna ser ut i verkligheten, och antal ensamhushåll etc.
  Jag har en bloggkompis, Jenny, hon bor själv i ett eget hus och det har tre skorstenar och ett sockerdricksträd.

  Svara
 2. Stattinskan

  Jag är också en sådan där fönstertittare. Sitter och drömmer mig bort till ett litet hus i skogen – ett litet ett för en singel 🙂
  Gomorron 🙂

  Svara
 3. Ama de casa

  Vi hade en singelvilla i Sollentuna. Det var massor av singel på grusgången och runt huset 🙂

  Jooo – berätta om fönstertittaren!

  Svara
 4. Carpe Diem

  Där sa du nå´t vännen. Som om mäklarna inte har pejl på familje konstallationerna idag. Likadant är det med alla ”familje erbjudanden” där vi erbjuds köpa biljetter i ”paket form” för att få bättre pris. Om man som vi är två vuxna och ett barn då?!!!!!! Näåå, då finns det inga paket inte. Då får man ingen rabatt att räkna med. Ibland när jag frågat om detta har de klämkäckt sagt: kan ni inte ta med en kompis till barnet då? Hallå, vadå?!!!! Skulle det lösa min fråga då? Ha, ha, ha. Ja du hur vi än vänder och vrider är rumpan där bak 😉
  Jasså, du gillar inte en smarrig, mjuk, chokladtryffel som bara smäääääääälter i munnen 😉 😉 😉 Resticka är mitt smeknamn, ha, ha. Ha en fin helg.

  Svara
 5. Svorskan

  Sant. Men det är också samma fråga man hela tiden får: Har du träffat någon? Inte frågar jag de som är gifta om de snart skall skilja sig? Det är ju lika vanligt att skilja sig som att träffa någon, eller hur? (Skojar lite nu, lite i varje fall. 😀 :D)
  Sv: Aha! Jag som alltid har trott jag MÅSTE putsa fönstren. Nu skall jag helt klart sluta med det. 😉

  Svara
 6. Helen

  Nu har jag ”hängt” här tillräckligt länge och du jag har inte stökat till något!
  Sen glömde du låååånga hus!
  Kramar

  Svara
 7. Snyggmormor

  Fniss…nu tänkte du till…

  Sv: Jo, det är ett sånt där spel man kan ladda ner om man har en androidtelfon…

  Trevligt fredagsmys…

  Kram

  Svara
 8. Gun

  Ja vad sjutton, kalla villorna för villor och låt sedan folk själva bestämma. Men det är kul att titta på hemnet i alla fall. Det är ett av mina favoritnöjen periodvis.

  Svara
 9. Ewa "pihlan" Pihl

  Hejsan!!
  Kom att tänka på när du skrev om Schulmans bok.(Jag var tidigare gift i 30 år!!)
  Vid 60 fyllda, blir jag singel igen(vi tycker båda att den andre gjort slut)
  En 2-årig varm kärlekstid som inte tar slut på grund av den /kärlen/ utan av andra saker som man inte kan förena.
  Det räcker alltså inte alltid med stor kärlek.Ska skriva om det, får vi se om jag kan lägga in det.. om inte annat är det ju alltid bra att sätta tankarna i skrift. Lite aha-stunder kan det ju till o med bli ibland, ”såå var det ju”.

  vänliga.Pihlan

  ps: Tack för bra läsning. har nu börjat läsa ikapp dej. Tycker om långa inslag med ”mening”.

  Svara
 10. Annelie

  Var får du allt ifrån? Fyndigt!
  Jo, visst är det vackert och för mig var det premiär att få se NK:s skyltning.
  Fast jag vet faktiskt inte om det imponerade så väldigt, i alla fall inte i alla fönster.
  Och tack för de fina orden om mina bilder, det värmde så gött så gött!

  Svara
 11. murvlan

  Parhus, villa för den lilla familjen o s v.
  Jamen vårt samhälle beöver spalta in människan och hela vårt liv, från relationer till boende, m.m.
  Allt på sin plats. Stort som smått. Hemskt!

  Minns min yngsta dotters kommentar till ordet
  barnomsorg…

  Varför heter det barnomsorg mamma? Är det sorg för barn?

  Ha det gott i advent.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.