Här och nu eller framtiden

Ibland ser vi bara det vi har för ögonen, det som ligger närmast till hands – dagens deadline, middag, diska, ordna för imorgon. Sånt som kanske egentligen inte är så jätteviktigt. Då tänker vi att vi borde se längre fram, inte fastna i nuet.

Andra gånger fokuserar vi på det som finns långt fram i tiden – karriär, utbildning, ordnad ekonomi och hinner inte med det som är här och nu – leka, prata, umgås.

Det är inte alltid så lätt att lägga livets pussel.


16 tankar kring ”Här och nu eller framtiden

 1. Helen

  Åh svårt blir det om det fattas en bit…..Nu har jag kommit till insikt i mitt insiktsrum om insikten om att fasan skall vara fruktan! Skön fredag till dig! Vackra höstbilder! Kram

  Svara
 2. murvlan

  Yes! Exakt så är det. Vi hastar fram i tillvaron, försöker greppa nuet, men glömmer att det som finns just nu aldrig kommer tillbaka. D.v.s livet går aldrig i retur.

  PS. Har jobbat som reporter i mer än fyra decennier, med allt. Socialt, polisiärt,läns och lokalt, medicin, sjukvård, relationer m m. Ja du vet allt som förekommer iniom media. Till detta lite tv och radio…

  Svara
 3. Mormor

  Nääää, inte är det lätt inte. Ibland är man i fel hörn och vänder och vrider med fel bit
  Ha en härlig helg!/Mormor

  Svara
 4. thidan

  Tack! Jag vet inte. Jag är så dålig på att trösta folk och sånt så jag skulle väl bara säga ”Men nuu å, lugna ner dä nu!”

  Svara
 5. murvlan

  Kollar bloggen, in te morning, intet nytt.
  En gång medial person – alltid medial…Man kollar uppkast, ideér lite var stans…Bloggen är ett sätt att skriva av sig lite….
  Har även en liten kåserisamling, utgiven i slutet av 90-talet. Slut!

  Att skriva av sig det ena och andra är nyttigt för kropp och själ…
  Ha det gott.

  Svara
 6. murvlan

  Kåserar lite här och där, läser gammal och ny skåpmat på olika ställen.
  Kul att läsa andra skribenter. Se bl.a reportern
  på metrobloggen – tror jag.

  Svara
 7. Helen

  Hoppas att er dag blev fin, solen skiner men det är kallt i luften: Något bad av hästar blev det inte för ryggen har pajjat rejält………Åh det är så synd om mig! Spelar in travet så vi bänkar oss om en timme och då skall de jobbas in, men det var riktigt svårt idag så nu får man be/hoppas/hålla en tumme! Kramar

  Svara
 8. Svorskan

  Ja det är svårt. Konsten är att vara i nuet samtidigt som man planerar framtiden. Att vara tillgänglig för sina små barn medan man gör sina måsten. Vi diskar för att det skall vara gjort för framtidens skull, medan barnet kommer och frågar om hjälp för något som gäller nuet. Då är det viktigt att ta sig tiden att vara i nuet, inte nödvändigtvis be barnet vänta eller irritera sig över att man ”inte får vara ifred”. Jag tycker det där är jättesvårt (självklart bara ett enkelt exempel här, men..), men underbart när jag får till det.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.